Matsmart rabattkod

Matsmarts fokus ligger på att minska matsvinnet hos svenska hushåll och uppmuntrar därför sina kunder till att köpa så kallade ”överskottsvaror”. Det kan röra sig om varor med kort datum, felmärkta eller omförpackade varor i perfekt skick som av någon anledning inte kan säljas i butik och som istället hamnar i en av Matsmarts matkassar. Vi ska i denna artikel utforska Matsmart lite mer och hänger du med på vår resa kommer vi dessutom berätta om vår unika kampanjekod som du kan använda för att prova på en matkasse till ett rabatterat pris!

Matsmart rabattkod

Hur Matsmart fungerar

Matsmart vill minska matsvinn genom att köpa in stora mängden överskottsmat och sälja det till sina kunder riktigt billigt. All mat du köper hos Matsmart levereras i lådor till din dörr eller ditt närmsta utlämningsställe för att underlätta för dig.

Så vilken mat räknas som överskottsmat?

  • Felmärkt mat
  • Varor som har omförpackats
  • Varor som snart överskrider bäst-före-datum

Matsmart erbjuder en rad alternativ för att komma igång, vilket gör det enkelt att hitta något som fungerar för dig. Du kan alltså spara pengar och klimatet på samma gång!

Nuvarande minimibelopp för beställningar hos Matsmart är 250 kronor.

Tanken bakom Matsmart

Plattformen köper varor av företag som har överskottsmat och säljer det år konsumenter som vill rädda måltider, deras sparbörs samt planeten. Istället för att kasseras i slutet av dagen kan dessa livsmedel köpas till ett reducerat pris och hemlevereras.

Värdeskapande

Värde skapas för konsumenten genom att tillhandahålla matvaror och gods av hög kvalitet som säljs med upp till 90 % rabatt på originalpriset. Dessutom minskas CO2-produktionen, vilket kommer att glädja alla miljömedvetna konsumenter.

Värdet för leverantörerna är att överskottsmat som annars skulle gå till spillo kan säljas till ett reducerat pris, vilket skapar ytterligare intäkter.

Matsvinn – miljömässigt katastrofalt

Matsvinn är dåligt för miljön. Det krävs en landmassa som är större än Kina för att odla maten varje år som i slutändan aldrig äts upp – mark som har avskogats, arter som har drivits till utrotning, ursprungsbefolkningar som har flyttats, jord som har förstörts – allt för att producera mat som vi sedan bara slänger. Dessutom står mat som aldrig äts för 25 % av all färskvattenkonsumtion globalt.

Inte bara är alla resurser som gick till att skapa den oätna maten bortkastade (mark, vatten, arbetskraft, energi, tillverkning, förpackning, etc), utan när matavfallet går till deponi, vilket är där den stora majoriteten av det hamnar, det sönderfaller utan tillgång till syre och skapar metan, som är 23 gånger mer dödligt än koldioxid.

Matsmart rabattkod

Var hittar du en Matsmart rabattkod?

För att få en exklusiv Matsmart rabattkod bör du leta hos företaget partners, såsom oss.

RabattkodAlltid 20-90% rabatt

Varsågod!

Frågor och svar om Matsmart rabattkod

Nedan hittar du svar på några av de vanligaste frågor vi får om Matsmart. Vill du läsa en mer utförlig recension om leverantören, klicka här.

Erbjuder Matsmart speciella rabattkoder?

Matsmart är redan så billiga att de aldrig eller sällan erbjuder en Matsmart rabattkod. Du kan alltid hitta varor med 20-90% rabatt på deras hemsida.

Har mat från Matsmart passerat bäst-före-datumet?

Viss mat har det. Det finns dock mat där det inte spelar en så stor roll – tänk pasta eller ris.

Har Matsmart en bra miljöpåverkan?

Absolut! En återförsäljare som Matsmart hjälper minska matsvinn och rädda mat om annars skulle slängas.

10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder
Matsmart rabattkod
Upp till 1549 kr på 5 kassar!
10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder