Matsmart

Matsmart

Matsmart vill att vi slänger mindre mat och har därför gjort matsvinnet till huvudfokus för sin matkasse. De erbjuder så kallad ”överskottsmat” – varor som av någon anledning inte längre kan säljas i livsmedelsbutikerna. Det rör sig främst om produkter med kort datum, nötta förpackningar eller helt enkelt felmärkta varor som i annat fall skulle slängas – trots att de är helt brukbara. Du kan därför hjälpa både dig själv och miljön med en matkasse från Matsmart – och dessutom spara en massa tid på köpet!

Exklusivt erbjudande

🏷️ Just nu får du 10-15% extra rabatt på ditt köp!

Allas matkassar fran Matsmart

 

Matsmart – mindre matsvinn i hemmet

Matsmart är en livsmedelsbutik på nätet som erbjuder vad man kallar ”överskottsmat”. Det är en fråga om livsmedel och produkter för hemmet som på ett eller annat sätt inte kan säljas i vanliga livsmedelsbutiker.

Exempel på överskottsvaror;

  • Felmärkt mat
  • Varor som bytt förpackning
  • Varor som är nära sina bäst-före-datum

Affärsidén är att köpa in stora mängder överskottsmat för att sedan sälja det till kraftigt rabatterade priser på nätet. Leveranser sker i lådor till närmaste utlämningsställe eller hem till dörren. Matsmarts huvudsakliga målsättning är minska på matsvinnet, något som gett dem mycket uppmärksamhet i media och gjort dem till en favorit hos tusentals svenska hushåll. Webbutiken öppnades under 2012 och har sedan dess vuxit sig större och större för varje år.

Visste du att:
Genom att handla hos Matsmart lyckades svenskar rädda över 700 ton mat från att hamna i soptunnan förra året. I genomsnitt får man dessutom ca 50% rabatt på de produkter som finns att handla i webbutiken. Bra, både för konsumenten och miljön!

Matsmart Utbud

Sortimentet inkluderar en stor del av de livsmedel och andra produkter som ett hushåll har löpande behov av. I kategorin livsmedel återfinns till exempel varor såsom mjöl, konserver, müsli, sylt, pasta, bönor, kex och snacks.

Det som dock saknas bland livsmedlen är färskvaror såsom grönsaker, frukt, mjukt bröd och mejeriprodukter. Anledningen till att denna typ av produkter inte finns är med hänsyn till de korta datum som oftast kommer med produkterna i Matsmarts sortiment.

Andra kategorier som går att finna är köksgeråd, engångsartiklar, produkter för hemmaapoteket samt hud-, hår- och intimvård. Exempel på varor i dessa kategorier är toalettpapper, solkräm, vitaminer, tandborstar och fryspåsar.

Den som vill kunna spara mycket pengar kan välja att köpa ”hela lådor”, det vill säga exempelvis hela hyllkartonger med soppor eller stycksaker.

Prova på Matsmart idag och få 20–90% rabatt på ditt köp tillsammans med Matkasse.se

 

Matsmart Betalning

När du klickar Köp på en vara läggs den till i din ”låda”. När du väl är nöjd med innehållet i din låda kan du snabbt gå till kassan. Du får sen en sammanställning av antalet varor, lådans slutpris – inklusive frakt – samt hur mycket du har sparat i och med ditt köp. När du sen fyllt i dina personuppgifter och kontaktuppgifter får du välja betalningssätt och väljer då mellan bank- och kreditkort, faktura, konto eller delbetalning. Alla betalningssätt hanteras av Klarna och för delbetalningar tillkommer aviavgifter och ränta.

Matsmart Leverans

Det finns två olika leveranssätt med Matsmart, nämligen hem till dörren och leverans till serviceställe. Oavsett leveransmetod är det Postnord som levererar och det tar oftast mellan 2–5 arbetsdagar för lådan att komma fram. När du har slutfört ditt köp får du ett SMS från Postnord med ett tracking-nummer som du sedan kan använda för att spåra din försändelse.

Frakten ligger på 49 kr per 20 kg. Detta betyder till exempel att frakten för en låda som väger 30 kg kommer kost 98 kr. Vill du hellre ha hemleverans kostar den 99 kr per 20 kg.

Matsmart Uppsägning

Matsmart är inte en prenumerationstjänst och det finns därmed inga regler gällande uppsägning. Sajten fungerar mer som en vanlig livsmedelsbutik där du handlar närhelst du vill.

Mer om Matsmart

Bolaget som ligger bakom varumärket och webbplatsen är Matsmart in Scandinavia AB med säte i Stockholm. Sajten finns tillgänglig i både Sverige och Norge. Prova på Matsmart idag och få 20–90% rabatt på ditt köp tillsammans med Matkasse.se

Kontaktuppgifter till kundtjänst
E-post: [email protected]
Telefon: 010-884 84 50
Adress: Industrigatan 7, 641 34 Katrineholm

Inga kommentarer till “Matsmart”

Exklusivt erbjudande

🏷️ Just nu får du 10-15% extra rabatt på ditt köp!

🏷️ Visa Plan
Spara upp till 989 kr!
Matsmart
26th september 2022
Erbjudandet upphör den
Matsmart
Spara upp till 989 kr!
26th september 2022
Erbjudandet upphör den