Sätt ugnen på 225°. Ugnsgrönsaker (ugnsplåt + bakplåtspapper): Skär 500 g sötpotatis och 1 fänkål i 2 cm klyftor. Skala och skär 300 g palsternacka och 1 bak-potatis i 2 cm klyftor. Blanda med 2 msk neutral olja, 1 tsk rosmarin, 1 tsk salt, ½ tsk svartpeppar och 1 tsk honung på plåten. Rosta mitt i ugnen i 25 min.
Inlagd lök (skål): Blanda 2 msk socker, 2 msk vitvinsvinäger och ½ dl vatten i skålen. Skär 150 g rödlök (1–2 st) i tunna skivor. Hyvla ½ gurka tunt
med en osthyvel. Vänd ner löken och gurkan i lagen.
Dragonbiffar (bunke + mixerstav + stekpanna): Mixa 1 fp sköljda kikärtor (390 g), 1 fp sköljda sojabönor (380 g), 1 ägg, ½ dl majsstärkelse, 2 tsk dragon
och 1 tsk salt till en smet i bunken. Hetta upp pannan med 1 msk neutral olja. Klicka ut 8 biffar och stek dem på medelhög värme 3–4 min per sida.
Under tiden – Aioli (bunke + mixerstav): Tillsätt 1 ägg, 1 pressad vitlöksklyfta, 1 tsk dijonsenap, 1 tsk vitvinsvinäger, 2 krm salt och 1 krm svartpeppar i bunken. Börja mixa och häll försiktigt ner 2 dl neutral olja under mixning, tills du får en kräm.
Blanda ugnsgrönsakerna med 1 fp rucola (70 g) och servera med biffarna, aiolin och den inlagda rödlöken.
Kakor är också mat! Som alla andra sidor använder matkasse.se webbplatskakor. Ingen information som kan identifiera dig sparas. Läs mer under länken "kakor" längst ner på sidan
Spara upp till 1375 kr på 5 kassar från HelloFresh och upptäck nya vegetariska mästerverk. Upptäck nya gröna favoriter och spara upp till 1549 kr på 6 matkassar från HelloFresh. HelloFresh Recension