Chili sin carne - Recept från matkasse.se

30
2
Svårighetsgrad: Enkel
Chili sin carne

Chili sin Carne – en fullvärdig vegetarisk variant av con-versionen. Den är lättlagad och blir mustig, god och mättande. Svarta bönor är huvudingrediensen och något som kan förvaras i skafferiet med lång hållbarhet. Perfekt att alltid ha hemma tillsammans med krossade tomater, lök och kryddor.

Kategorier:

Vardagsmiddag
Huvudrätter
Vegetariskt
Grytor
HelloFresh
Receptet kommer från HelloFresh.

Månadens kasse

passione-italiana

Passione Italiana

Du behöver:

  • 1 grön paprika
  • 1 morot
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 rödlök
  • 1 paket svarta bönor
  • 1 salladslök
  • 3 g chili kryddmix
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 burk créme fraiche
  • riven mozzarella
  • tortilliachips
  • olja
  • salt
  • peppar

Gör så här:

  1. Halvera paprika och skär bort stjälk och frön. Finhacka paprika och morot. Skala och pressa vitlök. Skala, halvera och finhacka rödlök. Skär bort roten och skiva salladslöken tunt. Rensa och skölj svarta bönor.
  2. Hetta upp en skvätt olja i en stor kastrull på medelvärme. Lägg paprika, morot och rödlök i kastrullen. Stek grönsakerna tills de mjuknat, ca 4-5 min. Rör om regelbundet så att de inte bränns vid.
  3. Rör i vitlök och chilikryddmixen. Stek tills det börjar dofta, ca 2-3 min under omrörning.
  4. Tillsätt krossade tomater och svarta bönor till kastrullen. Koka upp på hög värme. Sänk till medelvärme när chilin börjar koka.
  5. Låt sjuda under regelbunden omrörning tills chilin har tjocknat, ca 12-15 min. Krydda med salt och peppar.
  6. Fördela chilin i skålar och toppa med en klick créme frache. Strö över strimlad mozzarella och salladslök. Servera med tortilliachips vid sidan av.
middagstips - matkasse.se
middagstips