Ratatouille (kastrull): Finhacka 150 g gul lök (1–2 st). Hetta upp 2 msk olivolja i kastrullen. Fräs löken och 2 pressade vitlöksklyftor i 2 min på medelhög värme. Skär 1 aubergine, . zucchini, 100 g tomater (ca 1 st) och 1 röd paprika i 2 cm stora bitar, tillsätt i kastrullen allt eftersom och fräs i 5 min. Tillsätt . 1/2 dl tomatpure, 1 dl vatten, 1 tsk paprikapulver, 2 tsk timjan, . tsk salt och 2 krm svartpeppar. Låt puttra under lock tills allt annat är klart, ca 15–20 min.
Portabellohattar (ugnsplåt + bakplåtspapper): Lägg 2 fp portabellosvamp (560 g) med foten upp på plåten. Blanda 1 fp castello gräddost (150 g) med 2 msk mjölk och fördela blandningen i ”svamp-hattarna”. Gratinera i mitten av ugnen 10–15 min.
Sallad (liten skål): Strimla . romansallad (ca 50 g) och blanda med 2 tsk olivolja, 1 tsk vitvinsvinäger, 1 krm salt och 1 krm svartpeppar i skålen.
Servera portabellohattarna med grynen, salladen och ratatouillen.
Tips! Toppade det kokta riset med ett gott och smakrikt vildris.
Kakor är också mat! Som alla andra sidor använder matkasse.se webbplatskakor. Ingen information som kan identifiera dig sparas. Läs mer under länken "kakor" längst ner på sidan