En klar vegetarisk favorit hos oss med en rätt som både smakar gott och ser läcker ut. De goda kryddorna tillsammans med alla grönsaker sprider härliga dofter i köket vid tillagningen.
Stekt halloumi och gott bröd som tillbehör ger rätten extra lyft och smak, då grytan även kan serveras utan.
Strimla 1 röd, 1 gul och 1 grön paprika. Hacka 100 g gul lök (1–2 st). Hetta upp 1 msk neutral olja i pannan. Fräs paprikan, löken, 2 pressade vitlöksklyftor, 1 msk spiskummin, 1 tsk paprikapulver, 1 tsk salt och 1 tsk sambal oelek på medelhög värme i 4 min.
Tillsätt 1 fp krossade tomater (390 g) och 1 ½ dl
vatten i pannan. Låt puttra på medelvärme i 10 min.
Halloumi (stekpanna): Skär 2 fp halloumi (400 g) i
2 cm stora tärningar. Hetta upp 1 msk neutral olja i pannan och stek halloumin på medelhög värme 5 min.
Blanda ner 1 fp avrunna svarta bönor (410 g) i
pannan med tomatsås. Gör 5 fördjupningar i tomatsåsen. Knäck 5 ägg i fördjupningarna. Låt stelna i ca 4 min under lock.
Klipp 1 fp bladpersilja (20 g). Strö över pannan tillsammans med 1 fp snacksmix (50 g).
Servera chatchoukan med den stekta halloumin,
1 fp orientaliska vetebröd (350 g) och 1 fp
babyspenat (70 g).
Kakor är också mat! Som alla andra sidor använder matkasse.se webbplatskakor. Ingen information som kan identifiera dig sparas. Läs mer under länken "kakor" längst ner på sidan