Cheeseburgare med klyftpotatis - Recept från matkasse.se

40
4
Svårighetsgrad: Enkel och snabb
Cheeseburgare med klyftpotatis

Kategorier:

Vardagsmiddag
Huvudrätter
Lunch
Färs
Nötkött
Burgare
ICA
Receptet kommer från ICA.

"Månadens kasse" från  logga för Linas Matkasse

Ta del av unika erbjudanden!
flexitariankasse

Flexitariankasse

Fågel, fisk och gröna goda middagar!

Du behöver:

  • 900 g fast potatis
  • 1 msk olja
  • salt
  • peppar
  • 1 dl crème fraiche
  • 1/2 dl chilisås
  • 1 msk senap
  • ca 500 g nötfärs
  • 1/2 msk smör
  • 4 skivor hamburgerost med cheddarsmak
  • 1 romansallad
  • 2 tomater
  • 4 hamburgerbröd

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°C och sätt in en långpanna.
  2. Klyfta potatisen och blanda den med olja, salt och peppar. Häll ut på den varma plåten och sätt in mitt i ugnen i ca 30 minuter.
  3. Blanda crème fraiche, chilisås och senap. Smaka av med salt och peppar.
  4. Dela färsen i fyra delar (för 4 burgare) och forma till burgare utan att röra för mycket. Stek dem i smöret i en stekpanna några minuter på varje sida. Salta och peppra.
  5. Lägg burgarna på potatisplåten när det återstår några minuter av potatisens tid och lägg på ostskivorna. Sätt tillbaka plåten i ugnen så att osten precis smälter.
  6. Plocka salladen. Skär tomaterna i skivor.
  7. Rosta bröden i en torr och het stekpanna eller i ugnen.
  8. Servera burgarna med alla tillbehör.
middagstips - matkasse.se
middagstips