En klar vegetarisk favorit hos oss med en rätt som både smakar gott och ser läcker ut. De goda kryddorna tillsammans med alla grönsaker sprider härliga dofter i köket vid tillagningen.
Stekt halloumi och gott bröd som tillbehör ger rätten extra lyft och smak, då grytan även kan serveras utan.
Strimla 1 röd, 1 gul och 1 grön paprika. Hacka 100 g gul lök (1–2 st). Hetta upp 1 msk neutral olja i pannan. Fräs paprikan, löken, 2 pressade vitlöksklyftor, 1 msk spiskummin, 1 tsk paprikapulver, 1 tsk salt och 1 tsk sambal oelek på medelhög värme i 4 min.
Tillsätt 1 fp krossade tomater (390 g) och 1 ½ dl
vatten i pannan. Låt puttra på medelvärme i 10 min.
Halloumi (stekpanna): Skär 2 fp halloumi (400 g) i
2 cm stora tärningar. Hetta upp 1 msk neutral olja i pannan och stek halloumin på medelhög värme 5 min.
Blanda ner 1 fp avrunna svarta bönor (410 g) i
pannan med tomatsås. Gör 5 fördjupningar i tomatsåsen. Knäck 5 ägg i fördjupningarna. Låt stelna i ca 4 min under lock.
Klipp 1 fp bladpersilja (20 g). Strö över pannan tillsammans med 1 fp snacksmix (50 g).
Servera chatchoukan med den stekta halloumin,
1 fp orientaliska vetebröd (350 g) och 1 fp
babyspenat (70 g).
Kakor är också mat! Som alla andra sidor använder matkasse.se webbplatskakor. Ingen information som kan identifiera dig sparas. Läs mer under länken "kakor" längst ner på sidan
Spara upp till 1375 kr på 5 kassar från HelloFresh och upptäck nya vegetariska mästerverk. Upptäck nya gröna favoriter och spara upp till 1549 kr på 6 matkassar från HelloFresh. HelloFresh Recension