Gnocchi al forno – som ju lika gärna kan vara Napolitana för de som önskar äta enbart vegetariskt. En smart och riktigt god rätt för familjer som har blandat kostbehov.
De fina ingredienserna och recepten kommer från Linas matkasse.
Värm ugnen till 225° (varmluft) eller 250° vanlig.
Koka upp saltat vatten och koka potatisgnocchi enligt anvisningen på förpackningen. Låt rinna av i durkslag.
Finriv parmesan och dela mozzarella i mindre bitar. Smörj en ugnsform.
Gnocchi al forno: Varva tomatsås Napololitana, potatisgnocchi och mozzarella i formen. Börja och avsluta med tomatsås. Strö över riven parmesanost och gratinera mitt i ugnen 15-20 min, tills ytan blivit krispig.
Bönsallad: Häll av och skölj små vita bönor. Skölj fänkål. Finhacka fänkål och rödlök. Lägg allt i en skål. Tvätta citronen ordentligt i ljummet vatten. Blanda ner olivolja, finrivet citronskal, pressad citronsaft, flingsalt och nymald svartpeppar.
Skölj och grovhacka färsk oregano och strö över Gnocchi al forno. Servera med bönsallad och luffttorkad skinka.
Kakor är också mat! Som alla andra sidor använder matkasse.se webbplatskakor. Ingen information som kan identifiera dig sparas. Läs mer under länken "kakor" längst ner på sidan
Spara upp till 1375 kr på 5 kassar från HelloFresh och upptäck nya vegetariska mästerverk. Upptäck nya gröna favoriter och spara upp till 1549 kr på 6 matkassar från HelloFresh. HelloFresh Recension