Bulgursallad med betor och getost - Recept från matkasse.se
40
4
Svårighetsgrad: Enkel
Bulgursallad med betor och getost recept
Bulgursallad – smakrik, fräsch och mättande sallad. Det blir väldigt gatt ugnsrosta grönsaker och blanda tillsammans med kalla grönsaker tillsammans med en god dressing.
Salladen passar bra att äta enbart för sig eller som en bufférätt.
Här valde jag att använda quinoa i hälften av salladen som ett glutenfritt alternativ. Den blev minst lika god och mättande.
Rostade betor (ugnsplåt + bakplåtspapper): Skala och skär 600 g rödbetor i 2 cm breda bitar. Skala och skär 250 g morötter (2–3 st) i 1 cm tunna stavar. Skär 1 zucchini i 1 cm skivor. Lägg grönsakerna på plåten och ringlaöver 2 msk olivolja och 1 tsk salt. Rosta i mitten av ugnen i ca 25 min.
Koka ½ fp bulgur (250 g) enligt anvisningarna på förpackningen med ½ msk buljongpulver (alt. ½ tärning).
Rosmarinsvinägrett (liten bunke):Blanda 3 msk olivolja, 1 msk balsamvinäger, 1 tsk rosmarin,2 krm salt och 1 krm svartpeppar i bunken.
Sallad (serveringsfat): Finhacka 1 rödlök. Tärna 200 g tomater (2–3 st). Tärna 1 gul paprika. Blanda grönsakerna, bulguren och 1 fp salladsmix (65 g) på fatet.
Lägg över de rostade grönsakerna på salladsfatet och smula över 1 fp getost (180 g).
Kakor är också mat! Som alla andra sidor använder matkasse.se webbplatskakor. Ingen information som kan identifiera dig sparas. Läs mer under länken "kakor" längst ner på sidan
Spara upp till 1549 kr på 6 kassar från HelloFresh och upptäck nya vegetariska mästerverk. Upptäck nya gröna favoriter och spara upp till 1549 kr på 6 matkassar från HelloFresh. HelloFresh Recension