Broccoliorecciette med Västerbottenost och bönsallad - Recept från matkasse.se
30
4
Svårighetsgrad: Enkel
Foto: Gisela Lindh
Broccoliorecciette med Västerbottenost och bönsallad
Familjekasse
- fritt val av goda middagar!
Du behöver:
- 1 st broccoli
- 360 g orcettepasta
- 75 g riven Västerbottenost
- 1st schalottenlök
- 1 st solovitlök
- 1 pkt blandade bönor
- 2 st tomater
- 1 frp bladpersilja
- 1 dl creme Fraiche
- 3 msk olivolja
- 1 vitlök
- 2 msk vitvinsvinäger
- salt
- svartpeppar
Gör så här:
- Koka 360 g orecchiettepasta i rikligt med lättsaltat
vatten. Skär 1 broccoli i små buketter och skiva
stammen. Låt koka med pastavattnet de sista 5
minuterna - eller se tips.
- Sallad: finhacka 1 schalottenlök och 1 förp bladpersilja.
Tärna 2 tomater. Lägg allt i en skål med 1 förp blandade
bönor (sköljda, avrunna) och 1 vitlöksklyfta (pressad).
Dressa med lite olivolja, vitvinsvinäger och salt.
- Hetta upp 3 msk olivolja i en rymlig stekpanna och
pressa ner 1 solovitlök. Fräs 2-3 min. Rör ner 2 msk
vitvinsvinäger och 1 dl vatten. Låt puttra 2-3 min.
- Häll av den kokta pastan och broccolin. Blanda ner i
stekpannan med vitlöken och mosa gärna broccolin
med en träslev. Fräs 2-3 min.
- Vänd ner 1 dl crème fraiche och 75 g riven
Västerbottensost och ta pannan från värmen. Smaka
av med lite salt och nymalen svartpeppar.
- Servera broccoliorecchiette direkt med bönsalladen.
middagstips - matkasse.se
middagstips