Etiopiska "Injeras" med blandade tillbehör - Recept från matkasse.se
45
4
Svårighetsgrad: Medel
Foto: Gisela Lindh
Etiopiska "Injeras" med blandade tillbehör
Familjekasse
- fritt val av goda middagar!
Du behöver:
- 2 1/2 dl teffmjöl
- 1 dl vetemjöl
- 2 dl gräddfil
- 1 tsk bakpulver
- 8 msk neutral olja
- 2 bakpotatisar
- 1 fp haricot verts (150 g)
- 3 msk tomatpuré
- 2 tsk chilipulver
- 2 tsk paprikapulver
- 1/2 tsk cayennepeppar
- 3 msk smör
- 1 fp tinad bladspenat (45 g)
- 1 burk sesamfrö (48g)
- 3 stora vitlöksklyftor
- 1 fp röda linser (290 g)
- 1 fp körsbärstomater (25 g)
- 1/2 msk vitvinsvinäger
- 250 g keso
Gör så här:
- Injeras (bunke): Vispa ihop 2 1/2 dl teffmjöl, 1 dl vetemjöl,2 ägg, 2 dl gräddfil, 1 1/2 dl vatten, 1 tsk bakpulver, 1/2 tsk salt, 3 msk neutral olja.
- Gryta: Skala och skär 2 bakpotatisar i 2 cm stora bitar och koka dem mjuka, ca 12 min. Låt 1 pf haricot verts koka med de sista 3 min. Häll av vattnet.
- Potatiskryddning: Blanda 4 msk neutral olja, 3 msk tomatpuré, 2 tsk chilipulver, 2 tsk paprikapulver, 1/2 tsk cayennepeppar och 1/2 tsk salt i skålen.
- Spenat: Smält 1 msk smör i pannan. Fräs 1 fp tinad bladspenat,1 burk sesamfrö, 1/2 tsk salt, 2 krm svartpeppar och 3 stora pressade vitlöksklyftor på medelvärme i 5 min. Lägg åt sidan i en skål med lock.
- Under tiden: Blanda 1 fp avrunna röda linser och potatsikryddningen i kastrullen med potatis och haricot verts. Låt fräsa på medelvärme i ca 2 min. Låt stå med lock.
- Injeras (stekpanna): Smält 1 msk smör och häll ca 1 1/2 dl smet i stekpannan. Stek på medelhög värme ca 30sek/sida. Tillsätt ytterligare 1 msk smör efter halva smeten.
- Grönsaker: Halvera 1 fp körsbärstomater. Blanda med 1 msk neutral olja, 1/2 msk vitvinsvinäger och 1 krm salt i skålen.
- Ta fram 250 g keso. Ställ fram alla tillbehör och låt var och en fylla sina injeras.
middagstips - matkasse.se
middagstips