Matkasse för en person

Du är vad du äter. Så lyder det gamla ordspråket och i stor utsträckning stämmer det faktiskt. Vad vi stoppar i oss har en betydande inverkan på hur vi mår. Desto bättre vi äter, desto bättre mår vi. Men att äta hälsosamt är inte alltid så lätt – speciellt när man är singel. Trots att singellivet kan vara underbart kan det vara svårt att hitta inspiration till vilken rätt att laga och orken att gå ut och handla när det ändå bara är till en själv som man ska tillreda maten. Ofta blir det i stället färdigrätter i mikrovågsugnen eller något beställt från en snabbmatsrestaurang. Sådana måltider går bra ibland, men i långa loppet kan de vara direkt skadliga för dig och din hälsa.

Att ha tjänsten matkasse är hos många hushåll ett populärt sätt att laga hälsosamma och varierade måltider med bra matvaror levererade direkt hem till dörren. Dessa har historiskt varit anpassade för större hushåll med flera personer, men i Sverige är det väldigt vanligt att hela hushållet består av just du själv och ingen annan. Så hur ska man då äta hälsosamt som ensamhushåll? En del av svaret går att finna i tjänsten matkasse för en person. Den är ett smart sätt att spara tid som singel, med hemleveranser av alla matvaror, och ger dig nyttiga recept som du enkelt kan följa och en mängd matvaror som är anpassad till ditt mindre hushåll i stället. Du inte bara äter nyttigare utan äter också godare med tjänsten matkasse för en person. Den andra delen av svaret på hur man äter hälsosamt som singel handlar om att följa några tumregler. Men vilka är då dessa tumregler?

Matkasse för en person

Planera din veckomeny med hjälp av matkasse för en person

Har du någonsin gått och handlat mat på tom mage? Det är en klassisk fälla där hungern gör att du oplanerat slänger ned en massa saker i varukorgen som du varken hade tänkt dig köpa eller borde ha köpt. Att det blir så, och skafferiet och kylen sedan fylls på med onyttiga frestelser, är ett resultat av dålig planering. Många produkter är i sin förpackning eller presentation utformade just så att du, när du känner dig stressad och inte har någon specifik måltidsplan, ska köpa dem. Men om du i början av varje vecka har en planerad meny och handlar därefter minskar risken för att hälften av gångerna hamna framför TV:n med en pizza.

Att planera veckans alla måltider kan dock snabbt bli ganska utmanande, i synnerhet om man vill variera sin meny. Att prenumerera på en matkasse för en person löser problemet och sparar dig även tid som singel eftersom du själv slipper gå ut och handla. Med nya recept varje gång och färska matvaror i mängder anpassade till ett litet hushåll ger tjänsten dig hälsosammare måltider och mer fritid. Att kunna komma hem till färdiga recept och hemlevererade matvaror gör också matlagningen i sig till en rolig sak i stället för ett tidsödande ärende.

Minska din köttkonsumtion med matkassen och hjälp samtidigt miljön

tallriksmodellen är ett kanske lite luddigt begrepp du hörde talas om i skolan. Men faktum är att tallriksmodellen är ett enkelt och smart sätt att avgöra hur mycket av varje sak det är lämpligt att ha på sin tallrik. Många blir förvånade när de ser vad som rekommenderas. På det hela taget kan det sägas att vi tenderar äta alldeles för mycket kött. Under en vanlig vecka bör du inte äta mer än 500 g kött. Och när du väl gör det bör det köttet inte utgöra mer än en femtedel av din tallrik. Hela 50% av din tallrik ska bestå av grönsaker vilket också kan vara en utmaning. Matkassens balanserade mängder hjälper dig på traven och ser till att du vid varje måltid får i dig tillräckligt med grönt.

Att äta mindre kött hjälper inte bara dig till bättre hälsa utan hjälper också miljön. Studier visar att nötkött generar åttio gånger så mycket växthusgaser som bönor – en annan bra källa till protein. Det här är till viss del ett resultat av att djur generellt själva generar mycket växthusgaser som en del av sin matsmältning, men också för att mycket energi går åt att odla all mat åt de djur som i sin tur vi sedan äter. Genom att konsumera mindre kött bidrar du till minskade utsläpp. Med matkassen för en person är det enkelt att bestämma över hur mycket kött i veckan du väljer att äta.

Matkasse för en person räddar dig från gömt och lömskt socker

Många gånger har dina föräldrar nog förmanande påpekat för dig hur fullt av socker läsk är. Nu är det inte bara mamma och pappa utan även än mängd studier som höjer ett varningens finger för socker. Ett högt intag är inte bara dåligt för tänderna utan är också starkt kopplat till övervikt och i långa loppet en viss typ av diabetes. Det lömska med socker är att det inte bara återfinns i välkänt söta produkter så som just läsk, utan även i till synes alldeles vanlig och “nyttig” mat.

Matkasse för en person

I en vetenskaplig studie fann man att färdigrätter i matbutiken innehåller väldigt höga mängder socker. Värst var en rätt som innehöll tretton teskedar socker. Det är mer än mängden socker i en vanlig burk läsk! Matkasse för en person hjälper dig att komma till skott med att laga mat hemma. På så sätt undviker du de där spontana inköpen av färdigrätter fulla med socker.

Fler och fler leverantörer satsar på matkassar för 1

Vanliga frågor om matkasse för en person

Hur kan jag äta hälsosammare?

En planerad meny där du i början av varje vecka kan bestämma vad du ska äta i stället för att impulsivt handla när hungern sätter in hjälper dig att äta hälsosammare.

Hur kan jag laga hälsosam mat?

Först och främst är att själv laga sin mat mycket nyttigare än att köpa färdigmat eftersom färdigmat ofta innehåller mycket socker och tillsatser. Att följa tallriksmodellens mängder för varje kostgrupp gör också dina måltider hälsosammare.

Vad gör jag om jag inte hinner laga nyttig mat?

Den största utmaningen med att laga nyttig mat är att veta vad för produkter man ska handla och hur man kan tillaga dem. Med en prenumeration på tjänsten matkasse för en person får man färska och nyttiga produkter direkt hem till dörren med recept som är enkla att följa och snabba att tillaga.

10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder
Matkasse för en person
Upp till 1549 kr på 5 kassar!
10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder