Frasig kalkonschnitzel med kronärtskockskräm och rostad potatis - Recept från matkasse.se

40
4
Svårighetsgrad: Medel
Frasig kalkonschnitzel med kronärtskockskräm och rostad potatis

Kategorier:

Vardagsmiddag
Huvudrätter
Linas Matkasse
Receptet kommer från Linas Matkasse.

Månadens kasse

linas-presentkort

Linas Presentkort

Du behöver:

  • 1 st fänkål
  • 1/2 frp färskost
  • 600 g kalkonschnitzel
  • 1/2 ask körsbärstomater
  • 1 burk kronärtskockskräm
  • 250 g morötter
  • 1/2 ask persilja
  • 900 g potatis
  • 2 st ägg
  • bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • smör
  • ströbröd
  • svartpeppar
  • torkad Timjan
  • vitvinsvinäger

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Halvera 900 g potatis och 1/2 ask körsbärstomater. Lägg i en långpanna med bakplåtspapper. Ringla över lite olivolja och krydda med 1 tsk torkad timjan och 1/2 tsk salt. Tillaga högt upp i ugnen 20-25 min, eller tills potatisen är klar.
  3. Kronärtskockskräm: blanda 1 burk kronärtskockskräm, 1/2 förp färskost och 1/2 ask persilja i en liten skål.
  4. Finhacka 1 fänkål och 250 g morötter. Lägg i en skål och tillsätt 1 1/2 msk vitvinsvinäger, 1 msk olivolja och 1 krm salt.
  5. Krydda ca 600 g kalkonschnitzel med 1 tsk torkad timjan, 1/2 tsk salt och 1 krm svartpeppar. Vispa upp 2 ägg i en djup tallrik. Häll upp ströbröd i en annan tallrik. Vänd schnitzeln först i äggblandningen och sedan i ströbrödet.
  6. Hetta upp 1 msk smör och 1 msk olivolja i en stekpanna. Stek schnitzlarna på medelvärme, 4-5 min per sida, eller tills kalkonen är genomstekt.
  7. Servera frasig kalkonschnitzel med ugnsrostad potatis, varma tomater, kronärtskockskräm och sallad.
middagstips - matkasse.se
middagstips