Balsamicolax med dillstuvad pasta - Recept från matkasse.se

30
4
Svårighetsgrad: Enkel
Balsamicolax med dillstuvad pasta

Kategorier:

Vardagsmiddag
Huvudrätter
Pasta
Fisk
Lax
City Gross
Receptet kommer från City Gross.

"Månadens kasse" från  logga för Linas Matkasse

Ta del av unika erbjudanden!
flexitariankasse

Flexitariankasse

Fågel, fisk och gröna goda middagar!

Du behöver:

  • 1 broccoli
  • 4 port bavette (pasta)
  • ca 500 g laxfilé
  • 2 msk flytande honung
  • 2 msk balsamvinäger
  • 3 krm flingsalt
  • 1 krm grovmalen svartpeppar
  • 2 msk vetemjöl
  • 4-5 dl mjölk
  • 1-2 msk smör
  • 1,5 msk fiskfond/1 buljongtärning
  • 1 krm salt
  • 1-2 krm vitpeppar
  • 3-4 krm dill

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Dela broccolin i buketter. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen på paketet. När det är 1 min kvar på pastan, lägg i broccolibuketterna.
  3. Lägg laxen med skinnsidan ner i en ugnsfats form. Rör ihop honung och balsamvinäger. Häll marinaden över laxfileérna. Krydda med salt och peppar. Laga i ugn i ca 15 minuter.
  4. Gör nu stuvningen. Vispa ut mjölet med lite av mjölken i en kastrulla. Häll i resten av mjölken. Vispa i smöret och fond/buljong, koka upp under omrörning. Sjud på svag värme 3-5 minuter. Smaka av med salt, peppar och dill.
  5. Servera:-)
middagstips - matkasse.se
middagstips