Boursinlasagne med vitkålssallad - Recept från matkasse.se

45
4
Svårighetsgrad: Medel
Boursinlasagne med vitkålssallad

Boursinlasagne med en fräsch vitkålssallad – här en krämig och god vegetarisk lasagne som med den smakrika osten ger en härlig krydda till rätten.
Lasagne tar sin lilla tid att laga men är värd all tid för den goda smaken skull. Med färska lasagneplattor kortast ändå tiden ner betydligt i ugnen.
Att göra en fräsch vitkålssallad till, går däremot väldigt snabbt – krispigt, nyttigt och en så god sallad!

Kategorier:

Vardagsmiddag
Huvudrätter
Pasta
Vegetariskt
Lasagne
Middagsfrid
Receptet kommer från Middagsfrid.

Månadens kasse

linas-barnkasse-2

Barnkasse

Du behöver:

  • 1 zucchini
  • 250 g morötter
  • 100 g rödlök
  • 4 msk neutral olja
  • 1/2 dl tomatpuré
  • 2 vitlöksklyftor
  • 400 g krossade tomater
  • 1 msk grönsaksbuljong
  • 1 1/2 msk oregano
  • 1 tsk socker
  • 80 g boursinost
  • 250 g färska lasagneplattor
  • 400 g vitkål
  • 1/2 msk vitvinsvinäger
  • 90 g fetaost
  • salt och svartpeppar

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skär zucchini i smala kvartar och morötter i slantar. Hacka rödlök. Hetta upp 2 msk olja i en kastrull, tillsätt tomatpuré, pressad vitlök, zuccinin, löken och morötterna och fräs i 3 min. Häll på krossade tomater, buljong, oregano, socker 1/3 tsk salt och 2 krm peppar. Koka i 8 min under lock. Mixa tomatsåsen med stavmixer och rör ner boursinost så att den smälter.
  3. Varva tomatsåsen och lasagneplattor i en form och gratinera i 10 min.
  4. Finstrimla vitkål och ringla över 2 msk olja, vinäger, 2 krm salt och 1 krm peppar.
  5. Smula fetaost över lasagnen och gratinera i ytterligare 10-15 min.
  6. Servera lasagnen med vitkålssalladen.
middagstips - matkasse.se
middagstips