Blomkålfritters med mango- och avokadosallad - Recept från matkasse.se

45
4
Svårighetsgrad: Medel
Blomkålfritters med mango- och avokadosallad

Blomkålfritters! Bara namnet skvallrar om små naggande goda munsbitar. Till det en härligt frisk och god mango- och avokadosallad med asiatiska smaker, sött, surt milt och starkt. Rätten tar sin lilla tid att laga, men är väl spenderad tid och det blir helt klart en uppskattad rätt, som passar fint att ställa på bordet även som en helgmiddag.

En supergod vegetarisk variant till falafel eller andra goda wrap-måltider.

Kategorier:

Vardagsmiddag
Huvudrätter
Smårätter/tapas
Lunch
Vegetariskt
Linas Matkasse
Receptet kommer från Linas Matkasse.

Månadens kasse

linas-barnkasse-2

Barnkasse

Du behöver:

  • 500 g blomkål
  • 250 g cocktailtomater
  • 1 bit ingefära
  • 1 förp tortillabröd
  • 4 dl panko
  • 2 st mango
  • 1 st lime
  • 1 st avokado
  • 1 1/2 dl majonnäs
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 förp salladslök
  • 1 st röd chili
  • 150 g riven ost
  • 50 g bladpersilja
  • 1 förp koriander
  • 1 st lime
  • 1 msk lökpulver
  • 2 st ägg
  • 1 tsk salt
  • neutral olja
  • 2 msk olivolja

Gör så här:

  1. Cauliflower fritters: Koka upp en kastrull med lättsaltat vatten. Skiva blomkål tunt. Koka den mjuk, 5-6 min.
  2. Häll av blomkålen och lägg den i en bunke. Mosa med en potatisstöt. Blanda ner 2 dl pankoströbröd, lökpulver, pressad vitlök, ägg, riven ost och salt. Blanda blomkålssmeten väl och forma till ca 24 bollar. Häll ca 2 dl pankoströbröd på en tallrik. Rulla bollarna i pankoströbrödet.
  3. Hetta upp rikligt med neutral olja i en stekpanna och stek bollarna runt om på medelvärme tills de är gyllengula, 4-6 min. Låt rinna av på hushållspapper.
  4. Mango -och avokadosallad: Klyfta cocktailtomater. Skala och tärna mango och avokado. Finstrimla salladslök och chili (se tips!). Grovhacka bladpersilja och koriander. Lägg allt i en salladsskål. Tvätta limen noga i ljummet vatten. Tillsätt finrivet limeskal och pressad saft. Ringla över olivolja och blanda väl.
  5. Lime- och ingefärsmajo: Skala och finriv ingefära (ca 2 msk) och lägg i en skål. Tvätta limen noga i ljummet vatten. Tillsätt finrivet limeskal och majonnäs. Blanda väl.
  6. Värm gärna tortillabröden i en het stekpanna. Fyll bröden med cauliflower fritters, mango- och avokadosallad och lime- och ingefärsmajo.
middagstips - matkasse.se
middagstips