Färskostgratinerade portabellohattar med ratatouille - Recept från matkasse.se

40
4
Svårighetsgrad: Enkel
Färskostgratinerade portabellohattar med ratatouille

Kategorier:

Vardagsmiddag
Huvudrätter
Vegetariskt
Middagsfrid
Receptet kommer från Middagsfrid.

Månadens kasse

linas-presentkort

Linas Presentkort

Du behöver:

  • 150 g gul lök (1–2 st)
  • 2 msk + 2 tsk olivolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 aubergine
  • ½ zucchini
  • 100 g tomater (ca 1 st)
  • 1 röd paprika
  • ½ dl tomatpuré
  • 1 tsk paprikapulver
  • 2 tsk timjan
  • 2 fp portabellosvamp (560 g)
  • 1 fp castello gräddost (150 g)
  • 2 msk mjölk
  • ¼ romansallad (ca 50
  • 1 tsk vitvinsvinäger

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Koka valfritt gryn till 4 personer.
  3. Ratatouille (kastrull): Finhacka 150 g gul lök (1–2 st). Hetta upp 2 msk olivolja i kastrullen. Fräs löken och 2 pressade vitlöksklyftor i 2 min på medelhög värme. Skär 1 aubergine, . zucchini, 100 g tomater (ca 1 st) och 1 röd paprika i 2 cm stora bitar, tillsätt i kastrullen allt eftersom och fräs i 5 min. Tillsätt . 1/2 dl tomatpure, 1 dl vatten, 1 tsk paprikapulver, 2 tsk timjan, . tsk salt och 2 krm svartpeppar. Låt puttra under lock tills allt annat är klart, ca 15–20 min.
  4. Portabellohattar (ugnsplåt + bakplåtspapper): Lägg 2 fp portabellosvamp (560 g) med foten upp på plåten. Blanda 1 fp castello gräddost (150 g) med 2 msk mjölk och fördela blandningen i ”svamp-hattarna”. Gratinera i mitten av ugnen 10–15 min.
  5. Sallad (liten skål): Strimla . romansallad (ca 50 g) och blanda med 2 tsk olivolja, 1 tsk vitvinsvinäger, 1 krm salt och 1 krm svartpeppar i skålen.
  6. Servera portabellohattarna med grynen, salladen och ratatouillen.
  7. Tips! Toppade det kokta riset med ett gott och smakrikt vildris.
middagstips - matkasse.se
middagstips