Broccoliorecciette med Västerbottenost och bönsallad - Recept från matkasse.se

30
4
Svårighetsgrad: Enkel
Broccoliorecciette med Västerbottenost och bönsallad

Kategorier:

Vardagsmiddag
Huvudrätter
Pasta
Vegetariskt
Linas Matkasse
Receptet kommer från Linas Matkasse.

"Månadens kasse" från  logga för Linas Matkasse

Ta del av unika erbjudanden!
flexitariankasse

Flexitariankasse

Fågel, fisk och gröna goda middagar!

Du behöver:

  • 1 st broccoli
  • 360 g orcettepasta
  • 75 g riven Västerbottenost
  • 1st schalottenlök
  • 1 st solovitlök
  • 1 pkt blandade bönor
  • 2 st tomater
  • 1 frp bladpersilja
  • 1 dl creme Fraiche
  • 3 msk olivolja
  • 1 vitlök
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här:

  1. Koka 360 g orecchiettepasta i rikligt med lättsaltat vatten. Skär 1 broccoli i små buketter och skiva stammen. Låt koka med pastavattnet de sista 5 minuterna - eller se tips.
  2. Sallad: finhacka 1 schalottenlök och 1 förp bladpersilja. Tärna 2 tomater. Lägg allt i en skål med 1 förp blandade bönor (sköljda, avrunna) och 1 vitlöksklyfta (pressad). Dressa med lite olivolja, vitvinsvinäger och salt.
  3. Hetta upp 3 msk olivolja i en rymlig stekpanna och pressa ner 1 solovitlök. Fräs 2-3 min. Rör ner 2 msk vitvinsvinäger och 1 dl vatten. Låt puttra 2-3 min.
  4. Häll av den kokta pastan och broccolin. Blanda ner i stekpannan med vitlöken och mosa gärna broccolin med en träslev. Fräs 2-3 min.
  5. Vänd ner 1 dl crème fraiche och 75 g riven Västerbottensost och ta pannan från värmen. Smaka av med lite salt och nymalen svartpeppar.
  6. Servera broccoliorecchiette direkt med bönsalladen.
middagstips - matkasse.se
middagstips