Cheeseburgare med klyftpotatis - Recept från matkasse.se

40
4
Svårighetsgrad: Enkel och snabb
Cheeseburgare med klyftpotatis

Kategorier:

Vardagsmiddag
Huvudrätter
Lunch
Färs
Nötkött
Burgare
ICA
Receptet kommer från ICA.

Månadens kasse

linas-presentkort

Linas Presentkort

Du behöver:

  • 900 g fast potatis
  • 1 msk olja
  • salt
  • peppar
  • 1 dl crème fraiche
  • 1/2 dl chilisås
  • 1 msk senap
  • ca 500 g nötfärs
  • 1/2 msk smör
  • 4 skivor hamburgerost med cheddarsmak
  • 1 romansallad
  • 2 tomater
  • 4 hamburgerbröd

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°C och sätt in en långpanna.
  2. Klyfta potatisen och blanda den med olja, salt och peppar. Häll ut på den varma plåten och sätt in mitt i ugnen i ca 30 minuter.
  3. Blanda crème fraiche, chilisås och senap. Smaka av med salt och peppar.
  4. Dela färsen i fyra delar (för 4 burgare) och forma till burgare utan att röra för mycket. Stek dem i smöret i en stekpanna några minuter på varje sida. Salta och peppra.
  5. Lägg burgarna på potatisplåten när det återstår några minuter av potatisens tid och lägg på ostskivorna. Sätt tillbaka plåten i ugnen så att osten precis smälter.
  6. Plocka salladen. Skär tomaterna i skivor.
  7. Rosta bröden i en torr och het stekpanna eller i ugnen.
  8. Servera burgarna med alla tillbehör.
middagstips - matkasse.se
middagstips