Enkel Paella med Räkor och Calamari - Recept från matkasse.se

30
4
Svårighetsgrad: Lätt
Enkel Paella med Räkor och Calamari

Idag ska vi laga Spansk! Denna snabba, enkla och supergoda Paella med räkor och Calamari ringar kommer att vara den perfekta rätten för varje kväll i veckan. För att uppnå det bästa resultatet försök att hitta en saffran av hög kvalitet, då det är rättens hjärta. Endast ett fåtal ingredienser och kryddor behövs för att laga en minnesvärd Paella.

Kategorier:

Huvudrätter
Lunch
Skaldjur
Husmanskost

"Månadens kasse" från  logga för Linas Matkasse

Ta del av unika erbjudanden!
enkelt-och-lattlagat

Enkelt och lättlagat

- välj fritt bland 30 olika middagar!

Du behöver:

  • 100 g räkor
  • 100 g Calamari ringar
  • 100 g Bomba -ris (du kan också använda Arborio -ris)
  • 1 stor lök
  • 4 vitlöksklyftor
  • ½ röd paprika
  • 1 tomat
  • 1 tesked av hög kvalitet saffran (du kan ersätta det med saffranspulver)
  • 350 ml fisk- eller kycklingfond
  • Salt
  • Peppar
  • Olivolja

Gör så här:

  1. Tillsätt 3 matskedar olivolja till en "paellera" eller stekpanna över medelvärme. Rör hackade lök, paprika och vitlök tills de är genomskinliga. Tillsätt hackad tomat, salt och peppar. Rör om och koka i 10 minuter på svag värme. Du vill att grönsakerna ska vara riktigt mjuka, nästan samma konsistens som sylt.
  2. Lägg på ris och saffran på medelhög värme och blanda med grönsakerna i pannan. Häll sedan buljongen runt pannan. Koka upp blandningen. Sänk värmen till medel låg. Koka i 5 minuter.
  3. Tillsätt de saltade räkorna och Calamari ringarna ovanpå och koka i ca 10-15 minuter, eller tills riset och skaldjuren är helt kokta.
  4. Servera med sallad.
middagstips - matkasse.se
middagstips