Mathem

Mathem

MatHem är en välsorterad matbutik online med många tusen matvaror för hemleverans, sju dagar i veckan. Här kan man enkelt handla online med ett stort utbud av varor i olika kategorier t.ex Claes Ohlsson varor. På sidan hittar du även recept och inspiration för din matlagning.

Fokus i deras koncept är på variation och hälsosam mat. Inget recept är det andra likt, vilket ger inspirerande matlagningsstunder, och alla rätter har ett större inslag av grönt.

Utbud av alla dagligvaror och matkassar

MatHem erbjuder förutom alla dagligvaror som man själv väljer även olika typer av färdiga matkassar i flera storleksalternativ. Som exempel på några av alternativen:

 • Familjekasse
  • gluten- och laktosfri variant
 • Ekologisk matkasse
 • Vegetarisk matkasse

Leverans

MatHem levererar matkassar och matvaror till storstadsområdena med kringliggande tätorter. 50% av Sveriges hushåll kan få leveranser hem idag.

Du anger till viss del själv när leverans ska ske. För att välja tidpunkt går du in på dina sidor och anger tid inom de möjliga intervallen. Leveranser sker normalt måndag, tisdag och söndag vad gäller färdiga matkassar. Övriga varor kan levereras samma dag om beställningen sker innan kl. 13, dock inom vissa utvalda områden.

Dina matkassar levereras till dörren. Handlar man över 700:- tillkommer ingen leveransavgift. Är du inte hemma lämnas varorna vid dörren och du får besked om detta av chauffören.

Betalning

Du betalar för din matkasse via antingen bank- eller kreditkort eller mot faktura. Betalar du med kort sker en reservation vid beställningen och beloppet dras sedan vid leverans. Fakturabetalning sker i efterskott via Klarna eller Payex. En fakturaavgift på 29 kr tillkommer.

Uppsägning/ändring

Du har ingen bindningstid, så du kan säga upp din prenumeration när du vill. Det gäller bara att du anger detta inom tidsfristen (normalt 8 dagar) för att MatHem ska kunna godkänna din uppsägning. Detta gäller även för ändringar, avbokningar och pauser i prenumerationen.

Mer om MatHem

MatHem grundades av Tomas Kull 2006 som den första större matbutiken online. Verksamheten inom matkassar kopplades på för ett par år sedan och är idag den största aktören i Sverige med både en matbutik online och färdiga matkassar.

Kontakt
Telefon: 020-15 10 10
E-post: info@mathem.se

7 kommentarer till “Mathem”

 1. Kommentar från Courtney Kristiansen

  Got frozen meat except for a small package of chicken. It also came with a frozen, broken pizza bottom and the recipes seem lackluster. Disappointing after two really great, fresh deliveries from another company for a comparable price.

 2. Kommentar från Tuncer

  Hej!
  En riktigt besviken kund, MatHem.se lurade folk på massa pengar hoppas på att man får tillbaka pengarna. De sålde smör för 1:- Kr dagens deal skulle hålla på till kl 00:00 den 2/1-15. De har tydligen sålt för nästa 1 miljon kr, och idag den 4/1-15 kl:19 får man mejl som ser ut så här:
  Hej,
  Vi beklagar att efterfrågan på smör varit större än beräknat och att det därför uteblir från din nästa leverans. Som kompensation får du 10% rabatt på ett köp från MatHem fram till den 14 januari 2015. Ange rabattkoden SMÖRET vid din beställning. För dig som bara hade smör i orden uteblir den helt.
  Skam Skam säger jag vad gjorde dem med pengarna i 2 dygn undrar jag ??????????????
  MVH/Besviken och arg

 3. Kommentar från Lena

  Tycker Mathem är bäst! Provat andra leverantörer, men Mathem är klart bäst. Att man dessutom kan köpa andra varor förutom maten för veckan är ju super! vet inte när jag gick och handlade själv sist..

 4. Kommentar från Lena

  Hej,

  Jag var ute på krogen igår och drack öl, de tog 50 kr per öl!! Hade jag istället köpt ölen på bolaget så hade jag bara behövt betala 15 kr styck, rena ockret!

  Hej,

  Jag köpte en stickad tröja igår på stan för 400 kr, hade jag istället köpt garn och stickat den själv hade den varit betydligt billigare! Att dom inte skäms!

  • Kommentar från Natta

   HAHAH! Sjukt kul!

 5. Kommentar från Svensson

  Vill bara varna andra för detta bolaget, för dom är 50% dyrare än om du själv åker till tex Willys och handlar, vilket jag ser som rent ocker !
  Jag vet inte när det ovan är skrivet, men min jämförelse gjorde jag nu i veckan dvs 2011-08-12

  • Kommentar från benny

   Tack för din kommentar och synpunkt Svensson. Du jämför dock äpplen med päron. Självklart är det billigare att åka till matbutiken och handla maten själv. Att beställa hem en färdigpackad matkasse är en helt annan produkt. Förutom matvarorna får du maten planerad med färdiga recept samt matkassen hemlevererad, att sälja det till samma pris som du handlar maten själv för på Willys skulle inte vara möjligt.
   /Benny @ matkasse.se