Gnocchi al forno - Recept från matkasse.se

30
4
Svårighetsgrad: Enkel
Gnocchi al forno

Gnocchi al forno – som ju lika gärna kan vara Napolitana för de som önskar äta enbart vegetariskt. En smart och riktigt god rätt för familjer som har blandat kostbehov.

De fina ingredienserna och recepten kommer från Linas matkasse.

Kategorier:

Vardagsmiddag
Huvudrätter
Linas Matkasse
Receptet kommer från Linas Matkasse.

"Månadens kasse" från  logga för Linas Matkasse

Ta del av unika erbjudanden!
enkelt-och-lattlagat

Enkelt och lättlagat

- Skräddarsy dina middagar - välj bland 30 recept!

Du behöver:

  • 2 förp gnocchi
  • 1/3 förp parmesanost
  • 2 förp mozzarella
  • 2 burkar pastasås Napoletana (ex. Saltå Kvarn)
  • Bönsallad:
  • 1 förp små vita bönor
  • 1 st fänkål
  • 1 st rödlök
  • 1/2 st citron
  • 2 msk olivolja
  • flingsalt
  • svartpeppar
  • Till servering:
  • 1 förp färsk oregano
  • 2 förp lufttorkad skinka

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 225° (varmluft) eller 250° vanlig.
  2. Koka upp saltat vatten och koka potatisgnocchi enligt anvisningen på förpackningen. Låt rinna av i durkslag.
  3. Finriv parmesan och dela mozzarella i mindre bitar. Smörj en ugnsform.
  4. Gnocchi al forno: Varva tomatsås Napololitana, potatisgnocchi och mozzarella i formen. Börja och avsluta med tomatsås. Strö över riven parmesanost och gratinera mitt i ugnen 15-20 min, tills ytan blivit krispig.
  5. Bönsallad: Häll av och skölj små vita bönor. Skölj fänkål. Finhacka fänkål och rödlök. Lägg allt i en skål. Tvätta citronen ordentligt i ljummet vatten. Blanda ner olivolja, finrivet citronskal, pressad citronsaft, flingsalt och nymald svartpeppar.
  6. Skölj och grovhacka färsk oregano och strö över Gnocchi al forno. Servera med bönsallad och luffttorkad skinka.
middagstips - matkasse.se
middagstips