Bönbiffar med mangosalsa och limeyoghurt - Recept från matkasse.se

40-50
4
Svårighetsgrad: Medel
Bönbiffar med mangosalsa och limeyoghurt

Kategorier:

Vardagsmiddag
Huvudrätter
Vegetariskt
Biffar
Linas Matkasse
Receptet kommer från Linas Matkasse.

Månadens kasse

linas-presentkort

Linas Presentkort

Du behöver:

  • 250 g couscous
  • 1 st gul lök
  • 2 förp kidneybönor
  • 1 st lime
  • 1 förp frusen mango
  • 2 dl matyoghurt
  • 2 st morötter
  • 1/2 förp mynta
  • 1 liten påse ruccola
  • 1/2 rödlök
  • 2 st tomater
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 ägg
  • 1- 2 tsk chili flakes
  • 2 tsk curry
  • 2 tsk malen koriander
  • 1 - 1 1/2 dl ströbröd
  • olivolja
  • salt
  • socker

Gör så här:

  1. Limeyohurt: rör ner 2 dl matyoghurt, finrivet skal av 1 lime och 2 krm salt i en liten skål.
  2. Mangosalsa: finhacka 1/2 rödlök och 1/2 frp mynta. Tärna 2 tomater. Lägg allt i en skål och blanda ner 1 ask mango (tinad), pressad saft av den använda limen, 1/2 tsk chili flakes, 1/2 tsk salt och 1/2 tsk socker.
  3. Koka 250 g couscous enligt förpackningen.
  4. Bönbiffar: skala och grovriv 2 morötter och 1 gul lök. Häll av och skölj 2 förp kidneybönor. Lägg allt i en mixerbunke. Tillsätt 2 vilöksklyftor (pressade), 1 dl ströbröd, 1 tsk salt, 1 tsk chili flakes, 2 tsk curry, 2 tsk malen koriander och 1 ägg. Mixa slätt med en stavmixer. Forma till 8 biffar.
  5. Häll lite ströbröd på en tallrik. Vänd biffarna i ströbrödet.
  6. Hetta upp lite olivolja i en rymlig stekpanna. Stek biffarna i omgångar, 3-4 minuter på varje sida, eller tills de fått fin yta.
  7. Servera bönbiffar med limeyoghurt, mangosalsa, couscous och 1 påse ruccula (sköljd).
Tips! Tog frusen koriander i bönbiffarna, 2- 4 msk isället för malen.
middagstips - matkasse.se
middagstips