Bönbiffar med mangosalsa och limeyoghurt - Recept från matkasse.se

40-50
4
Svårighetsgrad: Medel
Bönbiffar med mangosalsa och limeyoghurt

Kategorier:

Vardagsmiddag
Huvudrätter
Vegetariskt
Biffar
Linas Matkasse
Receptet kommer från Linas Matkasse.

"Månadens kasse" från  logga för Linas Matkasse

Ta del av unika erbjudanden!
flexitariankasse

Flexitariankasse

Fågel, fisk och gröna goda middagar!

Du behöver:

  • 250 g couscous
  • 1 st gul lök
  • 2 förp kidneybönor
  • 1 st lime
  • 1 förp frusen mango
  • 2 dl matyoghurt
  • 2 st morötter
  • 1/2 förp mynta
  • 1 liten påse ruccola
  • 1/2 rödlök
  • 2 st tomater
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 ägg
  • 1- 2 tsk chili flakes
  • 2 tsk curry
  • 2 tsk malen koriander
  • 1 - 1 1/2 dl ströbröd
  • olivolja
  • salt
  • socker

Gör så här:

  1. Limeyohurt: rör ner 2 dl matyoghurt, finrivet skal av 1 lime och 2 krm salt i en liten skål.
  2. Mangosalsa: finhacka 1/2 rödlök och 1/2 frp mynta. Tärna 2 tomater. Lägg allt i en skål och blanda ner 1 ask mango (tinad), pressad saft av den använda limen, 1/2 tsk chili flakes, 1/2 tsk salt och 1/2 tsk socker.
  3. Koka 250 g couscous enligt förpackningen.
  4. Bönbiffar: skala och grovriv 2 morötter och 1 gul lök. Häll av och skölj 2 förp kidneybönor. Lägg allt i en mixerbunke. Tillsätt 2 vilöksklyftor (pressade), 1 dl ströbröd, 1 tsk salt, 1 tsk chili flakes, 2 tsk curry, 2 tsk malen koriander och 1 ägg. Mixa slätt med en stavmixer. Forma till 8 biffar.
  5. Häll lite ströbröd på en tallrik. Vänd biffarna i ströbrödet.
  6. Hetta upp lite olivolja i en rymlig stekpanna. Stek biffarna i omgångar, 3-4 minuter på varje sida, eller tills de fått fin yta.
  7. Servera bönbiffar med limeyoghurt, mangosalsa, couscous och 1 påse ruccula (sköljd).
Tips! Tog frusen koriander i bönbiffarna, 2- 4 msk isället för malen.
middagstips - matkasse.se
middagstips