Middagsfrid – en vecka med matglädje

Vad är middagsfrid?

Vad tänker du på när du hör det? Är det att slippa fundera på ”vad ska vi äta idag”? Eller är det att få samla familjen kring bordet och i lugn och ro avhandla dagens händelser? Kanske är det att vara förvissad om att äta god och nyttig mat som är bra för både kropp och själ? Men förutom middagsfrid (känslan), känner nog många redan till att Middagsfrid även är namnet på ett företag som levererar färdiga matkassar.

För min egen del vill jag påstå att ordet middagsfrid innefattar många känslor och situationer, det tillsammans med att det är just Middagsfrid som levererat mina middagar denna veckan i Originalkassen.

Var’ dags glädje

Nej, jag har inte stavat fel på rubriken – det är en skillnad på vardag och var’ dag, tycker jag. Det gäller att ta tillvara på varje dag och göra det bästa av den. Att börja fundera på vad vi ska äta till middag direkt efter jag slutat på jobbet för att därefter trängas i affärer med noll inspiration och fantasi, är inte min idé om att sätta glans på vardagen. Jag lägger hellre min energi på det som är roligt och kreativt och att laga middag är som sagt nödvändigt, varje dag. Att få skapa goda, nyttiga och spännande rätter är för mig ett skapande och sedan få äta maten och umgås med familjen blir både ”hygge” och värdefull kvalitetstid.

Matglädje

Mitt ledord för att både laga mat, men även för att kunna känna glädje inför att äta god mat. All mat, lagom mycket! Äter man väl lagade och näringsberäknade middagar som är väl portionerade, så ger man sig själv bästa förutsättningar för att må bra, både fysiskt och psykiskt. Att känna dåligt samvete för den maten man äter är absolut inget diskussionsämne runt vårt middagsbord och att känna matglädje är sann middagsfrid för mig.

Vardag, igen…

Fem av sju dagar är just vardag och denna veckan är jag glad över att ha planerade middagar under hela fem dagar. Befriad är känslan. Jag längtar efter de veckor jag har en matkasse och denna veckan har jag en Originalkasse – fem härliga middagar varav en är vegetarisk och en middag är avsedd som helgmiddag. Ingredienserna är till den allra största delen ekologiska och det är ett sant nöje att packa upp kassarna med alla fina ingredienser.

Middagsfrid

Veckan är räddad och fina råvaror från Middagsfrid landar strax in i mitt kylskåp via mitt utekök.

Måndag – veckans första dag

Jag kickstartar måndagen och lagar Wallenbergare med rostade rotsaker och timjansås – med grädde i förstås. Redan här backar känslan mig direkt tillbaka till en söndagsmiddag. Det är faktiskt fullt möjligt att ”svänga” ihop en helginspirerad middag redan på veckans första vardag och med finurliga recept och smarta genvägar så står middagen på bordet inom 40 minuter. Omdömet då? Ja, det var en nöjd familj med många positiva ord runt bordet. Veckan startar på plussidan – helt klart. Mums!

Wallenbergare

Klassiska Wallenbergare i gott sällskap.

Tisdag – snart helg igen och Valborgsmässoafton

En helt vanlig arbetsdag för mig som sjuksköterska på ett stort sjukhus som med låg bemanning tog ut sin rätt. Tröttheten tar helt enkelt överhand på kvällen och vilken tur då att inte behöva trängas i en sprängfylld butik. Valet blev enkelt, veckans snabba middag; Laxfilé med fruktig sallad och kokosris. En helt perfekt middag – frisk, fräsch med en underbar sallad. Riset får en helt ny lyxig karaktär genom att kokas i kokosmjölk. Supergott! En festlig middag skapad på 25 minuter, bara en sån’ sak.

Laxfile

Marinerad laxfilé med fruktig sallad och kokosris. Friskt, fräscht och gott!

Helgdag mitt i veckan

Vad passar inte bättre än veckans helgmiddag; Kycklingfilé med granatäpplegremolata. För den som någon gång köpt granatäpple och inte riktigt googlat på hur den ska angripas köper nog inte gärna helt granatäpple igen (för att undvika storstädning i köket, tänker jag). Det gällde i alla fall för mig. Nu landade den in i min matkasse, skam den som ger sig, och med rätta granatäppel-greppet så blev det en spännande god gremolata, utan några missöden i köket. Vilka kreativa receptskapare och vilken härligt god helgmiddag! Och jag har dessutom inte satt min fot i affären ännu under veckan.

Kycklingfilé

Veckans goda helgmiddag med granatäpplegremolata. Vackert och gott!

Torsdag

Mac n cheese – denna amerikanska paradrätt. Det finns, otroligt nog, youtube-klipp där man jämför hur man lagar den bästa Mac n cheese, allt från typen av form man lagar i, osten i såsen, kokningen av pastan. Glöm det och testa detta receptet istället som är ”spetsat” med lite Italien i form av en salsiccia. Så gott, barnsligt gott med smaker för alla åldrar.

mac n cheese

Mac n cheese – bara helt enkelt barnsligt supergott!

Måndag, igen!?

Det blev en lite annorlunda vecka med både helgdagar och mycket aktivitet. Den sista middagen i matkassen fick helt enkelt vänta tills hela familjen var samlad igen, som var veckans vegetariska middag: Kikärtsbiffar med rödbetssallad och solroskärnor. Vi äter gärna vegetariskt och det behöver inte just vara på måndagar. Ofta blir det vegetariskt mer än en dag i veckan och det kan vara som söndagsmiddag också. Genom att laga helt vegetariska matkassar har mitt receptregistret utökats rejält med flera favoriter som lagas om och om igen.

Middagsfrid - en vecka med matglädje

Maten är klar…Smakrika kikärtsbiffar med en god rödbetsallad och vitlökssås. Både gott och mättande!

Ännu en god matvecka blev avslutad och Middagsfrid’s Originalkasse är en favorit hos oss och den innehåller en bra variation av middagar, både smak- och tidsmässigt. Jag brukar variera mina kassar, främst mellan Original-, Flexitarian- och Vego-kassen och det skiftar man enkelt genom att logga in på ”Mina sidor”. Passa på att ge dig själv lite middagsfrid med en spännande matkasse.

Vilka andra matkassar som Middagsfrid har att erbjuda finns presenterat här på sidan. Vill du kika närmare på recepten kan du bara klicka på bilderna.

Läs mer om Middagsfrid
Middagsfrid's hemsida
middagsfrid.se
[email protected]
08-55117118

Rabattkod: GODAREVANOR

50% rabatt på första kassen och 20% på de andra två

50% rabatt på första kassen och 20% på de andra två
10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder
Middagsfrid – en vecka med matglädje
35% rabatt
10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder
Middagsfrid – en vecka med matglädje