Fläskpannkaka i ugn

Laga middag på nolltid på få enkla ingredienser – då är det fläskpannkaka som gäller. En försvinnande god middag som såväl stora som små i familjen gillar.
Vill man göra den som en vegetarisk variant ska man inte glömma att tillsätta ingredienser med lite sälta i alternativt tillsätta lite mer salt och kryddor.

Fläskpannkaka i ugn

30
4
Svårighetsgrad: Enkel
Den godaste fläskpannkakan!

Kategorier:

Vardagsmiddag
Huvudrätter
Pannkakor/plättar
ICA
Receptet kommer från ICA.

Du behöver:

  • 2 förp klippt bacon (à 140 g)
  • 4 ägg
  • 1/2 tsk salt
  • 4 dl vetemjöl (4 dl motsvarar ca 240 g)
  • 8 dl mjölk
  • 3 morötter
  • 1 gurka
  • Till servering
  • lingonsylt

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°C och sätt samtidigt in en långpanna, ca 30x40 cm (för 4 port).
  2. Häll baconet i den varma långpannan och stek det mitt i ugnen ca 5 minuter.
  3. Vispa först ihop ägg, salt och vetemjöl med hälften av mjölken, till en slät smet. Rör sedan i resten av mjölken. Häll smeten över baconet i långpannan. Grädda pannkakan mitt i ugnen ca 25 minuter.
  4. Skala och riv morötterna eller skär i stavar. Skär gurkan i stavar.
  5. Till servering: Servera ugnspannkakan med lingonsylt och grönsaker.
middagstips