Matkassemiddag – Påsksupé med CityGross

Flera leverantörer erbjuder helgkassar, d.v.s. mat för en fin måltid antingen som buffé eller festmiddag, som middag till storhelgen. Istället för att trängas i affären inför påsk-helgen bestämde jag mig för att vara hemma i köket och laga en Påsksupé från CityGross

CG leverans

Varor hem till dörren

CG Varor

Fräscha ingredienser

På måndagen fick jag ett sms om att leveransen var på väg och det gick att följa budbilen (via en länk) för mer exakt leveranstid, om jag ville. Varorna som levererades hem till mig, väl inom den avtalade tiden, var väldigt fina och fräscha och det skulle bli spännande att laga;

Förrätt;

  • Snabb Brantevikssill på fröknäcke med ägghalva
  • Ägghalvor fyllda med Skagenröra
  • Krämig laxtartar på fröknäcke

Middag;

  • Örtig ugnsrostad kyckling på grönsaksbädd med gräddig sås & vårsallad

Efterrätt;

  • Påsktårta med gräddyoughurt-kräm, lemoncurd och chokladägg

Med varorna följde ett fint receptblad med ett bra kör-schema, bara att följa steg för steg.  Jag har alltså inte bara sluppit att planera, handla och stå i kö, utan har också fått bra tidsramar att följa för att undvika att stressa eller glömma något vid själva middagen.

Ett par dagar före middagen gjorde jag sillen och lemon-curden. Sill brukar jag alltid göra till de klassiska sillhelgerna, men just Brantevikssillen var ett nytt recept för mig. Det var enkla recept att laga och det var snabbt gjort.

Dagen innan middagen var det marängtårtbottnarnas tur att fixas och det var inga konstigheter, förutom när de skulle av plåten – de satt stenhårt fast på bakplåtspappret! Man lär sig och förmodligen var inte mitt bakplåtspapper av bästa kvalitét, så i bakomgång två tog jag både annat papper och smorde det innan. Men säg det besväret som inte för något gott med sig och av allt marängbakande blev det en hel del äggulor över, som sedan gjorde sig fint i en äggtoddy som fördrink.

Samma dag som vi skulle ha middagen, så var det lite matlagning och förberedelser att pyssla med även om det gick att göra det mesta i god tid. Jag ska villigt erkänna att det är inte så ofta jag lagar hel kyckling numera eftersom det finns ett så stort utbud av kycklingdelar att använda istället. Den hela kycklingen skulle lagas på en bädd av grönsaker och under skinnet skulle det läggas in en krydd- och smörblandning. När kycklingen var klar skulle spadet användas till såsen.

Kycklingbadd

Grönsaksbädd

Väl vid middagen, valde vi att äta förrätterna och tog sedan en liten paus inför huvudrätten som skulle serveras varm. Vi hade våra nära och goda vänner på besök, så det kändes helt naturligt att kunna laga maten under gång, med allt vad det innebär med lite grytslammer och en del disk på diskbänkarna:-)

Pask1

Tre små förrätter

Pask5

Snabb Brantevikssill

AggCG

Ägghalvor med Skagenröra

Det var rikligt med både sill och röror som jag också serverade i skålar vid sidan om tillsammans med fröknäcket. De tre små förrätterna bestod av klassiska, goda och bekanta smaker, som hör påsken till och det blev en bra start inför huvudrätten.

Pas4

Vårsallad

Paskbord

Påskmiddag

Pask2

Örtig ugnsrostad kyckling med gräddig sås och mandelpotatis

Först när kycklingen var klar kunde jag laga såsen med den buljongen som bildats på plåten av grönsakerna, kycklingen och kryddsmöret. Det blev en god sås! Men jag måste erkänna att jag inte kunde hålla mig till receptet. Jag har lagat sås på känsla sedan många år tillbaka och så fick det bli denna gången också. Det gick precis lika bra att låta grönsakerna koka upp en stund med buljong istället för att pressa dem (enligt receptet), som visade sig vara svårt för att inte säga omöjligt med min potatispress. Under tiden jag gjorde såsen, trancherade min man kycklingen i fina delar.

Även middagen var klassiska smaker med kycklingen, som hade en god smak av kryddsmöret med precis lagom av citronsmak som inte tog överhanden. (Jag valde att inte låta hela citroner gå med i kycklingen, som egentligen stod i receptet). Skinnet blev krispigt och gott och jag kommer säkert att steka kyckling efter detta receptet igen.

Som en perfekt avslutning på måltiden var Påsktårtan, som min dotter gjorde under tiden som vi satt kvar vid bordet. Den blev väldigt fin och hade en frisk, fräsch smak av citron där grädden blandats upp med yoghurt. Chokladäggen fick serveras vid sidan om istället, ifall någon undrar:-)

Pask3

Påsktårta med gräddyoghurtkräm och lemon curd

Sammantaget så var det en klassisk påskmiddag, med goda, fräscha och bekanta ingredienser beräknat för 4 personer med väl tilltagna portioner. För den som gärna lagar god mat där tiden för planering och inköp blir för knapp för hinna med middagsbjudningar och för den som kanske gärna har en stöttande guidé i ett körschema – då är en helgmatkasse ett bra alternativ.

Kostnaden för en supén var 162:-/person , med kampanjpriset vid tidig beställning 112:-/person.

Recepten finns under Middagstips-fliken.

10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder
Matkassemiddag – Påsksupé med CityGross
Upp till 1549 kr på 5 kassar!
10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder