Ägghalvor fyllda med Skagenröra - Recept från matkasse.se
35
4
Svårighetsgrad: Enkel
Foto: Gisela Lindh
Ägghalvor fyllda med Skagenröra
Familjekasse
- fritt val av goda middagar!
Du behöver:
- 4 ägg
- 1 burk kräftor
- 1 msk majonnäs
- 1 dl crème fraiche
- 1 msk hackad dill
- 0,5-1 tsk citronsaft
- salt
- peppar
Gör så här:
- Lägg äggen i en gryta och häll på vatten så att det precis täcker. Koka upp och låt sjuda i 7 minuter. Skölj äggen i kallt vatten.
- Lägg kräftorna i ett durkslag och låt dem rinna av. Lägg undan några kräftstjärtar till dekorering. Rör ihop dem med majonnäs, crème fraiche, hackad dill och citronsaft. Smaka av med salt och peppar.
- Ta ut äggulan ur äggen, mosa och rör ihop med kräftröran. Fyll äggen igen med röran, dekorera med kräftor och en dillkvist.
- Tips!
Se till att äggen verkligen är helt kalla när du rör i äggulan i Skagenröran. Röran kan du förbereda men rör inte i crème fraichen förrän precis före servering.
middagstips - matkasse.se
middagstips