Middagstips

Saknar du middagstips och funderar på; “vad ska vi äta till middag”? Det är en ständig fråga som många säkert känner igen i den stressiga vardagen. Här har vi samlat goda och enkla middagstips från olika matkassar, som inspiration för middagar att kunna laga mitt i veckan. Sortera enkelt i listan för att söka ett recept som passar dagsbehovet och hitta ett nytt favoritrecept! Få samtidigt ett smakprov på goda middagar och recept som finns i matkassarna, där middagstips kommer med på köpet.

Om du sedan, efter att ha testat, funderar på hur det är att ha en matkasse så läs gärna vidare. Förutom tiden som sparas genom att slippa köra till affären, finns det betydligt fler fördelar med en matkasse;

  • Slut på funderingar på vad som ska lagas till middag. Man får väl planerade, näringsriktiga goda middagar med recept som är provlagade och smaktestade av utbildade personer inom kost och matlagning.
  • Ingredienserna är beräknade och anpassade för antalet middagar och personer i veckan och det blir mycket sällan svinn av matvaror som inte används och som ligger och blir för gammalt i kylskåpet. Både ekonomiskt och miljövänligt.
  • Flera leverantörer har en stor andel ekologiska produkter, och i viss mån även närproducerat i sina matkassar som standard. Det finns förstås ett helekologiskt utbud av matkassar att välja mellan också.
  • Vill du ha en matkasse som både är snabblagad och passar barns känsliga smaklökar så finns det ett stort utbud att välja mellan. Vissa matkassar har t.o.m. särskilda recept anpassat för att barnen ska kunna vara med och hjälpa till att laga maten, så varför inte låta dem laga hela middagen ibland! Som en bra möjlighet att låta barnen lära för livet med ett gott resultat.
  • Det finns matkassar för den som vill vara mästerkock i sitt eget kök och som gillar att laga mat och testa nya smaker för att kanske själv bli lite överraskad och för att göra vardagen till lite fest.
  • För den som är gluten- och/eller laktosintolerant kan det vara tidsödande att leta och hitta de rätta produkterna i affären. De flesta leverantörerna har gluten- och laktosfria versioner av sina matkassar, där dessutom alla middagar är planerade och anpassade med ingredienser för den specifika matintoleransen.
  • Det går att tilläggshandla till de flesta matkassar; fruktkassar, dagligvaror, frukostkassar m.m.

Listan kan göras väldigt lång för utbudet och möjligheterna ökar hela tiden i takt med att allt fler handlar sin mat och dagligvaror på nätet – det finns i princip mat och matkassar för alla behov och smaker.