Chatchouka med halloumi - Recept från matkasse.se

25
4
Svårighetsgrad: Enkel och snabb
Chatchouka med halloumi

En klar vegetarisk favorit hos oss med en rätt som både smakar gott och ser läcker ut. De goda kryddorna tillsammans med alla grönsaker sprider härliga dofter i köket vid tillagningen.
Stekt halloumi och gott bröd som tillbehör ger rätten extra lyft och smak, då grytan även kan serveras utan.

Kategorier:

Vardagsmiddag
Huvudrätter
Vegetariskt
Grytor
Middagsfrid
Receptet kommer från Middagsfrid.

Månadens kasse

linas-presentkort

Linas Presentkort

Du behöver:

  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 1 grön paprika
  • 1-2 st gula lökar
  • 2 msk neutral olja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk spiskummin
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 fp krossade tomater (390 g)
  • 2 fp halloumi (400 g)
  • 1 fp svarta bönor (410 g)
  • 5 ägg
  • 1 fp bladpersilja (20 g)
  • 1 fp snacksmix (50 g)
  • 1 fp orientaliska vetebröd (350 g)
  • 1 fp babyspenat (70 g)

Gör så här:

  1. Strimla 1 röd, 1 gul och 1 grön paprika. Hacka 100 g gul lök (1–2 st). Hetta upp 1 msk neutral olja i pannan. Fräs paprikan, löken, 2 pressade vitlöksklyftor, 1 msk spiskummin, 1 tsk paprikapulver, 1 tsk salt och 1 tsk sambal oelek på medelhög värme i 4 min.
  2. Tillsätt 1 fp krossade tomater (390 g) och 1 ½ dl vatten i pannan. Låt puttra på medelvärme i 10 min.
  3. Halloumi (stekpanna): Skär 2 fp halloumi (400 g) i
  4. 2 cm stora tärningar. Hetta upp 1 msk neutral olja i pannan och stek halloumin på medelhög värme 5 min.
  5. Blanda ner 1 fp avrunna svarta bönor (410 g) i pannan med tomatsås. Gör 5 fördjupningar i tomatsåsen. Knäck 5 ägg i fördjupningarna. Låt stelna i ca 4 min under lock.
  6. Klipp 1 fp bladpersilja (20 g). Strö över pannan tillsammans med 1 fp snacksmix (50 g).
  7. Servera chatchoukan med den stekta halloumin, 1 fp orientaliska vetebröd (350 g) och 1 fp babyspenat (70 g).
middagstips - matkasse.se
middagstips