Bästa Matkassen 2024

Matkasse.se presenterar ett brett utbud av matkassar från många olika matbutiker för att göra det så smidigt och enkelt som möjligt för konsumenter att förenkla hushållet med matkassar. Vår sajt är användarvänlig och ser dessutom till att du får tillgång till aktuella rabattkoder! Eftersom det blir allt vanligare med matkassar på nätet, med ett ständigt ökande utbud av matleverantörer, kan det vara smart att ta hjälp av oss på Matkasse.se. Vi gör det lekande lätt för dig att jämföra färdiga matkassar, se vilka matbutiker som erbjuder leveranser och hitta matbutiker där du kan handla efter din egen inköpslista.

Upp till 1 359 kr rabatt på 5 kassar

Få Upp till 1 359 kr rabatt på 5 kassar

Spara upp till 1 359 kr rabatt på 5 kassar från HelloFresh och upptäck nya vegetariska mästerverk. 
HelloFresh Recension
9.8
Skräddarsy din matkasse och välj bland 80 olika rätter – varje vecka. Få hem inspirerande och välplanerade recept för minimalt matsvinn. Matbutik med livsmedel. Nya recept av våra kockar. 150 milj. port. sen 2024.
Linas Matkasse Recension
9.6

25% RABATT på din första familjelåda!

Spara tid på inköp och matlagning. Välj din måltidskasse: Viktminskningskassen, Vardagskassen, Familjekassen, Bootcamp, Vegetariskt. Förenkla din vardag och beställ din matkasse idag.
Better Feast Recension
9.0

Njut av 75 % rabatt på personliga måltidsplaner!

Gå ner i vikt med en personlig måltidsplan med vänliga menyer!

8.6
Hemleverans av färsk fisk och skaldjur i Stockholm. 
8.1

Lås upp koden för 20 % rabatt

Matkassen med mer valfrihet och högre kvalitet!

7.8

Unika Matkassar rabattkoder 2024

När du handlar på Matkasse.se får du dessutom ta del av unika rabatter som vi har etablerat genom våra samarbeten med matleverantörerna. Dessa rabattkoder är inkluderade i priserna som du kan se på förstasidan. En rabattkod ser till exempel ut så här: ”Spara upp till 925 kr på dina första 4 matkassar! 30% rabatt på de första 2 matkassarna + 20% rabatt på den 3:e och 4:e matkassen.” I det stora hela kan detta leda till otroliga besparingar.

Spar tid genom att:

 • Slippa planera middagarna och beräkna ingredienserna
 • Undvika köer, både i affären och trafiken
 • Köpa anpassade ”snabblagade” matkassar eller i princip färdiglagade middagar

Värna om miljön med hjälp av:

 • Välberäknade måltider utan matsvinn
 • Leverantörer med fokus på klimatdata
 • Mindre bilåkande tack vare smidiga leveranser direkt hem till dig
 • En sund variation av produkter i matkassarna med hänsyn taget till miljön
 • En stor andel ekologiska produkter som redan inkluderas som standard i flera matkassar
 • Flertalet matkassar som består av säsongsenliga produkter

Få bättre koll på hushållskassan med:

 • Jämna utgifter som gör det enkelt att budgetera för månaden
 • Bra planering som minskar på en massa onödiga utgifter och impulsköp
 • Rester över till en matlåda eller beställ extra portioner för matlåda till lägre pris

Prioritera hälsan utan extra stök:

 • Välplanerade måltider gör det enklare att undvika ohälsosamma impulsbeslut
 • Välj ekologiska, LCHF, vegetariska och andra typer av matkassar med ett enkelt klick
 • Färre impulsköp i matbutiken är ett stort plus för midjemåttet

Bästa matkassen för alla storlekar

Oavsett om ni är två, tre, fem eller fler i familjen går det alltid att anpassa storleken på matkassarna från vecka till vecka via de olika leverantörerna. Portionspriset går ner när man ökar antalet, så det kan vara värt att beställa några extra portioner som man använder till matlåda på jobbet dagen efter, vilket också spar extra tid. Med tanke på hur enkelt det är att laga god mat med matkassar är det en riktigt god idé.

Vilken är den bästa vegeteriska matkassen?

En riktigt stor favorit bland vegetarianerna är Linas Matkasse, som erbjuder en meny på runt 13 vegetariska rätter varje vecka som man kan välja mellan och plocka ihop sin egen drömkasse. Så om du tycker om att välja dina egna rätter, då är den bästa vegetariska matkassen Linas Matkasse! Där finner du en blandning av glutenfria, laktosfria och löpefria maträtter av hög standard. 

Men den bästa vegetariska matkassen kommer ändå från Årstiderna, just för att de har ett stort miljöfokus och helt avstår från rött kött, vilket går i linje med det vegetariska tänket. 

Vegokassen från Middagsfrid är också ett intressant alternativ för vegetarianer. Vad sägs om Halloumifajitas med avokadokräm och majssalsa eller Augberginerullader med grynsallad? Här får du hjälp att laga utsökt vegetarisk mat med bra ingredienser som är 50% ekologiska. Visst finns det vissa som anser att detta är den bästa vegetariska matkassen. Tre middagar för fyra personer kostar 675 kronor och kommer garanterat att charma familjemedlemmar som annars är vego-skeptiska. 

Ecoviva har också en passion för ekologisk, vegetarisk mat, vilket du kan se på deras härliga matkasse för vegetarianer. Här kan du lita på obesprutade grönsaker – inget jox! – och klimatkompenserad transport. Du får också en näringskommentar med de olika recepten som har kvalitetssäkrats av en nutritionist och miljöexpert. Vad sägs som Grilloumi Stroganoff, Börek på fårost & spenat med bönsallad eller Rotfruktssoppa & rispannkaka med blåbärssylt? En matkasse med fyra middagar till fyra personer kostar 899 kronor.

Bästa Matkassen

Den bästa matkassen för ekologiska middagar 

Lyckligtvis finns det många bra matkassar att välja på om man vill äta ekologiska middagar. Vi har bland andra Simple feast, Middagsfrid, Ecoviva, Mat & Ro, Årstiderna och Tasteline. De två bästa ekologiska matkassarna just nu levereras av Middagsfrid och Årstiderna, med prova-på-pris från 445 kronor respektive 355 kronor.

Bäst ekologisk matkasse #1: Årstidernas matkassar är 100% ekologiska. De har stenhård fokus på miljö och klimat. De jobbar aktivt för att minska matsvinn och i deras matkassar kan du räkna med toppkvalitet. Årstiderna har det absolut bästa utbudet av ekologiska matkassar, med följande urval: vegetariska snabbkassen, glutenfria vegankassen, vegetariska barnkassen, veganska matkassen, flexitariska matkassen, morgonkassen och vegetariska matkassen. 

Den bästa ekologiska matkassen #2: Middagsfrid är kända för matkassar med färska råvaror av hög kvalitet utan onödiga tillsatser. De fokuserar på miljön, hälsan och de flesta av deras råvaror är ekologiska, fisken är MSC-märkt och de inkluderar endast svenskt kött. Ett recept i Middagsfrids matkassar tar mellan 25–45 minuter att laga. 

Den bästa glutenfria matkassen

Glutenfria matkassar hittar du från Ecoviva, Mat & Ro, Årstiderna och City Gross. Men vilken är den bästa glutenfria matkassen? Om vi kikar på priset är det Årstiderna som hamnar på första plats igen, med ett pris från 355 kronor, och då får du en glutenfri matkasse som är 100% ekologisk! Årtsiderna levererar dessutom söndag, måndag och tisdag, vilket också ger dem ett plus i kanten. 

Ecoviva erbjuder två spännande alternativ för den som vill undvika gluten: ekologisk gluten- och laktosfri matkasse och ekologisk vegetarisk gluten- och laktosfri matkasse. Därför är det Ecoviva som erbjuder den bästa glutenfria matkassen för de som inte är veganer! Två personer får betala 549 kronor för en glutenfri vegansk matkasse från Årstiderna med fyra middagar. En ekologisk gluten- och laktosfri matkasse från Ecoviva för fyra personer med fyra middagar kostar 1019 kronor.

Bästa Matkassen

Bästa laktosfria matkassen

Den bästa laktosfria matkassen är nog Ecovivas ekologiska gluten- och laktosfri matkasse, speciellt för de som gärna äter glutenfritt och sätter pris på ekologisk mat! Mat & Ro erbjuder laktosfria matkassar och anpassar sina utbud utefter kundens behov. Men den bästa laktosfria matkassen för barnfamiljer är Barnens bästa kasse från Mat & Ro. 

Den bästa matkassen för allergiker

Den bästa matkassen för allergiker kommer från Mat & Ro, som erbjuder störst flexibilitet för de som är allergiska mot laktos, gluten eller fisk. Deras kassar anpassas utefter dessa allergier vid behov. Om man är allergisk mot ägg eller skaldjur kan man antingen satsa på en vegetarisk eller vegansk matkasse, eller använda sig av en leverantör som erbjuder kunden möjligheten att välja vilka middagar man vill ha i sin kasse. Men det är alltid viktigt att man tar kontakt med leverantören för att undvika allergener 100%, då det kan hända att all mat förbereds i samma kök utan hänsyn till detta.

Vilken är den bästa matkassen för barnfamiljer?

Vad är den bästa matkassen för familjer? Om ni har små barn som är lite kräsna är Familjefavoriter från Matkomfort ett klockrent alternativ. Den består av recept som har anpassats för barn med enkla smaker och stora favoriter som Korv stroganoff med ris och paprika, Matkomforts hamburgare med dressing och Tomatsoppa med pasta, mozzarella och bacon. Den här familjekassen kan beställas till fyra eller åtta personer fyra dagar i veckan. 

Den allra bästa matkassen för familjer är den älskade Familjekassen från HelloFresh som består av färska naturliga ingredienser och enkla recept som passar för hela familjen. Det här är en stor favorit eftersom man får anpassa sin veckomeny utefter familjens preferenser. Att ha den fördelen är viktig för många familjer då det kan vara svårt med en one size fits all om man har lite kräsna familjemedlemmar. De erbjuder dessutom nya kunder 30% rabatt på de första fyra kassarna. Men den bästa matkassen för familjer som vill undvika laktos eller gluten är Barnens bästa kasse från Mat & Ro. Det är recept som är lätt att laga och fulla av näring, med goda smaker som passar både vuxna och barn. I den här kassen finns det några återkommande favoriter för att barnen ska känna igen sig. En exempelmeny bjuder på Fiskpinnar med currysås på måndag, Pizza på ett annorlunda sätt på tisdag, Ugnsbakad falukorv med mos på onsdag, Spaghetti med skinka på torsdag och Stekt fläsk med raggmunkar på fredag. 

Den bästa snabblagade matkassen

Måste det gå undan i köket?! Då kan vi rekommendera den bästa snabblagade matkassen: Matkomforts supersnabba matkasse Vrooom. Det är en perfekt matkasse när man har det extra tight med tid en vecka då den består av kockförberedda rätter med fågel, fisk, korv, fläsk och nötkött. I kassen får du också kolhydrater och deras hemlagade sås. Det tar inte mer än 5–10 minuter att ha maten på bordet. Vrooom kan beställas för fyra eller åtta personer med fyra middagar. Allt du behöver ha där hemma är salt, peppar och något att steka i. 

Middagsfrid har också en riktigt bra kasse när det ska gå undan. Den heter Supersnabba kassen och består av goda och nyttiga middagar som är färdiga på 10–15 minuter. I kassen får du fågel, fisk, kött och vegetariska rätter som lagas supersnabbt med smarta knep.

Stockholms bästa matkasse

Även om du inte behöver bo i Stockholm för att beställa Sthlmslådan från Matkomfort måste vi ge dem stilpoäng för namnet på matkassen. Nog måste detta vara Stockholms bästa matkasse? Här får du fisk, fågel och mycket från växtriket, vilket främst är ekologiska eller närproducerade grönsaker. Denna matkasse kan dessutom anpassas för en, två, tre, fyra, fem eller sex personer, med tre middagar per kasse, vilket är perfekt för storstadslivet!

Bästa billigaste matkassen

När man vill spara pengar, tid och energi med en billigaste matkasse kan man vända sig till Willys Matkasse. Willys Handla Online ingår inom Axfoodkoncernen och deras affärsidé är att kunna erbjuda: ”Sveriges billigaste matkasse”.

Bästa matkassarna för singlar

Sthlmslådan från Matkomfort är ett väldigt bra alternativ för singlar, både i Stockholm och i andra delar av landet. Den minsta varianten består av tre middagar för en person, toppen för en singel! Om du vill ha mat i sex dagar kan du beställa en kasse för två med tre middagar, vilket också är ett bra alternativ om du vill ha med dig smarrig matlåda utan att behöva kämpa i köket. 

Men hur gör man om man är en 100% ekologisk, natur- och djurälskande glutenfri vegan? Då går man till Årstiderna, som har en kasse helt framtagen för just dig. De erbjuder även Vegetariska snabbkassen, Veganska snabbkassen och alla andra av sina hälsosamma matkassar för singlar. Så om du är vegan, vegetarian eller flexitarian då har Årstiderna den bästa matkassen för dig!

Bäst matkassar för viktminskning

När det kommer till viktminskning finns det ett par intressanta LCHF-kassar att välja på från Mat & Ro och FamilyFood. LCHF står för ”low carb high fat”, vilket kan liknas vid eller keto-dieten, som går ut på att man äter väldigt lite kolhydrater och desto mer nyttiga fetter. Detta aktiverar en metabolisk flexibilitet som lär kroppen att använda fett som bränsle istället för att bara lagra fett och använda socker (kolhydrater) som bränsle. LCHF-kassen från FamilyFood kan även fås laktosfri och är fulladdad med kött, fisk och kyckling med mycket grönsaker och goda såser. Det gäller även LCHF-kassen från Mat & Ro som vi har utsett till den bästa matkassen för viktminskning, då den är spännande, och variationsrik med en massa härliga recept som gör att man inte saknar vare sig potatis eller bröd. I en sådan meny kan du till exempel få laxgratäng, gräddig kyckling, pasta med tomatsås eller gulaschsoppa. 

Bästa Matkassen

De bästa matkassarna för ViktVäktarna

Om du är med i ViktVäktarna då är Citygross den bästa leverantören för dig! De har tre specifika matkassar för ViktVäktarna: den klassiska kassen, den laktosfria kassen och den vegetariska kassen. Den klassiska kassen består av husmanskost och lite spännande smaker här och där, mumsigt nog att funka för hela familjen. Alla recept beräknade enligt WW ViktVäktarnas program PersonligaPoints™ vilket gör det helt otroligt enkelt för dig att hålla koll på dieten. Njut av goda middagar som Kyckling med brysselkål och parmesansås, Slottsstek och Koftas (indiska köttbullar). Aldrig har det varit enklare att hålla sig till sina dagliga points. 

Bästa matkassen för veganer

Det är en härlig tid för veganer nu! För inte så länge sedan ansågs veganism vara fringe, på randen till helknasigt, men nu är världen redo för djurens vänner och det är även matkassarnas värld. Årstidernas 100% ekologiska veganska matkasse är helt oslagbar och anses av många att vara den bästa matkassen för veganer. Den går att köpa från 339 kronor. 

Årstiderna är kända sina vegetariska och veganska matkassar med ingredienser av toppkvalitet. Glutenfria veganer har en helt egen kasse här också, för bara 375 kronor. Här är det tacksamt att det går att beställa en kasse för en eller två personer i fyra dagar, för det kan hända att man är den enda i familjen som är glutenfri vegan. 

Simple feast är en annan favorit för veganerna. De erbjuder 100% växtbaserade matkassar med måltider förberedda av Michelin-tränade kockar som levereras direkt till din dörr. Även deras kassar är 100% ekologiska och du väljer själv ut dina tre favoriter varje vecka från menyn. En kasse till 2–3 personer kostar 93 kronor per portion och en kasse till 4–5 personer kostar 74 kronor per portion. Ett riktigt toppenpris med tanke på vad du får!

Bäst i test matkasse

Finns det någon bäst i test matkasse och vilken matkasse är bäst, egentligen? Kan man verkligen jämföra mat och olika middagar!? Inte helt enkelt att ge svar på, men det finns några oberoende tester utförda och så har jag själv lagat flera olika matkassar och kan också dela min egen uppfattning.

Det är omkring 10 år sedan som matkasse-konceptet lanserades i syftet att underlätta vardagspusslet för många stressade familjer. Det startade med enbart ett par matkasse-leverantörer och har sedan dess vuxit till ett 30-tal leverantörer på marknaden. Den utvecklingen talar för sig själv och marknaden växer fortsatt stadigt för varje dag som går. Vårt matbeteende har också förändrats och aldrig förr har vi haft ett så stort intresse för maten som vi lagar och äter. Vi har dessutom ett betydligt större utbud av mat och vi tar också del av nya matkulturer och smaker, som inspirerar vår matlagning.

Det bästa med en matkasse

Syftet med en matkasse är först och främst bekvämligheten genom att du själv slipper att planera inköpen och köra till affären och handla, vilket sparar mycket tid. Matkassen levereras direkt hem med ingredienser och recept för veckans middagar.

Gillar du att äta varierad mat, så är matkasse med färdiga recept och teman ett enkelt sätt att få omväxling i sin matlagning. En ytterligare fördel, är att portionerna är väl beräknade med både närings- och energimässigt innehåll och innebär en bra balans för både små- och storätare.

Som nästa fördel med en färdig matkasse är också att det blir enkelt att hålla ordning på sin hushållsekonomi. Det blir en fast utgift som enkelt kan beräknas med veckans alla måltider.

Priset och kvalité i jämförelse med butik

Några tveksamheter för att beställa sin mat på nätet är möjligen att ”kläm och känn” faktorn försvinner och oklarheten till priset på respektive vara. Vad gäller handplockning av varorna får man helt enkelt förlita sig på att leverantören själv har stora krav på att leva upp till en hög standard. Själva vitsen med en matkasse är att tiden för att leta produkter i affären och beslutsfattandet försvinner. Med en matkasse kan man också räkna med att få alla råvaror till sin middag. Därmed undviker man också problemet med att varor ibland fattas i affären.

Smaken är delad och kostbehovet varierat

Det visar tydligt att smaken är delad och det är minsann svårt att bedöma mat, tycker jag.

Jag lagar själv ofta matkasse-middagar och har testat flera olika typer av matkassar, från diverse leverantörer. Helt uppriktigt så har jag så positiva erfarenheter, av de allra flesta, att jag i själva verket inte skulle kunna välja ut en leverantör eller ”bäst i test matkasse” framför någon annan. Jag växlar mellan olika kassar och teman, allt efter de recept som presenteras i förväg och matlagning som passar in i familjens schema. När vi har ett tajt veckoschema passar mer snabblagad mat in och andra veckor  så lagar jag gärna mat med inspirerande recept och smaker. Jag är själv nyfiken på att lära mig laga mer vegetariska och flexitariska middagar och varvar gärna olika matkassar och teman från olika leverantörer.

Bästa Matkassen

Alla bästa matkassar

HelloFresh Matkasse  

Spara upp till 1 359 kr på 5 kassar!

30% rabatt på de första fyra kassarna 

Veckansmiddag Matkasse

20% rabatt på den första kassen vid 1:a beställningen.

Linas Matkasse

Prova på pris från 479,20 (ord. pris 599-826)

30 % rabatt på dina 2 första matkassar & en premie på köpet

10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder
Bästa Matkassen
Upp till 1549 kr på 5 kassar!
10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder