Dragonbiffar med ugnsgrönsaker - Recept från matkasse.se

40
4
Svårighetsgrad: Medel
Dragonbiffar med ugnsgrönsaker

Kategorier:

Vardagsmiddag
Huvudrätter
Vegetariskt
Biffar
Middagsfrid
Receptet kommer från Middagsfrid.

"Månadens kasse" från  logga för Linas Matkasse

Ta del av unika erbjudanden!
flexitariankasse

Flexitariankasse

Fågel, fisk och gröna goda middagar!

Du behöver:

  • 500 g sötpotatis
  • 1 fänkål
  • 300 g palsternacka
  • 1 bakpotatis
  • 3 msk + 2 dl neutral olja
  • 1 tsk rosmarin
  • 1 tsk honung
  • 2 msk socker
  • 2 msk + 1 tsk vitvinsvinäger
  • 150 g rödlök (1–2 st)
  • ½ gurka
  • 1 fp kikärtor (390 g)
  • 1 fp sojabönor (380 g)
  • 2 ägg
  • ½ dl majsstärkelse
  • 2 tsk dragon
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 fp rucola (70 g)

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°. Ugnsgrönsaker (ugnsplåt + bakplåtspapper): Skär 500 g sötpotatis och 1 fänkål i 2 cm klyftor. Skala och skär 300 g palsternacka och 1 bak-potatis i 2 cm klyftor. Blanda med 2 msk neutral olja, 1 tsk rosmarin, 1 tsk salt, ½ tsk svartpeppar och 1 tsk honung på plåten. Rosta mitt i ugnen i 25 min.
  2. Inlagd lök (skål): Blanda 2 msk socker, 2 msk vitvinsvinäger och ½ dl vatten i skålen. Skär 150 g rödlök (1–2 st) i tunna skivor. Hyvla ½ gurka tunt med en osthyvel. Vänd ner löken och gurkan i lagen.
  3. Dragonbiffar (bunke + mixerstav + stekpanna): Mixa 1 fp sköljda kikärtor (390 g), 1 fp sköljda sojabönor (380 g), 1 ägg, ½ dl majsstärkelse, 2 tsk dragon och 1 tsk salt till en smet i bunken. Hetta upp pannan med 1 msk neutral olja. Klicka ut 8 biffar och stek dem på medelhög värme 3–4 min per sida.
  4. Under tiden – Aioli (bunke + mixerstav): Tillsätt 1 ägg, 1 pressad vitlöksklyfta, 1 tsk dijonsenap, 1 tsk vitvinsvinäger, 2 krm salt och 1 krm svartpeppar i bunken. Börja mixa och häll försiktigt ner 2 dl neutral olja under mixning, tills du får en kräm.
  5. Blanda ugnsgrönsakerna med 1 fp rucola (70 g) och servera med biffarna, aiolin och den inlagda rödlöken.
middagstips - matkasse.se
middagstips