Falafel i tortilliabröd - Recept från matkasse.se

40
4
Svårighetsgrad: Enkel
Falafel i tortilliabröd

Kategorier:

Vardagsmiddag
Huvudrätter
Vegetariskt
Mackor/wraps
City Gross
Receptet kommer från City Gross.

Månadens kasse

linas-presentkort

Linas Presentkort

Du behöver:

  • 1 gul lök
  • 0,5 solovitlök
  • 2 förp kikärtor
  • 1,5 tsk spiskummin
  • 3 tsk koriander malen
  • 2-3 tsk sambal oelek
  • 0,5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 msk vetemjöl
  • 0,5 kruka bladpersilja
  • 2 msk olivolja
  • 4 medelstora tortillabröd
  • 1 påse sallad
  • 1 ask cocktailtomater
  • Myntasås;
  • 2 dl matlagningsyoghurt 8%
  • 0,25 solovitlök
  • 1 kruka mynta
  • 0,25 citron (0,5-1 msk citronsaft)
  • salt & svartpeppar

Gör så här:

  1. Skala och grovhacka löken och skala vitlöken.
  2. Mixa avrunna och sköljda kikärtor, lök, vitlök, spiskummin, koriander, sambal, salt och peppar i en matberedare eller med stavmixer. Mixa snabbt till en smet.
  3. Tillsätt mjöl och finhackad persilja och rör runt. Den ska ha en fast konsistens. Om den är lös, tillsätt lite mer mjöl och blanda runt.
  4. Gör myntasåsen genom att blanda samman yoghurt, pressad vitlök, finhackad mynta och citronsaft i en skål. Smaka av med salt och peppar och ställ såsen i kylen.
  5. Forma små biffar av kikärtssmeten. Hetta upp en stekpanna med olja och stek biffarna gyllenbruna.
  6. Servera falafel i tortillabröd med sallad, tomat och myntasås.
  7. Tips; Smaka av innan du börjar steka biffarna så att de har rätt styrka och smak utifrån era önskemål.
middagstips - matkasse.se
middagstips