Öppen lasagne - Recept från matkasse.se

30
4
Svårighetsgrad: Enkel
Öppen lasagne
Öppen lasagne recept

Öppen Lasagne – samma goda ingredienser men i förenklat format och därmed snabblagad. Låt köttfärs-såsen koka ihop ordentligt och smaka av efterhand. Använd en stark god ost i ostsåsen och sedan är man hemma smakmässigt.
En perfekt vardagsvariant av lasagne!

Kategorier:

Vardagsmiddag
Huvudrätter
Pasta
Lasagne
Upp till 1 359 kr rabatt på 5 kassar

Få Upp till 1 359 kr rabatt på 5 kassar

Spara upp till 1 359 kr rabatt på 5 kassar från HelloFresh och upptäck nya vegetariska mästerverk. 
HelloFresh Recension
9.8

Du behöver:

  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 500 g nötfärs
  • 1 msk olja
  • 4 msk tomatpuré
  • 1 tsk timjan
  • ca 300-400g krossade tomater
  • 1 köttbuljongtärning eller fond
  • salt och peppar
  • ca 12 lasagneplattor(små)
  • Sås:
  • 3 msk smör
  • 3 msk vetemjöl
  • ca 1/2 l mjölk
  • 1 dl Västerbottenost eller Prästost
  • salt och peppar
  • 1 dl riven parmesanost

Gör så här:

  1. Skala och hacka lök och vitlök.
  2. Fräs lök och vitlök i oljan (smör o rapsolja) i en stekpanna. Fräs tills löken är glansig och nästan genomskinlig.
  3. Ta upp lök och vitlöken ur pannan. Fräs färsen tills den fått färg.
  4. Tillsätt tomatpuré som får fräsa med i färsen. Krydda med timjan och rosmarin. Tillsätt krossade tomater och buljongtärning låt det koka ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  5. Sås: bSmält smör och rör ner mjölet. Späd med mjölken under vispning. Låt såsen koka några minuter.
  6. Tillsätt den rivna starka osten (Västerbotten eller Präst). Smaka av med salt och peppar.
  7. Koka lasagneplattorna - några minuter för färska och ca 10 min för traditionella. Ha olja i vattnet och rör försiktigt om under kokningen så att de inte klibbar ihop.
  8. Lägg upp lasagneplattor på en tallrik. Toppa med färs, ostsås och slutligen den rivna parmesanosten.
middagstips - matkasse.se
middagstips
10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder
Öppen lasagne
Upp till 1549 kr på 5 kassar!
10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder