Biff Rydberg - Recept från matkasse.se

40
4
Svårighetsgrad: Enkel
Biff Rydberg

Husmanskost i dess förnämsta form eller helt enkelt en lyxig pytt i panna som inte lagas av rester. Med fina råvaror som oxfilé, råstekt potatis och stekt lök är denna rätten makalöst god. En god senapscréme till, blir ”pricken över i’et”.

Redan i slutet på 1800-talet serverades denna rätten på flera krogar i Stockholm med ursprung från Rydberg’s bar, som dess ägare hette, och därav också namnet på rätten.

Kategorier:

Vardagsmiddag
Huvudrätter
Husmanskost
ICA
Receptet kommer från ICA.

Månadens kasse

linas-presentkort

Linas Presentkort

Du behöver:

  • 2 gula lökar
  • 1 ask färsk persilja (à 20 g)
  • 800 g fryst tärnad potatis
  • 2 msk smör
  • 2 msk olja
  • salt
  • peppar
  • 500 g strimlad biff
  • Senapskräm
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 msk senap
  • 4 äggulor

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 100°C.
  2. Skala och finhacka lökarna. Hacka persiljan fint.
  3. Stek potatisen i omgångar hälften av smöret och hälften av oljan i en stekpanna på medelvärme tills de blir gyllenbruna och mjuka inuti. Krydda med salt och peppar. Lägg upp på ett ugnssäkert serveringsfat och håll varmt i ugnen.
  4. Stek löken sakta i resten av smöret tills den är mjuk och börjar få färg. Krydda med salt och peppar. Lägg upp på potatisen.
  5. Höj värmen så att stekpannan blir ordentligt varm. Krydda köttbitarna med salt och peppar. Stek hastigt i omgångar i resten av oljan tills bitarna är brynta på utsidan och rosa inuti. Lägg upp på fatet med lök och potatis. Strö över persiljan.
  6. Senapskräm: Blanda crème fraiche och senap.
  7. Servera med råa äggulor och senapskräm.
middagstips - matkasse.se
middagstips