Mat&Ro hem till dörren

Vilken känsla att komma direkt hem från jobbet och mötas av veckans alla middagar i en matkasse direkt utanför dörren, (alldeles nyss levererad såg jag på min telefon) – så skönt! Mat&Ro! Ännu en vecka som jag slipper att både fundera ut middagarna och handla maten. Inte minst i tider där man helst håller sig hemma. Utan tvekan!

Mat&Ro – en skånsk matleverantör

Mat&Ro är ett skånskt företag med sin hemmabas i Kristianstad och som levererar i stora delar i Syd- och Västsverige. De har många olika varianter av matkassar och min kasse denna veckan är en flexitarisk variant. En lite grönare kasse d.v.s några vegetariska middagar tillsammans med fågel- och fiskrätter – en bra blandning, tycker jag. Flera av ingredienserna i min kasse var närproducerade, färska och mycket fina.

Mat&Ro hem till dörren
Färsk lax och kyckling med färska grönsaker tillsammans med fina ekologiska produkter.

Flexitariska middagar

Första middagen blev en god kycklingmiddag som tillagas som plåtmat. En bekväm matlagning utan några avkall på goda smaker. Som pricken över i var det lättlagad med en riktigt god sås till. Detta kunde lika gärna ha varit en god helgmiddag, men genom smarta genvägar i receptet så blev det till en lyxigt god vardagsmiddag.

Det är precis med mat som så här som jag sätter lite guldkant på min tillvaro – varje vardag räknas!

Mat&Ro hem till dörren
Bjärekyckling med goda klyftpotatis, broccoli och dijon- och dragonsås.

Vegetarisk tisdag

Jag brukar laga maten i den ordningen som jag anser är bäst sett utifrån hållbarheten, så i princip alltid kyckling- och fiskrätterna i början på veckan även om det är lång hållbarhet. Men varorna från Mat&Ro har sluppit gå omvägen via affären och de är väldigt färska och fina, så ingen stress där. Det är alltid spännande att laga efter nya recept och siktet blev inställt på Veggiebollarna att laga tidigt i veckan. Huvudingrediensen är på solrosfrön och det var nytt för mig att ha i till vegetariska bollar/biffar. Det blev en fullträff och de var verkligen supergoda! Man skulle dessutom kunna förväxla dem med vanliga köttbullar till utseendet. Så fina och mycket uppskattade även av köttbullsälskaren i familjen:-) Att få hem en matkasse med recept på nya middagar är ju som Kinderägg för vuxna – den innehåller alltid någon positiv överraskning. Receptet på vegobollar har definitivt kommit för att stanna.

Mat&Ro hem till dörren
Veggibollar med stuvad pasta och spenat. Ett nytt favoritrecept som kom in i receptregistret.
Mat&Ro hem till dörren
Ugnsbakad lax med en fräsch äppel- och rödlökssås och bulgursallad – snabbare lagat än ”take away”!

Stressiga och långa arbetsdagar passar det perfekt med något snabblagat – en 30 minuters middag! Svårt att tro att när man ser resultatet. Det kunde mycket väl ha varit en lördagsmiddag. Med fina råvaror behöver man inte konstra till matlagningen och laxen var bara att salta och peppra och låta gå in i ugnen precis lagom länge.

Mat&Ro hem till dörren
Krämig masalagryta med extra vegetariskt allt! Gott!

Vem uppfann grytor? Denna himmelska blandning av goda smaker som nog finns i oändligt många versioner. Denna grytan var inget undantag – många rotsaker tillsammans med den indiska kryddblandningen: Garam Masala och kokosmjölk. Bekanta råvaror blandat med exotiska – gott!

Mat och ro då? Jodå, det kan jag skriva under på vilken dag i veckan som helst. Hela idén med att få en färdigplanerad matkasse direkt hem till dörren, med fräscha ofta lokalproducerade råvaror är oslagbar. Jag får spännande middagar att laga, där färska råvaror är planerade att gå åt under veckan d.v.s inget matsvinn och lokalt tillverkade produkter hamnar i närområdet, precis som det är tänkt.

Mat&Ro ger dig inte bara lite mer fritid utan även god närproducerad mat!

Läs mer om Mat och Ro
Mat och Ro's hemsida
[email protected]
044-590 08 20

Rabattkod: Matkassemat10

10% rabatt + 3 kg frukt till de första 3 leveranserna

10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder
Mat&Ro hem till dörren
Upp till 1549 kr på 5 kassar!
10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder