Fetaostpaj med spenat - Recept från matkasse.se
60
4
Svårighetsgrad: Enkel
Foto: Gisela Lindh
Fetaostpaj med spenat
Fetaostpaj med spenat – en härlig rätt vare sig man äter den som huvudrätt eller som tillbehör till en buffé eller brunch. Med grädde i äggstanningen blir det extra smakrikt och gott men det går förstås att enbart ha mjölk i äggstanningen.
Familjekasse
- fritt val av goda middagar!
Du behöver:
- 3 dl vetemjöl
- (1 krm salt)
- 150 g kylskåpskallt smör
- 2 msk iskallt vatten
- 1 paket färsk spenat (ca 200g)
- 1 pkt fetaost (ca 150g)
- 3-4 små tomater
- 1 vitlök
- timjan
- vitpeppar
- 2 dl mjölk
- 1 dl grädde
- 3 ägg
Gör så här:
- Ställ ugnen på 195° varmluft, 200° vanlig ugn.
- Lägg ner mjölet i en matberedare och ev. salt och smöret som skurits i små kuber.
- Kör hastigt ihop mjölet och smöret och tillsätt det iskalla vattnet strax efter. Kör tills degen gått ihop sig till en klump.
- Låt därefter degen vila i kylskåpet i ca 15 min.
- Fräs spenaten i lite smör tillsammans med en pressad vitlök.
- Vispa ihop äggen med mjölk och grädde. Krydda med lite peppar.
- Ta ut degen ur kylen och tumma ut den i en pajform. Lägg smala remsor av folie längs kanterna, så att de inte kryper ner.
- Förgrädda degen i ugnen i ca 10 min.
- Ta ut pajskalet, ta bort folien.
- Fyll pajskalet med den frästa spenaten. Smula över fetaosten. Strö över lite torkad timjan och slå sedan över äggblandningen.
- Grädda i 195° i ca 25-30 min och tills den fått fin färg.
middagstips - matkasse.se
middagstips