Fräsig korv stroganoff med körsbärstomat, vitlök och oregano

Fräsig korv stroganoff med körsbärstomat, vitlök och oregano

30
4
Svårighetsgrad: Enkel
Fräsch och god korv stroganoff

Kategorier:

Vardagsmiddag
Huvudrätter
Korv
Linas Matkasse
Receptet kommer från Linas Matkasse.

Du behöver:

  • 500 g Falukorv
  • Gurka
  • 1 burk konserverade Körsbärstomater
  • 1 dl Matyoghurt
  • 1/2 kruka Oregano
  • 360 g Pasta
  • 1 Rödlök
  • 1 st Romansallad
  • Olja
  • 1/2 tsk Salt
  • 1 tsk Socker
  • Svartpeppar
  • 2 msk Tomatpuré
  • 1 msk Torkad Oregano
  • Vatten
  • 2 tsk Vetemjöl
  • 2 st Vitlöksklyftor

Gör så här:

  1. Koka 360 g pasta enligt anvisning på förpackningen.
  2. Finhacka 1/2 rödlök. Skiva ca 500 g falukorv och skär i strimlor.
  3. Hetta upp lite olja i en stekgryta. Bryn falukorven hastigt. Tillsätt lök och 2 vitlöksklyftor (pressade). Fräs någon minut.
  4. Pudra över 2 tsk vetemjöl och rör ner 2 msk tomatpuré, 1 burk konserverade körsbärstomater och 1 1/2 dl vatten.
  5. Tillsätt 1 msk torkad oregano, 1 tsk socker, 1/2 tsk salt och 1 krm svartpeppar. Låt puttra på svag värme 4-5 min. Ta grytan från värmen och rör ner 1 dl matyoghurt.
  6. Hyvla långa remsor av 1 gurka med osthyvel. Strimla 1/2 rödlök. Plocka bladen från 1 romansallad. Lägg upp på ett fat.
  7. Strö blad från 1/2 kruka oregano över grytan och servera fräsig korv stroganoff med nykokt pasta och sallad.
middagstips