Citrontarte med lime - Recept från matkasse.se

50
8
Svårighetsgrad: Enkel
Citrontarte med lime

Citrontarte med lime och lösvispad grädde – en fräsch avslutning på en god vårmiddag eller en buffé. Citrontårtan är lätt att göra och blir härligt krämig inuti. Går bra att göra i förväg eller dagen före den ska serveras.

Receptet kommer från Linas Påskkasse.

Kategorier:

Efterrätter
Bakverk
Paj
Linas Matkasse
Receptet kommer från Linas Matkasse.

"Månadens kasse" från  logga för Linas Matkasse

Ta del av unika erbjudanden!
enkelt-och-lattlagat

Enkelt och lättlagat

- Skräddarsy dina middagar - välj bland 30 recept!

Du behöver:

    Pajdeg:
  • 125 g smör
  • 2½ dl vetemjöl
  • 1 msk socker
  • ½ krm salt
  • 1 st bakplåtspapper
  • Fyllning:
  • 3 st ägg
  • 2 st citron
  • 1 st lime
  • 2 dl socker
  • ½ dl vetemjöl
  • Till servering:
  • 2½ dl vispgrädde
  • 1 förp mynta

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
  2. Pajbotten: Tärna smör och lägg i en bunke. Tillsätt vetemjöl, socker och salt. Arbeta ihop till en deg. Tryck ut i en pajform med bakplåtspapper, ca 24 cm i diameter. Nagga botten med en gaffel och förgrädda mitt i ugnen 8-10 min.
  3. Fyllning: Rör ihop ägg och socker i en bunke. Vispa ner vetemjöl. Tvätta citronerna och lime ordentligt i ljummet vatten. Tillsätt finrivet citronskal, finrivet limeskal och pressad citronsaft från båda citronerna. Häll smeten i det förgräddade pajskalet.
  4. Grädda mitt i ugnen 12-14 min, eller tills pajen stannat. Låt svalna i kylskåp, minst 4 timmar eller gärna över natten.
  5. Skiva den använda limen och vispa grädden lätt.
  6. Pudra gärna lite florsocker över pajen. Garnera med myntablad och limeskivor. Servera med lättvispad grädde.
middagstips - matkasse.se
middagstips