Black bean fajitas med rödkål och avokado - Recept från matkasse.se

30
2
Svårighetsgrad: Enkel
Black bean fajitas med rödkål och avokado

Utan tvekan; Black Bean fajitas blir en ny receptfavorit som variant till fredagstacos. Med några få ingredienser och en god kryddning blir det verkligen en fräsch, mättande och härlig rätt. Rödkålen som kramats i limesaft och salt är verkligen en höjdare. Funkar förmodligen lika bra med vitkål också.

Prova!Du lär inte bli besviken.

Kategorier:

Vardagsmiddag
Huvudrätter
Vegetariskt
Mackor/wraps
Linas Matkasse
Receptet kommer från Linas Matkasse.

Månadens kasse

linas-julbordskasse

Linas Julbordskasse

Du behöver:

  • 250 g rödkål
  • 1 förp svarta bönor
  • 1 st avokado
  • ½ st lime
  • 1 st rödlök
  • 1 förp tortillabröd
  • 1 ½ dl grekisk yoghurt
  • ½ förp koriander
  • ½ st lime
  • 50 g fetaost

Gör så här:

  1. Rödkålssallad: Finstrimla rödkål och lägg i en salladsskål. Blanda med pressad limesaft och salt. Krama kålen med händerna så att den mjuknar.
  2. Refried beans: Häll av och skölj svarta bönor. Finhacka rödlök. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna och stek löken 2-3 min. Tillsätt bönor, pressad vitlök, paprikapulver, spiskummin, salt, chili flakes och cayennepeppar. Stek ytterligare 2-3 min. Tillsätt vatten och äppelcidervinäger. Sjud 2-3 min, eller tills vätskan kokat in. Smaka av med lite salt och chili flakes.
  3. Tärna avokado. Finriv ost. Hetta upp en torr stekpanna och stek tortillabröd några sekunder per sida, så att de blir varma och får lite färg.
  4. Skär lime i klyftor. Fyll varma tortillabröd med rödkålssallad, refried beans, ost, avokado, yoghurt och koriander. Servera med limeklyftor.
middagstips - matkasse.se
middagstips