Färskostgratinerade portabellohattar med ratatouille - Recept från matkasse.se
40
4
Svårighetsgrad: Enkel
Foto: Gisela Lindh
Färskostgratinerade portabellohattar med ratatouille
Familjekasse
- fritt val av goda middagar!
Du behöver:
- 150 g gul lök (1–2 st)
- 2 msk + 2 tsk olivolja
- 2 vitlöksklyftor
- 1 aubergine
- ½ zucchini
- 100 g tomater (ca 1 st)
- 1 röd paprika
- ½ dl tomatpuré
- 1 tsk paprikapulver
- 2 tsk timjan
- 2 fp portabellosvamp (560 g)
- 1 fp castello gräddost (150 g)
- 2 msk mjölk
- ¼ romansallad (ca 50
- 1 tsk vitvinsvinäger
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225°.
- Koka valfritt gryn till 4 personer.
- Ratatouille (kastrull): Finhacka 150 g gul lök (1–2 st). Hetta upp 2 msk olivolja i kastrullen. Fräs löken och 2 pressade vitlöksklyftor i 2 min på medelhög värme. Skär 1 aubergine, . zucchini, 100 g tomater (ca 1 st) och 1 röd paprika i 2 cm stora bitar, tillsätt i kastrullen allt eftersom och fräs i 5 min. Tillsätt . 1/2 dl tomatpure, 1 dl vatten, 1 tsk paprikapulver, 2 tsk timjan, . tsk salt och 2 krm svartpeppar. Låt puttra under lock tills allt annat är klart, ca 15–20 min.
- Portabellohattar (ugnsplåt + bakplåtspapper): Lägg 2 fp portabellosvamp (560 g) med foten upp på plåten. Blanda 1 fp castello gräddost (150 g) med 2 msk mjölk och fördela blandningen i ”svamp-hattarna”. Gratinera i mitten av ugnen 10–15 min.
- Sallad (liten skål): Strimla . romansallad (ca 50 g) och blanda med 2 tsk olivolja, 1 tsk vitvinsvinäger, 1 krm salt och 1 krm svartpeppar i skålen.
- Servera portabellohattarna med grynen, salladen och ratatouillen.
Tips! Toppade det kokta riset med ett gott och smakrikt vildris.
middagstips - matkasse.se
middagstips