Bulgursallad med betor och getost - Recept från matkasse.se

40
4
Svårighetsgrad: Enkel
Bulgursallad med betor och getost

Bulgursallad – smakrik, fräsch och mättande sallad. Det blir väldigt gatt ugnsrosta grönsaker och blanda tillsammans med kalla grönsaker tillsammans med en god dressing.
Salladen passar bra att äta enbart för sig eller som en bufférätt.
Här valde jag att använda quinoa i hälften av salladen som ett glutenfritt alternativ. Den blev minst lika god och mättande.

Kategorier:

Vardagsmiddag
Huvudrätter
Vegetariskt
Sallad
Middagsfrid
Receptet kommer från Middagsfrid.

Månadens kasse

linas-lattlagade-kasse

Lättlagade kasse

Du behöver:

  • 600 g rödbetor
  • 250 g morötter (2–3 st)
  • 1 zuccini
  • 5 msk olivolja
  • ½ fp bulgur (250 g)
  • ½ msk buljongpulver (alt. ½ tärning)
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 tsk rosmarin
  • 1 rödlök
  • 200 g tomater (2–3 st)
  • 1 gul paprika
  • 1 fp salladsmix (65 g)
  • 1 fp getost (180 g)

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Rostade betor (ugnsplåt + bakplåtspapper): Skala och skär 600 g rödbetor i 2 cm breda bitar. Skala och skär 250 g morötter (2–3 st) i 1 cm tunna stavar. Skär 1 zucchini i 1 cm skivor. Lägg grönsakerna på plåten och ringlaöver 2 msk olivolja och 1 tsk salt. Rosta i mitten av ugnen i ca 25 min.
  3. Koka ½ fp bulgur (250 g) enligt anvisningarna på förpackningen med ½ msk buljongpulver (alt. ½ tärning).
  4. Rosmarinsvinägrett (liten bunke):Blanda 3 msk olivolja, 1 msk balsamvinäger, 1 tsk rosmarin,2 krm salt och 1 krm svartpeppar i bunken.
  5. Sallad (serveringsfat): Finhacka 1 rödlök. Tärna 200 g tomater (2–3 st). Tärna 1 gul paprika. Blanda grönsakerna, bulguren och 1 fp salladsmix (65 g) på fatet. Lägg över de rostade grönsakerna på salladsfatet och smula över 1 fp getost (180 g).
  6. Servera salladsfatet med vinägretten.
middagstips - matkasse.se
middagstips