Ägghalvor fyllda med Skagenröra - Recept från matkasse.se

35
4
Svårighetsgrad: Enkel
Ägghalvor fyllda med Skagenröra

Kategorier:

Förrätter
Tilltugg/snacks/snittar
Smårätter/tapas
Buffé
Skaldjur
City Gross
Receptet kommer från City Gross.

Månadens kasse

linas-presentkort

Linas Presentkort

Du behöver:

  • 4 ägg
  • 1 burk kräftor
  • 1 msk majonnäs
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 msk hackad dill
  • 0,5-1 tsk citronsaft
  • salt
  • peppar

Gör så här:

  1. Lägg äggen i en gryta och häll på vatten så att det precis täcker. Koka upp och låt sjuda i 7 minuter. Skölj äggen i kallt vatten.
  2. Lägg kräftorna i ett durkslag och låt dem rinna av. Lägg undan några kräftstjärtar till dekorering. Rör ihop dem med majonnäs, crème fraiche, hackad dill och citronsaft. Smaka av med salt och peppar.
  3. Ta ut äggulan ur äggen, mosa och rör ihop med kräftröran. Fyll äggen igen med röran, dekorera med kräftor och en dillkvist.
  4. Tips! Se till att äggen verkligen är helt kalla när du rör i äggulan i Skagenröran. Röran kan du förbereda men rör inte i crème fraichen förrän precis före servering.
middagstips - matkasse.se
middagstips