Frasig kalkonschnitzel med kronärtskockskräm och rostad potatis - Recept från matkasse.se

40
4
Svårighetsgrad: Medel
Frasig kalkonschnitzel med kronärtskockskräm och rostad potatis

Kategorier:

Vardagsmiddag
Huvudrätter
Linas Matkasse
Receptet kommer från Linas Matkasse.

"Månadens kasse" från  logga för Linas Matkasse

Ta del av unika erbjudanden!
flexitariankasse

Flexitariankasse

Fågel, fisk och gröna goda middagar!

Du behöver:

  • 1 st fänkål
  • 1/2 frp färskost
  • 600 g kalkonschnitzel
  • 1/2 ask körsbärstomater
  • 1 burk kronärtskockskräm
  • 250 g morötter
  • 1/2 ask persilja
  • 900 g potatis
  • 2 st ägg
  • bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • smör
  • ströbröd
  • svartpeppar
  • torkad Timjan
  • vitvinsvinäger

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Halvera 900 g potatis och 1/2 ask körsbärstomater. Lägg i en långpanna med bakplåtspapper. Ringla över lite olivolja och krydda med 1 tsk torkad timjan och 1/2 tsk salt. Tillaga högt upp i ugnen 20-25 min, eller tills potatisen är klar.
  3. Kronärtskockskräm: blanda 1 burk kronärtskockskräm, 1/2 förp färskost och 1/2 ask persilja i en liten skål.
  4. Finhacka 1 fänkål och 250 g morötter. Lägg i en skål och tillsätt 1 1/2 msk vitvinsvinäger, 1 msk olivolja och 1 krm salt.
  5. Krydda ca 600 g kalkonschnitzel med 1 tsk torkad timjan, 1/2 tsk salt och 1 krm svartpeppar. Vispa upp 2 ägg i en djup tallrik. Häll upp ströbröd i en annan tallrik. Vänd schnitzeln först i äggblandningen och sedan i ströbrödet.
  6. Hetta upp 1 msk smör och 1 msk olivolja i en stekpanna. Stek schnitzlarna på medelvärme, 4-5 min per sida, eller tills kalkonen är genomstekt.
  7. Servera frasig kalkonschnitzel med ugnsrostad potatis, varma tomater, kronärtskockskräm och sallad.
middagstips - matkasse.se
middagstips