Bourguignon de légumes - vegetarisk gryta - Recept från matkasse.se

50
2
Svårighetsgrad: Enkel
Bourguignon de légumes - vegetarisk gryta

Bourguignon i en vegetarisk tappning med bibehållen karaktär från den klassiska varianten med kött. En god gryta kräver lite tid och omsorg att dra igång men väl på spisen får den puttra ihop för att få härligt goda smaker. De goda rågbrödet med chevré passar fint ihop med grytan.
En härligt lyxig vardagsrätt men som passar lika fint en lördag.

De fina ingredienserna och receptet är hämtat från Linas Matkasse.

Kategorier:

Vardagsmiddag
Huvudrätter
Vegetariskt
Grytor
Linas Matkasse
Receptet kommer från Linas Matkasse.

"Månadens kasse" från  logga för Middagsfrid

Ta del av unika erbjudanden!
klimatgoda-kassen

Klimatgoda kassen

- för ett riktigt gott mål!

Du behöver:

  • 2 st rödbeta
  • 1 st gul lök
  • 200 g morötter
  • ½ st zucchini
  • 1 förp gröna linser
  • 1 msk olivolja
  • 2 klyfta vitlök
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 2 dl rött matlagningsvin
  • 4 dl vatten
  • 3 st lagerblad
  • 2 tsk majsstärkelse
  • Rågkrutonger
  • ½ förp rågbröd
  • 1 st bakplåtspapper
  • 1 tsk olivolja
  • 2 krm flingsalt
  • Chèvretoast
  • rågbröd
  • 1 förp chèvre
  • 1 tsk honung
  • torkad rosmarin
  • Tillbehör
  • ½ förp kruspersilja

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Bourguignon de légumes: Skala och klyfta rödbetor och gul lök tunt. Skala och slanta morot. Tärna zucchini grovt. Häll av och skölj gröna linser.
  3. Hetta upp olivolja i en stekgryta och stek lök mjuk, 1-2 min. Tillsätt rödbetor, morot, pressad vitlök, torkad rosmarin och torkad timjan. Låt fräsa 3-4 min.
  4. Tillsätt tomatpuré, smulad grönsaksbuljong, rött matlagningsvin, vatten och lagerblad. Låt sjuda 28-30 min. Blanda majsstärkelse med 1 dl vatten och tillsätt till grytan tillsammans med zucchini och gröna linser. Låt sjuda ytterligare 8-10 min.
  5. Rågkrutonger: Tärna rågbröd (spara två skivor till punkt 6) och lägg på ena sidan av en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja och flingsalt.
  6. Chèvretoast: Bred ut chèvre på två rågbrödsskivor. Ringla över honung och strö på lite torkad rosmarin. Lägg på andra sidan plåten. Grädda högt upp i ugnen 4-5 min, tills osten fått fin färg.
  7. Grovhacka kruspersilja. Toppa Bourguignon de légumes med rågkrutonger och persilja. Servera med chèvretoast!
middagstips - matkasse.se
middagstips