Chicken teriyaki med pak choi - Recept från matkasse.se

30
2
Svårighetsgrad: Enkel
Chicken teriyaki med pak choi

Kategorier:

Vardagsmiddag
Huvudrätter
Kyckling
Fågel
ICA
Receptet kommer från ICA.

Månadens kasse

linas-presentkort

Linas Presentkort

Du behöver:

  • 2 port ris
  • 2 kycklingfileér
  • 1 msk olja
  • salt och peppar
  • 1 dl teriyakisås
  • 1 msk sesamfrön
  • 3 salladslökar
  • 250 g pak choi
  • 1/2 tsk chiliflakes
  • 1/2 dl cashewnötter

Gör så här:

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen
  2. Stek kycklingen på båda sidor i hälften av oljan i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Lägg den i en ugnssäker form. Häll över teriyakisås och stör över sesamfrön. Sätt in mitt i ugnen ca 10 min eller tills innertemperaturen är 70 grader C.
  3. Skär salladslök i bitar och pak choi i grova strimlor
  4. Stek pak choi på hög värme i resten av oljan i en stekpanna någon minut. Tillsätt chiliflakes och salladslök och fräs ytterligare någon minut. Salta.
  5. Grovhacka nötterna.
  6. Servera kycklingen med ris, pak choi och nötter.
  7. Tips! Det går snabbare om man strimlar kycklingen och steker i stekpanna och därefter tillsätter teriyakisåsen och sesamfröna.
middagstips - matkasse.se
middagstips