Lyxig matkasse

Contents

Mat av restaurangkvalitet är utan tvekan utsökt och läcker. Men det som brukar strula till det är prislappen som följer med att regelbundet äta på en restaurang, för att inte tala om att man inte nödvändigtvis vet vad maten består av.

Skulle det i stället inte vara trevligt att på ett magiskt sätt få den kulinariska kunskapen och de färska ingredienserna för att göra gourmetmåltider på egen hand?

Det finns en lösning: en lyxig matkasse. Det verkar som att det nu finns fler matkassar än vi kan räkna så det kan vara svårt att ta reda på vilken som du kommer att kunna laga måltider med som kan konkurrera med din favoritrestaurang.

Därför har vi samlat lite tips om lyxiga matkassar på den svenska marknaden.

Lyxig matkasse

Upplev gourmetmåltider i världsklass levererade till ditt hem

Hemleverans och hämtmat var den naturliga utvecklingen, med nu har evolutionen gått ett stag vidare: mat tillagad av kockar på restauranger levererad till matgäster i deras egna hem, inklusive instruktioner för att hjälpa dem att förbereda och servera måltiderna.

Billigare pris för en lyxig matkasse jämfört med ett restaurangbesök återspeglar det faktum att kunderna inte får den fulla middagsupplevelsen. Å andra sidan får laga maten i lugn och ro och precis på deras sätt.

På prat om leverantörerna av lyxiga matkassar, MatKomfort tar det hela med fina middagar till en helt annan nivå. Du kan välja bland en del utsökta matkassar beredda av svenska kockar.

Kockförberedda middagar

Många leverantörer som erbjuder en lyxig matkasse samarbetar med Sveriges bästa kocktalanger. Enkelt sagt, det är som att äta mat tillagad av Michelin-stjärnor i ditt eget hem. Det handlar om fantastiska mat- och dryckupplevelser som även du kan bjuda din familj och dina vänner på.

Vill du spara ännu mer tid och äta ännu bättre mat kan du beställa Kockens låda eller Wellnesskassen från Mat&Ro. Läs mer om leverantören här.

Färsk mat utan onödiga tillsatser

Processade livsmedel kan påverka din hälsa, varför det alltid är bättre att använda färska råvaror när du lagar mat. Detta vet man väl hos Ecoviva där alla matkassar du beställer är inte bara fulla av färska råvaror utan också ekologiska.

Nedan hittar du tre anledningar till varför färska råvaror alltid är bättre att använda när du lagar dina måltider:

Hälsosamt

Att kunna få färska råvaror som inte har varit i kontakt med insektsbekämpningsmedel och andra konstgjorda ämnen samt att undvika processade livsmedel är utmärkta sätt att äta hälsosammare. Färska ingredienser har också ett högre näringsvärde jämfört med snabbmat.

Smakar bättre

Inget ger mer smak till din mat än färska ingredienser. Med tiden tappar konserverad mat sin smak, men ingredienser som är färska utan konserveringsmedel ger den autentiska smaken som varje enskild ingrediens har.

Spara pengar

Det är sant att inte alltid färska råvaror är billigare än bearbetade, men på lång sikt kan din hälsa skadas av mat av låg kvalitet och så småningom kommer du att betala mycket mer för mediciner och/eller behandlingar.

Hur det fungerar

Så hur beställa du en lyxig matkasse?

1. Välj din favoritkasse

Bläddra bland leverantörerna av lyxiga matkassar för att hitta din favorit! Prenumerera på hemsleverastjänsten.

2. Välj ditt leveransdatum

Du kan i vissa fall välja att få din lyxiga matkasse levererad på en specifik veckodag. De brukar kunnas förvaras i kylen i upp till tre dagar. Du får ett meddelande när din leverans är på väg.

3. Laga din måltid hemma

Det mesta av förberedelserna har gjorts åt dig, och du bör kunna sätta ihop din måltid på under 10 -40 minuter (utan ugnstid). Allt du behöver göra är att steka lite, grilla lite, dressa salladen och sätta ihop allt. Öppna upp en flaska vin och njut!

Vad man ska tänka på

Om din favoritrestaurang är för långt bort, var inte rädd. Cateringbranschen utarbetar allt mer uppfinningsrika sätt att leverera lyxiga rätter av högsta kvalitet hem till sina kunder. Du kan beställa en lyxig matkasse av restaurangkvalité med allt du behöver för att laga en professionell måltid i ditt eget kök.

  • När du funderar på vilken lyxig matkasse är bäst för dig, överväg pris, portioner, kostbehov och matlagningsfärdigheter som krävs.
  • Mängden förberedande arbete varierar för varje matkasse – vissa innehåller enkla recept som behöver slängas ihop medan andra kommer med gourmetmat med fyra rätter.
  • Det finns ett urval av vegetariska, veganska och glutenfria alternativ för specialdieter, så det finns något för alla.
Lyxig matkasse

Vanliga frågor

Redo att beställa en lyxig matkasse? Nedan finns en lista med de vanligaste frågorna om tjänsten.

Tillgodoser leverantörerna specifika kostbehov?

Många av leverantörerna listade på vår webbsida tillgodoser ett stort utbud av dieter och kostbehov. Det finns alternativ för vegetarianer, veganer och personer med gluten och andra intoleranser.

Alla recept innehåller dessutom en komplett lista över allergener.

Hur beställer jag en lyxig matkasse?

Det är bara att välja den matkassen du föredrar och följa några enkla steg på leverantörens webbsida.

Kan jag ändra eller säga upp mitt medlemskap?

Självklart. Du kan ändra dina kortuppgifter eller avbryta inom ditt kundkonto på leverantörens webbsida.

Använder man hållbara förpackningar?

Förpackningar behövs för att få fantastisk mat till dig intakt och oskadad. Många leverantörer av matkassar redan använder återvunna och återvinningsbara förpackningar för att hålla mängden plast vi använder till ett minimum, vissa är inte lika miljövänliga.

10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder
Lyxig matkasse
Upp till 1549 kr på 5 kassar!
10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder