Chicken Tikka Masala med gurkraita - Recept från matkasse.se

Chicken Tikka Masala med gurkraita

Kyckling tikka masala är så enkel att laga hemma – receptet kräver endast en gryta och enkla ingredienser! Tusen gånger bättre (och snabbare) än avhämtning! Med Kycklingbitar som simmar i den mest smakfyllda såsen någonsin, är detta recept ett av de bästa du kommer at prova!

Kategorier:

Huvudrätter
Kyckling
Grytor

"Månadens kasse" från  logga för Linas Matkasse

Ta del av unika erbjudanden!
enkelt-och-lattlagat

Enkelt och lättlagat

- välj fritt bland 30 olika middagar!

Du behöver:

    Tikka Masala
  • 500 g kycklingbröst
  • 1 tsk malen gurkmeja
  • 3 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 krm malen kanel
  • 1 msk färsk ingefära, riven
  • 2 gula lökar
  • 5 klyftor vitlök
  • ½ röd paprika
  • 400 g krossade tomater
  • 2 dl vispgrädde
  • neutral rapsolja
  • salt
  • svartpeppar
  • Gurkraita
  • ¼ gurka, hackad
  • 1,5 dl matyoghurt
  • färsk mynta, hackad

Gör så här:

  1. Chicken Tikka Masala: Skär kycklingbröstet i mindre bitar. I en bunke blanda kycklingen ihop med spiskummin, gurkmeja, chilipulver, kanel, ½ tsk salt och ingefära. Skala, dela och finhacka vitlöken och löken. Kärna ur och strimla paprikan. I en gryta med olja stek lök, vitlök och paprika tills det mjuknar. Tillsätt kycklingenoch fortsätt steka i ytterligare några minuter. Tillsätt krossadetomater och grädde. Koka upp och sjud i ca 10 minuter underlock. Smaka av med salt och peppar.
  2. Gurkraita: Skär gurkan i små tärningar. Blanda med yoghurtoch mynta. Smaka av med salt och peppar.
middagstips - matkasse.se
middagstips