Fetaostpaj med spenat - Recept från matkasse.se

60
4
Svårighetsgrad: Enkel
Fetaostpaj med spenat

Fetaostpaj med spenat – en härlig rätt vare sig man äter den som huvudrätt eller som tillbehör till en buffé eller brunch. Med grädde i äggstanningen blir det extra smakrikt och gott men det går förstås att enbart ha mjölk i äggstanningen.

Kategorier:

Vardagsmiddag
Huvudrätter
Buffé
Picknick
Lunch
Vegetariskt
Paj

"Månadens kasse" från  logga för Linas Matkasse

Ta del av unika erbjudanden!
enkelt-och-lattlagat

Enkelt och lättlagat

Den populäraste matkassen kassen - välj middagarna själv!

Du behöver:

  • 3 dl vetemjöl
  • (1 krm salt)
  • 150 g kylskåpskallt smör
  • 2 msk iskallt vatten
  • 1 paket färsk spenat (ca 200g)
  • 1 pkt fetaost (ca 150g)
  • 3-4 små tomater
  • 1 vitlök
  • timjan
  • vitpeppar
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl grädde
  • 3 ägg

Gör så här:

  1. Ställ ugnen på 195° varmluft, 200° vanlig ugn.
  2. Lägg ner mjölet i en matberedare och ev. salt och smöret som skurits i små kuber.
  3. Kör hastigt ihop mjölet och smöret och tillsätt det iskalla vattnet strax efter. Kör tills degen gått ihop sig till en klump.
  4. Låt därefter degen vila i kylskåpet i ca 15 min.
  5. Fräs spenaten i lite smör tillsammans med en pressad vitlök.
  6. Vispa ihop äggen med mjölk och grädde. Krydda med lite peppar.
  7. Ta ut degen ur kylen och tumma ut den i en pajform. Lägg smala remsor av folie längs kanterna, så att de inte kryper ner.
  8. Förgrädda degen i ugnen i ca 10 min.
  9. Ta ut pajskalet, ta bort folien.
  10. Fyll pajskalet med den frästa spenaten. Smula över fetaosten. Strö över lite torkad timjan och slå sedan över äggblandningen.
  11. Grädda i 195° i ca 25-30 min och tills den fått fin färg.
middagstips - matkasse.se
middagstips