Matsmart: Recension & Rabattkod

Matsmart vill att vi ska ta till vara på maten som annars slängs – hänger du med?

Matsmart är en livsmedelsbutik på nätet som erbjuder det man kallar ”överskottsmat” – livsmedel och hushållsprodukter som på ett eller annat sätt inte längre kan säljas i vanliga livsmedelsbutiker.

Exempel på dessa överskottsvaror är:

 • Felmärkt mat
 • Varor som bytt förpackning
 • Varor som är nära sina bäst-före-datum

Konceptet bygger på att köpa in stora mängder överskottsmat för att sedan sälja det till kraftigt rabatterade priser på nätet. Leveranser sker i lådor, till närmaste utlämningsställe eller direkt hem till dörren. 

De vill med detta minska matsvinnet, något som gett dem stor uppmärksamhet i media och gjort dem till en favorit hos tusentals svenska hushåll. Webbutiken öppnades under 2012 och har sedan dess vuxit sig större och större varje år.

Visste du att:
Genom att handla hos Matsmart lyckades svenskar rädda över 700 ton mat från att hamna i soptunnan förra året. I genomsnitt får man dessutom ca 50% rabatt på de produkter som finns att handla i webbutiken. Bra, både för konsumenten och miljön!

Spara pengar och miljön tillsammans med Matsmart

Spara pengar och miljön tillsammans med Matsmart

Utbud – detta hittar du “på hyllorna”

Matsmarts sortiment inkluderar en stor mängd livsmedel och hushållsprodukter baserat på svenskars generella behov. Detta inkluderar en rad olika dagligvaror, skafferiprodukter och konserver – bland annat: 

 • Mjöl, socker och andra bakartiklar
 • Müsli, gryn och flingor
 • Sylt och marmelad
 • Pasta, ris och matgryn
 • Bönor, linser och legumer
 • Kex, hårt bröd och kakor
 • Snacks, chips och godis

Vad som dock saknas är färskvaror såsom grönsaker, frukt, mjukt bröd och mejeriprodukter. Anledningen till detta är på många sätt självklar och där många skafferi- och konservprodukter slängs ut på grund av sina för korta bäst före-datum, har färskvarir i regel dem av en bättre anledning – nämligen att produkterna blir dåliga.

Andra kategorier som du hittar i sortimentet är:

 • Köksgeråd 
 • Engångsartiklar
 • Barn- och babyartiklar
 • Drycker
 • Kaffe och te
 • Badrumsartiklar (inkl. hud-, hår- och intimvård) 

Exempel på varor i denna kategori är 

 • Toalettpapper
 • Solkräm
 • Vitaminer
 • Tandborstar
 • Fryspåsar.

Den som vill kunna spara mycket pengar kan välja att köpa ”hela lådor”, det vill säga hela hyllkartonger med exempelvis soppor eller stycksaker.

Prova på Matsmart idag och få 20–90% rabatt på ditt köp tillsammans med Matkasse.se

Pris – hur mycket kostar det att handla hos Matsmart?

Matsmart anses i stora dra vara ett billigare alternativ på den svenska marknaden – mycket tack vare att de främst säljer produkter med kort datum. Utöver detta erbjuder de dessutom mängdrabatter på de flesta produkter och när du väljer att köpa en större mängd varor av samma produkt, sparar du också mer pengar. 

Jämförelse med konkurrenterna – hur stor är skillnaden?

Nedan har vi gjort en kort jämförelse av några populära produkter och deras priser när du handlar hos Matsmart, jämfört med två av Sveriges största livsmedelsbutiker: 

Matsmart.se Ica.seCityGross.se
Pasta, fusilli 27,50 kr/kg31,80 kr/kg29,00 kr/kg
Krossade tomater36,25 kr/kg42,25 kr/kg49,88 kr/kg
Grillchips85,71 kr/kg97,82 kr/kg96,36 kr/kg
Singoalla78,95 kr/kg88,95 kr/kg52,63 kr/kg
Pepsi max, burk18,19 kr/l23,94 kr/l24,09 kr/l

 

Få 20–90% rabatt på din första Matsmart kasse när du beställer genom Matkasse.se

Få 20–90% rabatt på din första leverans och beställ genom Matkasse.se

 

Matsmart rabattkod – få rabatt på din första beställning med Matkasse.se

För att få en exklusiv Matsmart rabattkod bör du leta hos företaget partners, såsom oss.

Rabattkod: Alltid 20-90% rabatt

Betalning – vilka betalningsalternativ stöds?

Matsmart erbjuder betalningsalternativ för betalkort (VISA, MasterCard och American Express) samt  fakturabetalning, delbetalning och direktbetalning via Klarna. När du klickar Köp på en vara läggs den till i din varulåda. När du väl är nöjd med innehållet i din låda går du till kassan och får sedan fortsätta till betalningsdelen. 

När du sen fyllt i dina personuppgifter och kontaktuppgifter får du välja betalningssätt och sedan slutföra ditt köp. Alla betalningssätt hanteras av Klarna och för delbetalningar tillkommer aviavgifter och ränta.

Leverans – hit skickas matvaror och så lång tid tar det

När du ska få dina leveranser från Matsmart finns det två alternativ att välja mellan: direktleverans hem till dörren, eller leverans till serviceställe. Oavsett leveransmetod är det Postnord, Budbee och iRmee som utför levereranserna och det tar i regel 2–6 arbetsdagar för lådan att komma fram. 

Leveranser sker till hela landet och beroende på mängden mat i din låda varierar också fraktkostnaden. Alla beställningar över 600 kr ger dig fri frakt på första lådan i för resterande lådor, samt för samtliga belopp under 600 kr, betalar du mellan 19–39 kr per låda (minsta beställningsbelopp: 250kr). 

Efter att du slutfört ditt köp får du ett SMS från Postnord med trackingnummer som du sen kan använda för att spåra din försändelse. 

Uppsägning – har Matsmart någon bindningstid?

Matsmart är inte en prenumerationstjänst och det finns därmed inga regler gällande uppsägning. Sajten fungerar mer som en vanlig livsmedelsbutik där du handlar närhelst du vill.

Mer info

Bolaget som ligger bakom varumärket och webbplatsen är Matsmart in Scandinavia AB med säte i Stockholm. Sajten finns tillgänglig i både Sverige och Norge. Prova på Matsmart idag och få 20–90% rabatt på ditt köp tillsammans med Matkasse.se

Kontaktuppgifter till kundtjänst:

 • E-post: [email protected]
 • Telefon: 010-884 84 50
 • Adress: Industrigatan 7, 641 34 Katrineholm

Inga kommentarer till “Matsmart”

Allas matkassar fran Matsmart

Matsmart

Matsmart vill att vi slänger mindre mat och har därför gjort matsvinnet till huvudfokus för sin matkasse. De erbjuder så kallad ”överskottsmat” – varor som av någon anledning inte längre kan säljas i livsmedelsbutikerna. Det rör sig främst om produkter med kort datum, nötta förpackningar eller helt enkelt felmärkta varor som i annat fall skulle slängas – trots att de är helt brukbara. Du kan därför hjälpa både dig själv och miljön med en matkasse från Matsmart – och dessutom spara en massa tid på köpet!

Exklusivt erbjudande

Just nu får du 10-15% extra rabatt på ditt köp!

Kom igång med din fräscha måltidsplan idag!
Upp till 1 549 kr på 6 kassar

Få upp till 1549 kr rabatt nu

Spara upp till 1177 kr på 5 kassar från HelloFresh och upptäck nya vegetariska mästerverk. Upptäck nya gröna favoriter och spara upp till 989 kr på 4 matkassar från HelloFresh.
HelloFresh Recension
9.8
Upp till 1549 kr på 5 kassar!
Matsmart
10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder
Matsmart
Upp till 1549 kr på 5 kassar!
10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder