Middagsfrid

Exklusiv rabattkod

Rabattkod: Följ länken med koden: NYAR20

20% rabatt på första matkassen och gäller en gång per hushåll vid uppstart av prenumeration, utan bindningstid.

Middagsfrid erbjuder nya kunder att prova på utbudet med ett specialerbjudande. Det finns ett varierat utbud av matkassar för olika typer av hushåll, varav en given populär kasse; Originalkassen som passar för hela familjen. Det går sedan enkelt att styra sina kommande leveranser via Middagsfrid’s hemsida och med de intervall som man önskar.

Testa Middagsfrid med deras inspirerande matkassar och ta del av deras erbjudande.

Visste du att:
Middagsfrid’s Orginalkasse är den mest populära kassen och där en av de fem middagarna i kassen är avsedd som en lyxigare helgmiddag. Som alltid består innehållet av råvaror utan några onödiga tillsatser. Goda varierade middagar för hela familjen, helt enkelt!

Innehåll

Middagsfrid, var i själva verket allra först ut i världen med att kunna erbjuda en färdigplanerad matkasse med recept. Målsättningen är att kunna laga god och hälsosam i vardagen, på äkta råvaror med fokus på ekologiskt, tillsatsfritt och klimatsmart.

Alla råvaror är av hög kvalitet och ledorden är låg miljöpåverkan, färskt och utan onödiga tillsatser. Råvarorna är i så stor utsträckning det går ekologiska. Fisken är MSC-märkt och köttet är svenskt. Ett stort fokus är följaktligen på säsongsanpassade rätter för att minska klimatpåverkan och med en filosofi för hållbarhet för både människa och miljö.

Ett recept i Middagsfrids matkassar tar mellan 25-45 minuter att laga. Vissa basvaror behöver du ha hemma och vilka det är får du ett sms och ett e-postmeddelande om före nästa leverans.

Middagsfrids matkassar

Middagsfrid har fem matkassar för dig att välja mellan och en särskild Jul- eller Påskkasse vid säsong. Nedan finns övriga matkassar att beställa året om.

 • Originalkassen: 3-5 middagar för 2-4 personer – 525-645 kr i prova på-pris (ord pris: 725-945 kr)
 • Vegokasse 50% Eko : 3 middagar för 4 personer – 525 kr i prova på-pris (ord pris: 675 kr)
 • Barnkassen: 4 middagar för 4 personer – 545 kr i prova på-pris (ord pris: 795 kr)
 • Snabba kassen: 3 middagar för 4 personer – 645 kr i prova på-pris (ord pris 795 kr)
 • Flexitariankassen: 4 middagar för 2-4 personer – 445-595 kr i prova på-pris (ord pris 545-795 kr)

Originalkassen är den mest populära av Middagsfrids matkassar. I kassen finns recept och matvaror för minst en kötträtt, en fiskrätt, en vegetarisk rätt och en rätt med fågel. I femdagarskassen är en av middagarna avsedd att lagas till helgen – en finmiddag. Väljer du veckovis leverans får du matvaror och recept för nästa veckas alla middagar.

Barnkassen är en mycket omtyckt kasse som passar för alla i familjen. Nyttiga och lättlagade måltider  som man gärna kan laga tillsammans med barnen.

Vegokassen, som är ett bra alternativ vare sig om du är vegetarian eller om du helt enkelt vill introduceras in till mer vegetarisk matlagning. Vegokassen innehåller alltid minst 50% ekologiska varor.

Aktuell information med anledning av coronaviruset

Som alltid råder alltid mycket noggranna hygienkrav kring livsmedelshantering. Under rådande omständigheter är ytterligare restriktioner införda bl.a kring leveransrutiner och Middagsfrid följer myndigheternas instruktioner. Mer information finns på deras hemsida.

Leverans av Middagsfrid matkasse

Middagsfrid levererar till omkring 300 orter i Sverige. Du kan enkelt se om din ort finns med på listan genom att fylla i adress och postnummer på webbplatsen.

Leveranserna sker direkt till dörren söndag, måndag eller tisdag (beroende på ort) och du väljer mellan leverans varje vecka eller varannan vecka.

Betalning

Du betalar för din matkasse i förskott på webbplatsen med kort alternativt mot faktura (45 kr i administrationsavgift tillkommer).

Uppsägning/ändring

När du beställer en matkasse från Middagsfrid startar en prenumeration med den kasse och det leveransintervall du har valt. Prenumerationen löper utan bindningstid och det är mycket enkelt och flexibelt att styra leveranserna, göra en paus eller byta till en annan variant av matkasse på hemsidan. Men om du vill säga upp gäller det att du gör det nio dagar före nästa leverans. Samma sak gäller för eventuella ändringar i din prenumeration.

Mer om Middagsfrid

Middagsfrid var den allra första aktören med att erbjuda färdiga matkassar med leverans direkt hem till dörren. Året var 2007 då den första matkassen levererades. Genom åren har Middagsfrid erhållit ett antal utmärkelser och även blivit omnämnt i en artikel i New York Times. Middagsfrid’s matkasse har även blivit utsedd som “bäst-i-test 2016” i Aftonbladet.

Kontakt
Telefon: 08-55 117 118
E-post: kundservice@middagsfrid.se

16 kommentarer till “Middagsfrid”

 1. Kommentar från karin

  Jag brukar pendla mellan vegokassen och flexitariankassen och är verkligen super nöjd med kassarna! Bra leverans, lätta och inspirerande recept och en stor variation av råvaror. Ja har fått testa så många smakkombinationer som jag aldrig hade kommit på själv. Hälsningar en mycket nöjd kund!

 2. Kommentar från Anna

  Vi har haft matkasse från Middagsfrid i omgångar, och återkommer alltid till att den är den bästa. Vi har provat både Linas och Årstiderna och bara blivit besvikna. Med Middagsfrid får man lättlagade och lättförståeliga recept samt fräsch mat! Visst kan man bli lite less på att vissa recept återkommer, men var gör det inte det? Jag tycker att hela grejen med matkasse är helt suverän, man slipper tänka ut recept själv. Och slipper handla.

 3. Kommentar från Nadine

  Var mycket nöjd med era påsar, alltid fräscha produkter och inte upplevt något problem med leveransen. Barnen inte lika nöjda, tyckte det var för konstiga saker i recepten, varför vi varför vi inte fortsatte. Detta var för cirka 2-3 år sedan. Har under dessa åren flyttat och testat andra påsar från andra ställen. Upptäckte sedan för 1,5 år sedan att ni fått fler påsar att välja mellan bl a barnpåse men har ända sedan dess inte kunnat beställa från er då ni inte kunnat leverera till dit vi bor nu. Har testat flera gånger för att se om det ändrat sig men tyvärr. Mycket tråkigt tycker jag.

 4. Kommentar från Stressad småbarnsmamma

  Bra middagar och recept. Barnkassen var toppen förutom repetitionen av menyn var 6:e vecka.

 5. Kommentar från Huddingebo

  Jag har nu nappat på 2 olika prova-på-erbjudanden och jag måste säga att Middagsfrid vinner! (över linas) Så mycket fräschare och med sallader som ingår, det uppskattar vi! Däremot var det väldigt trist med pasta som tillbehör alla måltider i en kasse!

 6. Kommentar från Markus

  Har haft Middagsfrid i ett par längre omgångar och varit mycket nöjda. Maten är mycket god (vi har haft den vanliga matkassen med först fyra och sen fem middagar). Kompisar som vi bjuder på mat (om vi drygat ut recepten) berömmer maten, och vi själva tycker vi äter kanonmat. Det är bara ett par gånger vi känt att maten varit sådär. Vi är t ex imponerade över hur de alltid lyckas med fiskrätterna, något jag alltid tyckt varit svårt. När jag och min fru en gång var ute på stan och skulle käka en bättre dagens för hundralappen så kände vi att det är ju ungefär det vi äter hemma.

  Vi har testat Linas Matkasse och Tasteline men väljer helt klart Middagsfrid framför dem. Middagsfrid har helt enkelt bättre och godare recept, och dessutom mer grönsaker och mer ekologiskt. Vi har två barn, på två och snart fem år och de äter det allra mesta.

  Vi bor i Stockholm och har bara haft leveransproblem en gång, då kassen kom halv elva-elva. Om någon grönsak inte varit riktigt fräsch (vilket har hänt ett par-tre gånger) har vi bara meddelat det till kundtjänst och fått det tillgodo nästa gång.

  Kan verkligen rekommendera Middagsfrid varmt.

 7. Kommentar från USA

  Har nu lämnat Middagsfrid. Maten och recepten är helt ok, men de behöver jobba vidare med service och logistik. Vi har fått flera leveranser efter 23 på kvällen, de utlovar senast kl 22…Hemsidan med “mina sidor” är helt värdelös. Mycket svårt att få en överblick och flexibilitet när det gäller att göra ändringar och tillfälliga avbokningar, vilket resulterade i en extra påse som inte gick att avboka som vi fick “ge bort” till några grannar. Vi bestämde oss för att sluta, eftersom det var det enda sättet att “avboka” på ett smidig sätt. Vi blev dock övertalad att fortsätta under hösten. Under sommaren fick vi påminnelser på en faktura som vi inte hade fått pga av att vi hade slutat. Vi skulle ha fått vår första leverans efter sommaren i söndags, men hörde inget från dem. De kom ut med leveransen på måndag utan att informera oss. Vi var inte hemma och kunde ta emot. Efter att ha ringt dem fick vi veta att någon stackars ensamstående mamma hade fått vår mat, eftersom vi inte hade varit hemma och att det inte gick att bibehålla kvaliteten på råvarorna…Fint, att de har ordnat med logistiken att någon behövande får de påsar som inte har levererats, men hade det inte varit enklare att förbättra sin hemsida, ordna med en bra lösning för sina kunder och öka sin förståelse för att vi som anlitar någon typ av hemleverans inte hinner med vardagen, vilket är en anledning till att sådana här företag är väldigt bra. Vi har nu bytt till Matkomfort och är helt övertygad om att det kommer att bli avsevärt bättre. Imponerande hemsida, med mycket bra funktionalitet på “min sida”…

  • Kommentar från Angelique von Gegerfelt

   Hej,
   Vad tråkigt att vi inte har mött dina förväntningar på oss. Jag skulle gärna komma i kontakt med dig för att se hur vi kan kompensera dig för dålig service och samtidigt fånga upp dina förbättringsförslag. Kontakta mig gärna antingen på mejl eller telefon. angelique.von.gegerfelt@middagsfrid.se eller 073 595 8900. Dina synpunkter är viktiga! Jag är glad att du fortsätter med färdigplanerade matkassar och får hjälp i vardagen.

 8. Kommentar från Eric

  Hej,
  Har funderat lite på ert koncept och varit nyfiken. Men det är ingen kul läsning att läsa omså men om er från andra. Flera andra återkommer till detta om uteblivna leveranser och det viktigaste av allt: , – att era kassar inte känns fräscha?

  Hur är detta möjligt för ett pris om: – 875 kronor?

  Var häromdagen på City Gross och jämförde er kasse med varor från dem och där blir priset för er kasse: – 226 kronor!
  Hur förklarar ni den stora skillnaden?

  • Kommentar från Angelique von Gegerfelt

   Hej Eric,
   Vad trevligt att konceptet med hemleverans av färdigplanerade matkassar intresserar dig. För att ge ett kort svar på din fråga(som vi gärna utvecklar när du kontaktar oss)är priset satt både på det vi lägger i kassen och för vår tjänst. Vi arbetar med premiumprodukter av äkta vara och hög kvalitet som vi väljer både av omsorg för människan och jordklotet. Recepten planeras, provlagas och godkänns av en smakpanel för att ge dig en bra matupplevelse. Välkommen som kund!

 9. Kommentar från Anneli

  Slutade efter upprepade missar i leveranserna (ingredienser saknas) och ett otroligt strul med debiteringar. Synd, vi gillade verkligen maten, men det funkade inte alls.

  • Kommentar från Angelique von Gegerfelt

   Hej Anneli!
   Tack för att ni valde Middagsfrid. Det gläder mig att ni tyckte om vår mat och jag skulle gärna vilja komma i kontakt med dig för att höra mer om det som ni inte var nöjda med. Kunders åsikter är så viktiga i vårt arbete med ständiga förbättringar och vi vill vara bäst på hemleverans av färdigplanerade matkassar. Hör gärna av dig till oss/mig. angelique.von.gegerfelt@middagsfrid.se alternativ 073 595 89 00 Tack för att du hjälper oss att bli bättre!

 10. Kommentar från Fredrika

  vi bestämde oss för att prova Linas matkasse efter en utebliven leverans från middagsfrid – och är kvar hos Lina.

  generellt kan man säga att kvalitén är lägre på middagsfrid och när man ändå betalar så mycket känns det viktigt att det man får känns fräscht. Det gjorde det inte alltid med middagsfrid.

  //F

  • Kommentar från Clas

   Vilket PR bolag jobbar du på?

  • Kommentar från Angelique von Gegerfelt

   Hej Fredrika, tack för att du delar med dig av dina åsikter. Jag skulle gärna vilja veta mer vad du inte var nöjd med och se till att du blir kompenserad enligt våra kundgarantier. Vi är mycket noga med kvalitén både på de varor vi väljer och den service vi utför så det känns tråkigt att det inte är din upplevelse. Kontakta mig/oss gärna så vi får en chans att rätta till det. Du når mig på angelique.von.gegerfelt@middagsfrid.se 073 595 89 00. Lycka till med matlagningen!

 11. Kommentar från Charlotte

  Jag och min familj har testat Middagsfrids 5-dagarskasse för 875 kr/vecka. Vi var nöjda med vår testvecka och skulle gärna beställa 5-dagarskassen igen! Läs gärna mer om vår upplevelse på C/o tretti: http://co-tretti.se/articles/middagsfrid-akta-matgladje/