Bönchili med turkisk yoghurt - Recept från matkasse.se

30
4
Svårighetsgrad: Enkel
Bönchili med turkisk yoghurt

En mustig och god bönchili som en god vegetarisk variant på Chili con carne. En rätt med ursprung från det mexikanska köket och amerikanska södern, urpsrungligen som en köttragu. Detta receptet innehåller enbart fräscha grönsaker tillsammans med en god kryddblandning som ger lite hetta. En perfekt vegetarisk chili.
För den som önskar, passar receptet även som en god bas för att göras som en traditionell Chili con carne, d.v.s. med kött.

Kategorier:

Vardagsmiddag
Huvudrätter
Vegetariskt
Grytor
Middagsfrid
Receptet kommer från Middagsfrid.

Månadens kasse

linas-presentkort

Linas Presentkort

Du behöver:

  • 1 rödlök
  • 2 paprikor
  • 250 g morötter (2-3 st)
  • ½ zuccini
  • 2 msk olivolja
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 msk spiskummin
  • 1 msk paprikapulver
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 fp polpa di pomodoro
  • 2 fp blandade bönor (760 g)
  • 1 msk buljongpulver (alt. 1 tärning)
  • 2 tsk sambal oelek
  • 1 fp tortillachips (200 g)
  • 2 ½ dl turkisk yoghurt

Gör så här:

  1. Grönsaker: Hacka 1 rödlök. Skär 2 paprikor i 2 cm stora tärningar. Skala och skär 250 g morötter (2–3 st) i 2 cm breda slantar. Skär ½ zucchini 1 cm breda halvmånar.
  2. Bönchili: Hetta upp pannan med 2 msk olivolja fräs grönsakerna, 3 pressade vitlöksklyftor, 1 msk spiskummin 1 msk paprikapulver och 2 msk tomatpuré på medelhög värme i 3 min.
  3. Tillsätt 1 fp polpa di pomodoro (700 ml), 2 fp sköljda blandade bönor (760 g), 1 dl vatten, 1 msk buljongpulver (alt. 1 tärning), 2 tsk sambal oelek och 1 tsk salt i pannan. Låt allt sjuda under lock i 10 min.
  4. Servera chilin med 1 fp tortilla-chips (200 g) och 2 ½ dl turkisk yoghurt.
middagstips - matkasse.se
middagstips