Matkasse Original – en äkta förebild!

Månadens matkasse är från Middagsfrid Originalkassen – när det handlar om en bra vardag, fem dagar i veckan!

Efter sommaren, även om den varit en ovanlig sådan, börjar livet åter gå till den vanliga vardagen. Jobb, kyliga morgnar och mörkare kvällar, strumpor och långbyxor åker fram ur garderoben igen. Det är faktiskt en mysig känsla över det och det är härligt att få bo i ett klimat med olika årstider. Det är ju något visst med att få längta efter att ha sin ylletröja på sig igen och inte minst med att få laga den maten som hör hösten till.

Denna veckan lagar jag Middagsfrid’s Originalkasse där synonymen för original är förebild och det stämmer väl in på mina förväntningar av vad veckans middagar ska innehålla: varierade och goda middagar som lagas med fina säsongsbundna råvaror, gärna ganska snabblagat.

Så här ser veckans meny ut:

Färska ekologiska produkter i fokus

Poängen med att ha en färdig matkasse är att just undvika hamna i fällan med halvfabrikat för att middagarna ska gå snabbt att laga. I min matkasse var det fullt av fina råvaror och det märks tydligt att den är planerad med en medvetenhet om klimatsmart mat. Det är alltid färska råvaror, ekologiskt i så stor utsträckning det bara går, som standard, och varor utan tillsatser.

Matkasse Original - en äkta förebild!
Hela veckans middagar på bordet!
Matkasse Original - en äkta förebild!
I kameralinsen: alla fina råvaror – ekologiska, kravmärkta med svenskt kött.

Veckans helgmiddag på en tisdag

När man gått schemamässigt omlott i sommar med sina goda vänner, gäller det att passa på att ta alla tillfällen i akt. Det blev en liten middagsbjudning på en tisdag med en matkassemiddag, helt enkelt. Planering är gjord, varorna är i kylskåpet och fastän jag jobbat och var hemma efter halv fem, var det möjligt att bjuda våra vänner på middag en vanlig vardag. Jag tycker mer om att få lägga tid på dukning och efterrätt istället för att planera middag och handla, så den tänkta helgmiddagen blev perfekt även om det var en vanlig tisdag.

I Middagsfrid’s Originalkasse ingår det alltid en fin helgmiddag.

Matkasse Original - en äkta förebild!
Helgmiddag på en tisdag med goda vänner till bordet – Marockansk kyckling. (Receptet finns som länk på bilden.)

Till efterrätt gjorde jag sedan en äppelkaka, på svenska äpplen, tillsammans med en hemgjord glass. Både smulpajen och glass-smeten hade jag förberett dagen innan och det var bara att fixa äpplena, smula över pajdegen, grädda kakan och hälla glassmeten i glassmaskinen. Blev tyvärr inga bilder på just den äppelkakan, eftersom mörkret kommer tidigt nu.

Gemenskap som extra krydda

Det är inte bara maten som ger god energi utan även gemenskapen genom att kunna äta god mat tillsammans med både familj och vänner. Gemenskap är en viktig ingrediens för välbefinnandet och sker ju naturligt genom att alla samlas till matbordet. Det är ofta en förväntan kring den maten som ska serveras och ger då möjlighet till att dela dagens händelser. Att samlas runt matbordet minskar att viktiga saker ”faller mellan stolarna”, helt enkelt.

Att ha en matkasse skapar helt klart spännande förväntningar hos vår familj.

Veckans smakprov

Matkasse Original - en äkta förebild!
Måndag: Köttfärslimpa med Café de Parissmör. Små fina limpor som lagas i ugnen under tiden som potatisen kokar och man fixar sallad och gott smör.
Matkasse Original - en äkta förebild!
Onsdag: Het Räkpasta. Blev lika gott som det ser ut med en härlig krisp och smak av goda grönsaker i såsen.
Matkasse Original - en äkta förebild!
Torsdag: Korvgryta de lux! Gryta är underbart. Korv är härligt. Tillsammans är de oslagbara.
Matkasse Original - en äkta förebild!
Fredag: Majs- och kikärtsfritters – fräscht, gott och vegetariskt.
Matkasse Original - en äkta förebild!
Matkassar som gör skillnad i vardagen!

Ännu en fin matvecka avslutas och som förgyllt fem ”vanliga” dagar med härlig Middagsfrid och fin gemenskap vid middagsbordet.

Läs mer om Middagsfrid
Middagsfrid's hemsida
middagsfrid.se
[email protected]
08-55117118

Rabattkod: GODAREVANOR

50% rabatt på första kassen och 20% på de andra två

10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder
Matkasse Original – en äkta förebild!
Upp till 1549 kr på 5 kassar!
10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder