Matsmart

Uppdaterad 2021-09-21

Exklusiv rabattkod

Till butiken

Matsmart är en livsmedelsbutik på nätet som erbjuder vad man kallar “överskottsmat”. Det är fråga om tjänliga livsmedel och andra produkter för hemmet som på ett eller annat sätt inte kan säljas i vanliga livsmedelsbutiker.

Exempel på överskottsvaror;

  • Felmärkt mat
  • Varor som bytt förpackningar
  • Varor som snart når bäst-före-datum

Affärsidén är att köpa in stora kvantiteter av överskottsmat för att sedan sälja det till kraftigt rabatterade priser på nätet. Leveranser sker i “lådor” som levereras till närmaste utlämningsställe eller till dörren. Ett mål är att minska på matsvinnet och det är också denna faktor som brukar nämnas i relation till bolaget i media. Webbutiken har varit igång sedan 2012 och den har vuxit snabbt för varje år.

Visste du att:
Genom att handla på Matsmart räddades över 700 ton mat från soptunnan förra året. I genomsnitt är det dessutom ca 50% rabatt på de produkterna som finns att handla i webbutiken. Bra för både konsumenten och miljön!

Utbud

Sortimentet inkluderar en stor del av de livsmedel och andra produkter som ett hushåll har löpande behov av. I kategorin livsmedel återfinns till exempel mjöl, konserver, müsli, sylt, pasta, bönor, kex och snacks. Det som inte går att köpa, när det gäller livsmedel, är färskvaror såsom grönsaker, frukt, mjukt bröd och mejeriprodukter. Anledningen till att dessa typer av produkter inte finns med har givetvis att göra med att de snabbt går ut i datum.

Andra kategorier är köksgeråd, engångsartiklar, produkter för hemmaapoteket samt hud-, hår- och intimvård. Exempel på varor i dessa kategorier är toalettpapper, solkräm, vitaminer, tandborstar och fryspåsar.

Den som vill kunna spara mycket pengar kan välja att köpa “hela lådor”, det vill säga exempelvis hela kartonger med soppor eller stycksaker vad gäller godis.

Betalning

När du klickar på köp på en vara kommer den att läggas till i din “låda”. När du sedan är nöjd med innehållet i din låda kan du snabbt gå till kassan. Innehållet vad gäller antal varor, det totala värdet, vad du har sparat på ditt matsmarta köp samt den beräknade fraktkostnaden presenteras då klart och tydligt. När du har fyllt i personuppgifter och kontaktuppgifter får du välja betalningssätt. Du väljer mellan bank- och kreditkort, faktura, konto och delbetalning. Alla betalningssätt hanteras av Klarna. För delbetalning tillkommer aviavgifter och ränta.

Leverans

Det finns två leveranssätt, nämligen direkt hem till dörren samt leverans till serviceställe. Oavsett leveransmetod är det Postnord som är leverantör och det tar mellan 2-5 arbetsdagar för lådan att komma fram. När du har genomfört ditt köp får du ett SMS från Postnord med ett ID-nummer. Med hjälp av detta kan du spåra din försändelse.

Fraktpriset är 49 kr per varje 20 kg volymvikt (sammanvägning av volym och vikt) för leverans till utlämningsställe. Det betyder att frakten för en låda som väger exempelvis 30 kg kostar 98 kr. Vill du ha hemleverans är priset i stället 99 kr per varje 20 kg.

Uppsägning

Matsmart har inte någon prenumerationstjänst. Det finns därmed inga regler kring uppsägning. Sajten fungerar mer som en vanlig livsmedelsbutik där du handlar närhelst du vill.

Mer om Matsmart

Bolaget som ligger bakom varumärket och webbplatsen är Matsmart in Scandinavia AB med säte i Stockholm. Sajten finns tillgänglig både i Sverige och Norge.

Kontaktuppgifter till kundtjänst
E-post: support@matsmart.se
Telefon: 010-884 84 50
Adress: Industrigatan 7, 641 34 Katrineholm

Inga kommentarer till “Matsmart”