Dragonbiffar med ugnsgrönsaker - Recept från matkasse.se
40
4
Svårighetsgrad: Medel
Foto: Gisela Lindh
Dragonbiffar med ugnsgrönsaker
Familjekasse
- fritt val av goda middagar!
Du behöver:
- 500 g sötpotatis
- 1 fänkål
- 300 g palsternacka
- 1 bakpotatis
- 3 msk + 2 dl neutral olja
- 1 tsk rosmarin
- 1 tsk honung
- 2 msk socker
- 2 msk + 1 tsk vitvinsvinäger
- 150 g rödlök (1–2 st)
- ½ gurka
- 1 fp kikärtor (390 g)
- 1 fp sojabönor (380 g)
- 2 ägg
- ½ dl majsstärkelse
- 2 tsk dragon
- 1 vitlöksklyfta
- 1 tsk dijonsenap
- 1 fp rucola (70 g)
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225°. Ugnsgrönsaker (ugnsplåt + bakplåtspapper): Skär 500 g sötpotatis och 1 fänkål i 2 cm klyftor. Skala och skär 300 g palsternacka och 1 bak-potatis i 2 cm klyftor. Blanda med 2 msk neutral olja, 1 tsk rosmarin, 1 tsk salt, ½ tsk svartpeppar och 1 tsk honung på plåten. Rosta mitt i ugnen i 25 min.
- Inlagd lök (skål): Blanda 2 msk socker, 2 msk vitvinsvinäger och ½ dl vatten i skålen. Skär 150 g rödlök (1–2 st) i tunna skivor. Hyvla ½ gurka tunt
med en osthyvel. Vänd ner löken och gurkan i lagen.
- Dragonbiffar (bunke + mixerstav + stekpanna): Mixa 1 fp sköljda kikärtor (390 g), 1 fp sköljda sojabönor (380 g), 1 ägg, ½ dl majsstärkelse, 2 tsk dragon
och 1 tsk salt till en smet i bunken. Hetta upp pannan med 1 msk neutral olja. Klicka ut 8 biffar och stek dem på medelhög värme 3–4 min per sida.
- Under tiden – Aioli (bunke + mixerstav): Tillsätt 1 ägg, 1 pressad vitlöksklyfta, 1 tsk dijonsenap, 1 tsk vitvinsvinäger, 2 krm salt och 1 krm svartpeppar i bunken. Börja mixa och häll försiktigt ner 2 dl neutral olja under mixning, tills du får en kräm.
- Blanda ugnsgrönsakerna med 1 fp rucola (70 g) och servera med biffarna, aiolin och den inlagda rödlöken.
middagstips - matkasse.se
middagstips