Spara upp till 1375 kr på 5 kassar från HelloFresh och upptäck nya vegetariska mästerverk. Upptäck nya gröna favoriter och spara upp till 1549 kr på 6 matkassar från HelloFresh. HelloFresh Recension
Värm ugnen till 180°C. Lägg spenaten och en klick olivolja i en stor panna på låg värme. Tillsätt muskotnöt, smaka av med havssalt och svartpeppar, täck över och låt svettas. Rör om tills spenaten har kokat ner. Lägg i en skål och ställ åt sidan för att svalna lite.
Tärna löken och pressa vitlöken. Värm en klick olivolja i samma panna och svetta löken tills den är mjuk.
Blanda in tomat och tillsätt vitlök och lagerblad. Tilsätt basilikablad och skalet av en citronhalvan, låt det sedan puttra försiktigt i 20 minuter tills såsen har tjocknat. Krydda med salt och peppar.
Pressa ut fukten ur spenaten. Lägg spenaten på en bräda så att du kan hacka den och häll tillbaka i skålen.
Vispa ägget och riv 2 tsk parmesanost. Rör ner ricottan, ägget och parmesanen i spenaten. Krydda efter smak
Sätt en spritspåse i en kanna, vik kanterna och häll sedan i spenatblandningen. Rör ner blandningen i cannellonirören och lägg dem i en 20 cm x 25 cm ugnsform.
Bred tomatsåsen över cannellonin. Plocka resterande basilikablad och strö över tomatsåsen. Skiva mozzarellan och lägg skivorna ovanpå, ringla över extra olivolja och krydda.
Sätt in i ugnen och tillaga i 35 till 40 minuter eller tills toppen är gyllene och pastan är mjuk (om toppen brynar för snabbt, täck skålen med folie). Ta ut ur ugnen och låt stå några minuter innan servering.
Kakor är också mat! Som alla andra sidor använder matkasse.se webbplatskakor. Ingen information som kan identifiera dig sparas. Läs mer under länken "kakor" längst ner på sidan
Spara upp till 1375 kr på 5 kassar från HelloFresh och upptäck nya vegetariska mästerverk. Upptäck nya gröna favoriter och spara upp till 1549 kr på 6 matkassar från HelloFresh. HelloFresh Recension