Marley Spoon

Marley Spoon

Marley Spoon är en internationell aktör som tillsammans med klurig marknadsföring och kändis-influencers tagit den globala matkassemarknaden med storm. Med flexibla menyer och ett stort utbud av recept ger Marley Spoon dig och din familj möjligheten att välja bland en mängd olika måltider. Prova på en snabblagad matkasse, kanske lite vegetariskt och se hur enkelt det är när allting är förberett. Marley Spoon hjälper dig att förenkla vardagskvällarna och ge dig mer tid till annat!

Exklusivt erbjudande

🏷️ Klicka för att få upp till 1200 kr rabatt på dina första 4 matkassar!

Allas matkassar fran Marley Spoon

Innehåll

Marley Spoon är ett företag med ursprung i Nederländerna och som nu introducerar sitt matkassekoncept i Svergie. De finns sedan tidigare representerade i många länder i Europa men även i Australien och USA.  Marley Spoon erbjuder flexibla matkassar där man själv väljer sina menyer utifrån ett 20-tal recept. Det finns olika kategorier bl.a snabblagade, familjevänliga, glutenfria och även helt vegetariska kassar. Recepten är skapade av kockar och näringsexperter för god smak och bra näringsinnehåll. Deras motto är att förgylla och förenkla din vardag.

Deras grundidé bygger på :

 • Flexibelt val av middagarna
 • Ingredienserna för varje middag levereras samlat i en färgmarkerad påse
 • Ett färgmarkerat receptkort för varje middagspåse
 • Kylvarorna levereras separat i en kylförpackning

För varje recept står det väl beskrivet steg för steg och den tidsåtgång som krävs för att laga middagen.

Det krävs enbart några vanliga basvaror, t.ex salt och olivolja annars ingår de flesta ingredienser till varje middagspåse även kryddor och buljong. Det går enkelt att se sina recept på Marley Spoons hemsida.

Visste du att:
Marley Spoon erbjuder möjligheten att flexibelt välja sin veckomeny och har även en helt vegetarisk matkasse – alla middagarna samlade i en återvinningsbar middagspåse. Finns även i glutenfri variant.

Utbud av Marley Spoon

Marley Spoon erbjuder flera varianter av en flexibel middagsmeny och  med variation av antalet måltider per vecka och antalet personer. Se prisexempel nedan:

Just nu bra kampanjpris via matkasse.se.

 • 3 middagar för 2 personer – 529 kr
 • 5 middagar för 2 personer – 729 kr
 • 4 middagar för 4 personer – 899 kr

Leverans

De levererar för närvarande till 13 orter i Sverige, framförallt storstäder med omnejd. På deras hemsida kan du enkelt se genom att skriva in ditt postnummer. Leveransen är gratis och sker en gång i veckan.

Betalning

Betalning sker med MasterCard, VISA, American Express eller PayPal.

Uppsägning/ändring

Du kan när som helst pausa i din prenumeration.

Marley Spoon och deras läckra recept

Marley Spoons matkassar följer med utskrivna recept som är enkla att följa och innehåller vackra bilder av det du lagar så att du kan inspireras av hur mästerkockar själva har serverat maten på ett estetiskt sätt. Om du är trött på att samla recepten på papper kan du självklart hitta dem på Marley Spoons webbsida.

Här hittar du annars en del andra recept och middagstips för inspiration.

Tid

Jämfört med de andra måltidspaketen på marknaden är Marley Spoon var på den enklare sidan. Stegen man ska följa är faktiskt ganska enkla. Middagsrätter brukar ta runt en halvtimme och ofta kräver lite arbete – väntetiden för att soppan ska kokas klart och brödet bakas klart är självklart inkluderad. Man behöver inte heller lära sig några nya köksfärdigheter för att kunna förbereda dessa recept – de var alltså bra för hektiska veckokvällar.

 

Pris

Om man hade ett tomt skafferi och fick handla mat från början skulle matinköpet kosta ungefär lika mycket som lådan från Marley Spoon, kanske ännu mer. Naturligtvis, om man hade köpt alla ingredienser från mataffären, skulle man ha lite extra kvar som man skulle kunna använda i andra recept. Överblivna ingredienser brukar dock ofta gå till spillo, så kostnaden för dessa måltidssatser är kanske inte mycket högre än din maträkning. Dessutom sparar du en resa till butiken, och tid är ju lika med pengar!

 

Receptexempel

För att demonstrera hur läckra och enkla recept från Marley Spoon kan vara, låt oss titta på vad vi skulle kunna laga till en familj där det finns både vegetarianer och barn. Denna goda broccolisoppan kommer att göra alla glada!

Marley Spoon

Vad du ska använda

medium skål

immersionsmixer

kantigt bakplåt

 

Broccoli-cheddar-kombinationen är en förhöjd version av en klassisk smakkombination med mascarpone och ärter, för extra krämig, vegetabilisk godhet. Det kripsiga vitlök-ost-brödet serveras vid sidan av, för att suga upp varenda droppe. Med ett ord, detta är en riktig soppa.

 

Hur du ska laga soppan

 1. Förbered ingredienser

Skala och finhacka 1½ dl lök. Skala och finhacka 2 tsk vitlök. Grovhacka broccolin. Finhacka all cheddar.

 

 1. Fräs grönsaker

I en medelstor gryta, värm 1 msk olja över medelhög tills den skimrar. Tillsätt lök, broccoli, 1½ tsk vitlök och 1 tsk salt. Täck över och koka, rör om då och då, tills broccolin är knaprig, cirka 5 minuter.

 

 1. Tillsätt buljong

Rör ner buljongkoncentrat och 2½ dl vatten. Täck över och låt koka upp. Avtäck och koka över medium tills vätskan minskar något och broccolin är mycket mör, cirka 3 minuter. Tillsätt ärter och koka, ca 2 minuter till. Avlägsna från värme.

 

 1. 4. Tillsätt ost och blanda soppan

Av värme, tillsätt mascarpone och ⅓ av den hackade cheddarn i stora nypor, rör om tills den smält innan du tillsätter mer. Använd en stavmixer eller vanlig mixer, puré soppan tills den är slät. Smaka av med salt och peppar. Täck för att hålla värmen tills den ska serveras.

 

 1. Förbered ciabatta

Förvärm broiler med ett galler i den övre tredjedelen. Delade ciabattarullar. Pensla generöst på båda sidor med olja. Lägg på en kantad bakplåt, skär sidorna nedåt. I en liten skål, kombinera återstående ⅔ av cheddarosten och ½ tesked vitlök med en nypa vardera salt och peppar.

 

 1. Stek ciabattan och servera

Stek ciabattan tills den är lätt brynt på första sidan, 1–2 minuter (se noga, eftersom broilers varierar). Vänd och toppa med ost-vitlöksblandning. Stek tills osten smält och bubblar, 1–2 minuter till (bevaka noga). Halvera varje skiva diagonalt. Servera soppan garnerad med en klick olivolja och lite peppar, med ciabatta vid sidan av.

Njut!

Mer om Marley Spoon

Kundtjänst tel: 08-446 882 42

FAQ om Marley Spoon

Nedan hittar du svar på de vanligaste frågor om Marley Spoon och deras matkassar.

Hur levereras Marley Spoons matkassar?

Leveransdagar och leveranstider beror på ditt postnummer. För att se vilka dagar som är tillgängliga i ditt område, klicka på ”Välj ditt måltidspaket” högst upp företagets sida, välj en plan och ange ditt postnummer och en e-postadress.

Hur skiljer sig Marley Spoon från andra matleverasföretag?

Livsmedelsteknikbranschen är enorm och erbjuder lösningar på en mängd olika problem. Matleveranssystemet innebär att man drar på oss betydligt mindre matsvinn vid tillverkningstillfället än traditionella detaljhandelsföretag. Kombinera detta med det faktum att kunderna avsevärt minskar sitt eget hushållsavfall med Marley Spoons produkt, så syns en påverkan i hela systemet.
Dessutom har Marley Spoons verksamhet en mindre inverkan på markföroreningar, kräver endast ett uppfyllelsecenter per land, och använder optimerade leveransvägar för att minska tiden på vägen. Sammantaget kan man skapa positiva miljöeffekter och även använda ytterligare åtgärder i Marley Spoons dagliga verksamhet för att minska avfallet.

Finns det några speciella Marley Spoon-recept för vegetarianer?

Ja, det finns många recept på Marley Spoons webbplats, speciellt skapade för vegetarianer.
Faktum är att de också har många speciella för personer med olika dieter, allergier och matöverkänsligheter. Alla recept är tydligt märkta som vegetariska eller veganska eller som kötträtter.

Vem är Marley Spoon bra för?

Detta är en av de bästa måltidspakettjänsterna för matälskare. Om du vill lära dig nya intressanta recept som är gourmet- och lättillgängliga är Marley Spoons måltidspaket ett bra val. Det är också ett bra val för en hemmakock med lite kökserfarenhet som vill finslipa nya färdigheter eller arbeta med nya ingredienser.
Många av recepten är barnvänliga så dessa måltidssatser skulle fungera bra för familjer. Och med så många som sju växtbaserade recept varje vecka är detta ett bra måltidspaket för veganer, vegetarianer eller de som försöker strö över några fler köttfria middagar per vecka.

Hur avbryter jag beställningar av Marley Spoon?

Om något gick fel med din tidigare beställning och du kanske vill avbryta framtida prenumerationer, då är det enkelt.
Gå helt enkelt över till din Mitt konto-sida och klicka på knappen Avbryt prenumeration. Tänk på att du måste avbryta beställningen en vecka innan nästa leverans annars kan de leverera beställningen eftersom den redan var bokad.

Marley Spoons kundtjänst

Vi tycker att Marley Spoon Sverige erbjuder en bra kundupplevelse med sin kundsupport. Du kan nå dem via chatt på deras hemsida eller genom att ringa 08 446 882 42.

Marley Spoon-kampanjkoder som fungerar

Har du av misstag slagit in en Marley Spoon-kampanjkod som inte fungerar? Tja, det finns några anledningar till att din rabattkod inte fungerar:
Utgångna kuponger – Ja, det finns kupongbutiker som tillhandahåller föråldrade kuponger.
Fel kuponger – Marley Spoon-priset kommer endast att sänkas om kupongkoden är korrekt. Se därför till att inhämta dina kuponger på trovärdiga ställen.
Använda kuponger – Hos Marley Spoon är det stor sannolikhet att kupongen du anger redan har använts av dig tidigare. Vissa kuponger hos Marley Spoon kan bara lösas in en gång, så om du försöker använda den för andra gången kommer det inte att fungera. Ha ett vaksamt öga när du väljer kupong. Om du har problem med Marley Spoon-koden kan du alltid kontakta Marley Spoons kundtjänst med hjälp av Marley Spoons telefonnummer för att lösa dina problem.

Hoppa över en Marley Spoon-leverans

Det finns två olika sätt att hoppa över en Marley Spoon-leverans. Det enklaste sättet är att navigera till sidan och hitta ”Inställningar”.
För att hoppa över dina framtida beställningar, scrolla ner på sidan ”Inställningar” och hitta avsnittet med titeln ”Hoppa över leveranser”. Det kommer att finnas ett alternativ på höger sida av skärmen för att ”Redigera leveransdagar”. Det här alternativet låter dig enkelt hoppa över alla rutor upp till 8 veckor i förväg.
Den alternativa metoden kan göras på din ’Beställningar’-sida, där varje beställning har en åtgärdsfält som låter dig ändra adress, hoppa över beställningen eller redigera leveranstiden.

Inga kommentarer till “Marley Spoon”

Skriv en kommentar

1 stjärna2 stjärnor3 stjärnor4 stjärnor5 stjärnor (Inga omdömen än)
Marley SpoonLoading...
 • (publiceras inte)

Exklusivt erbjudande

🏷️ Klicka för att få upp till 1200 kr rabatt på dina första 4 matkassar!

🏷️ Visa Plan
Spara upp till 1200 kr!
Marley Spoon
28th november 2022
Erbjudandet upphör den
Marley Spoon
Spara upp till 1200 kr!
28th november 2022
Erbjudandet upphör den
Marley Spoon
Marley Spoon