Dragonbiffar med ugnsgrönsaker - Recept från matkasse.se

40
4
Svårighetsgrad: Medel
Dragonbiffar med ugnsgrönsaker

Kategorier:

Vardagsmiddag
Huvudrätter
Vegetariskt
Biffar
Middagsfrid
Receptet kommer från Middagsfrid.

Månadens kasse

linas-presentkort

Linas Presentkort

Du behöver:

  • 500 g sötpotatis
  • 1 fänkål
  • 300 g palsternacka
  • 1 bakpotatis
  • 3 msk + 2 dl neutral olja
  • 1 tsk rosmarin
  • 1 tsk honung
  • 2 msk socker
  • 2 msk + 1 tsk vitvinsvinäger
  • 150 g rödlök (1–2 st)
  • ½ gurka
  • 1 fp kikärtor (390 g)
  • 1 fp sojabönor (380 g)
  • 2 ägg
  • ½ dl majsstärkelse
  • 2 tsk dragon
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 fp rucola (70 g)

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°. Ugnsgrönsaker (ugnsplåt + bakplåtspapper): Skär 500 g sötpotatis och 1 fänkål i 2 cm klyftor. Skala och skär 300 g palsternacka och 1 bak-potatis i 2 cm klyftor. Blanda med 2 msk neutral olja, 1 tsk rosmarin, 1 tsk salt, ½ tsk svartpeppar och 1 tsk honung på plåten. Rosta mitt i ugnen i 25 min.
  2. Inlagd lök (skål): Blanda 2 msk socker, 2 msk vitvinsvinäger och ½ dl vatten i skålen. Skär 150 g rödlök (1–2 st) i tunna skivor. Hyvla ½ gurka tunt med en osthyvel. Vänd ner löken och gurkan i lagen.
  3. Dragonbiffar (bunke + mixerstav + stekpanna): Mixa 1 fp sköljda kikärtor (390 g), 1 fp sköljda sojabönor (380 g), 1 ägg, ½ dl majsstärkelse, 2 tsk dragon och 1 tsk salt till en smet i bunken. Hetta upp pannan med 1 msk neutral olja. Klicka ut 8 biffar och stek dem på medelhög värme 3–4 min per sida.
  4. Under tiden – Aioli (bunke + mixerstav): Tillsätt 1 ägg, 1 pressad vitlöksklyfta, 1 tsk dijonsenap, 1 tsk vitvinsvinäger, 2 krm salt och 1 krm svartpeppar i bunken. Börja mixa och häll försiktigt ner 2 dl neutral olja under mixning, tills du får en kräm.
  5. Blanda ugnsgrönsakerna med 1 fp rucola (70 g) och servera med biffarna, aiolin och den inlagda rödlöken.
middagstips - matkasse.se
middagstips