Falafel i tortilliabröd - Recept från matkasse.se
40
4
Svårighetsgrad: Enkel
Foto: Gisela Lindh
Falafel i tortilliabröd
Du behöver:
- 1 gul lök
- 0,5 solovitlök
- 2 förp kikärtor
- 1,5 tsk spiskummin
- 3 tsk koriander malen
- 2-3 tsk sambal oelek
- 0,5 tsk salt
- 2 krm svartpeppar
- 2 msk vetemjöl
- 0,5 kruka bladpersilja
- 2 msk olivolja
- 4 medelstora tortillabröd
- 1 påse sallad
- 1 ask cocktailtomater
- Myntasås;
- 2 dl matlagningsyoghurt 8%
- 0,25 solovitlök
- 1 kruka mynta
- 0,25 citron (0,5-1 msk citronsaft)
- salt & svartpeppar
Gör så här:
- Skala och grovhacka löken och skala vitlöken.
- Mixa avrunna och sköljda kikärtor, lök, vitlök, spiskummin, koriander, sambal, salt och peppar i en matberedare eller med stavmixer. Mixa snabbt till en smet.
- Tillsätt mjöl och finhackad persilja och rör runt. Den ska ha en fast konsistens. Om den är lös, tillsätt lite mer mjöl och blanda runt.
- Gör myntasåsen genom att blanda samman yoghurt, pressad vitlök, finhackad mynta och citronsaft i en skål. Smaka av med salt och peppar och ställ såsen i kylen.
- Forma små biffar av kikärtssmeten. Hetta upp en stekpanna med olja och stek biffarna gyllenbruna.
- Servera falafel i tortillabröd med sallad, tomat och myntasås.
- Tips; Smaka av innan du börjar steka biffarna så att de har rätt styrka och smak utifrån era önskemål.
middagstips - matkasse.se
middagstips