Öppen Lasagne – samma goda ingredienser men i förenklat format och därmed snabblagad. Låt köttfärs-såsen koka ihop ordentligt och smaka av efterhand. Använd en stark god ost i ostsåsen och sedan är man hemma smakmässigt.
En perfekt vardagsvariant av lasagne!
Fräs lök och vitlök i oljan (smör o rapsolja) i en stekpanna. Fräs tills löken är glansig och nästan genomskinlig.
Ta upp lök och vitlöken ur pannan. Fräs färsen tills den fått färg.
Tillsätt tomatpuré som får fräsa med i färsen. Krydda med timjan och rosmarin. Tillsätt krossade tomater och buljongtärning låt det koka ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Sås: bSmält smör och rör ner mjölet. Späd med mjölken under vispning. Låt såsen koka några minuter.
Tillsätt den rivna starka osten (Västerbotten eller Präst). Smaka av med salt och peppar.
Koka lasagneplattorna - några minuter för färska och ca 10 min för traditionella. Ha olja i vattnet och rör försiktigt om under kokningen så att de inte klibbar ihop.
Lägg upp lasagneplattor på en tallrik. Toppa med färs, ostsås och slutligen den rivna parmesanosten.
Kakor är också mat! Som alla andra sidor använder matkasse.se webbplatskakor. Ingen information som kan identifiera dig sparas. Läs mer under länken "kakor" längst ner på sidan