Boeuf Bourguignon - Recept från matkasse.se

180
8
Svårighetsgrad: Enkel
Boeuf Bourguignon
Boeuf Bourguignon recept

Boeuf Bourguignon – en härligt god klassisk och en given höstgryta som ett långkok och värd all sin tid att laga. Genom att först låta rotsaker koka med under ett par timmar får man en mustig och smakrik buljong och först på slutet av kokningen tillsätter man lök och svamp, det för att behålla dess spänst och smak. Det passar fint att tillsätta bacon på slutet också.

Grytan blir bara godare om den får stå under ett dygn och passar alldeles utmärkt att laga till många och vid festliga tillfällen.

Kategorier:

Huvudrätter
Nötkött
Grytor
Upp till 1 359 kr rabatt på 5 kassar

Få Upp till 1 359 kr rabatt på 5 kassar

Spara upp till 1 359 kr rabatt på 5 kassar från HelloFresh och upptäck nya vegetariska mästerverk. 
HelloFresh Recension
9.9

Du behöver:

  • 2 kg fransyska
  • 2 msk vetemjöl
  • 4 msk tomatpuré
  • 2 stora morötter
  • 1 liten rotselleri
  • 1 stor palsternacka
  • 2 mellanlökar (gula)
  • 3 vitlöksklyftor
  • 3-4 dl rött vin och vatten tills det nästan täcker köttet.
  • ca 250 g champinjoner
  • ca 250 g scharlottenlök (1 förp)
  • salta o peppra med vit- och svartpeppar
  • 4 lagerblad
  • timjan (färsk eller torkad)

Gör så här:

  1. Skär köttet i stora bitar, ca 3-4 cm. Bryn i stekpanna i omgångar och lägg i en stor gjutjärnsgryta.
  2. Strö över vetemjöl, cirka 2 msk blandas ner.
  3. Ta i 4 msk tomatpuré cirka och blanda ner.
  4. Skär grönsakerna i bitar och blanda ner i grytan.
  5. Ta i lagerblad och timjan, gärna några kvistar färska.
  6. Koka upp och låt sedan sjuda i ca 1 1/2 timme.
  7. Ta sedan upp alla grönsakerna, så det bara är kött och buljongen kvar.
  8. Under tiden grytan kokar så skala schalottenlök och putsa svampen.
  9. Är svampen väldigt liten så låt den förbli hel annars dela i halvor eller kvartar, beroende på storlek.
  10. Stek svampen i smör, men inte för länge, spänsten ska vara kvar.
  11. Lägg sedan i schalottenlöken och låt den koka med ca 15-20 minuter och tills köttet är helt mört.
  12. Lägg till sist i svampen och låt koka med några minuter på slutet.
  13. Smaka av med salt och peppar.
  14. Servera med kokt potatis.
middagstips - matkasse.se
middagstips
10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder
Boeuf Bourguignon
Upp till 1549 kr på 5 kassar!
10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder