Fisk med champinjonströssel - Recept från matkasse.se

40
4
Svårighetsgrad: Enkel
Fisk med champinjonströssel

Fisk med champinjonströssel – ja, fin torsk i detta fallet. Gudomligt god middag med en härlig topping som består av chaminjonströssel från Östragärde gård som sedan blandas med nötter, citronsaft och zest – det blev perfekt balanserat. Det tillsammans med goda kokta potatisar och brynt smör. En middag som passat vid vilken bjudning som helst och vilken lyx att få äta en helt vanlig vardag från en matkasse.

Recept och råvaror kommer från Ecoviva i den ekologiska matkassen.

Kategorier:

Vardagsmiddag
Huvudrätter
Fisk
Ecoviva
Receptet kommer från Ecoviva.

"Månadens kasse" från  logga för Linas Matkasse

Ta del av unika erbjudanden!
enkelt-och-lattlagat

Enkelt och lättlagat

Den populäraste matkassen kassen - välj middagarna själv!

Du behöver:

Ugnsstekt fisk:
  • ca 500 g fisk
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
Topping:
  • 50 g smör
  • 1 burk torkade champinjoner
  • 3 msk ströbröd
  • ev 1/2 dl hackade hasselnötter
  • 1-2 msk olivolja
  • 1/2 citron, zest
  • 1 tsk citronsaft
  • 1 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
Tillbehör:
  • ca 400 g morötter
  • 1 kg potatis

Gör så här:

  1. Värm upp ugnen till ca 200°.
  2. Skala morötter och skär i bitar.
  3. Koka potatis och morötter i varsin kastrull.
  4. Skär fisken i bitar (om den är hel). Gnid in fisken med salt och vitpeppar. Lägg i en smord ugnsform.
  5. Topping: Smält smör. Tillsätt torkade, malda champinjoner, (nötter), ströbröd, olivolja, salt och vitpeppar, zest från citronen (endast det gula från skalet) och citronsaft. Rör ihop och fördela champinjonsmeten på fisken.
  6. Ställ in fisken i ugnen i ca 15 - 20 min eller tills fisken känns klar - överstek inte fisken.
  7. Servera fisken med kokt potatis (gärna pressad) och kokta morötter och skirat smör. (Brynt smör är också väldigt gott till.)
middagstips - matkasse.se
middagstips