Gnocchi med ädelostsås - Recept från matkasse.se

25
2
Svårighetsgrad: Enkel
Gnocchi med ädelostsås
Gnocchi med ädelostsås recept

Gnocchi med ädelostsås – få ingredienser – liten insats – gott resultat! Man behöver inte krångla till det och detta blir en mättande, smakrik och god vegetarisk pastarätt.
En vegetarisk pastarätt när den är som godast!

Recept och ingredienser kommer från Linas Flexitariska kasse.

Kategorier:

Vardagsmiddag
Huvudrätter
Pasta
Vegetariskt
Linas Matkasse
Receptet kommer från Linas Matkasse.
Annons:
Promo image

Du behöver:

  • 1 st broccoli
  • 1 förp ädelost
  • ½ förp timjan
  • 180 g gnocchi
  • 25 g valnötter
  • ½ dl mjölk
  • ½ tsk äppelcidervinäger
  • svartpeppar
  • ½ tsk olivolja
  • flingsalt
  • svartpeppar

Gör så här:

  1. Förberedelser: Skär broccoli i små buketter och stammen i små tärningar. Finhacka timjan och grovhacka valnötter. Bryt ädelost i mindre bitar.
  2. Koka gnocchipasta enligt anvisning på förpackningen.
  3. Broccolisallad: Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull. Koka all broccoli 2-3 min, tills den är al dente. Skölj i kallt vatten. Lägg i en salladsskål och blanda med valnötter, hackad timjan, äppelcidervinäger, olivolja, lite flingsalt och nymald svartpeppar.
  4. Ädelostpasta: Koka upp mjölk i en liten kastrull. Rör ner ädelost och sjud under omrörning 1-2 min, tills osten smält och såsen tjocknat något.
  5. Blanda nykokt gnocchi med ädelostsås. Smaka av med rikligt med nymald svartpeppar.
  6. Toppa krämig ädelostpasta med broccolisallad. Servera direkt.
middagstips - matkasse.se
middagstips
10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder
Gnocchi med ädelostsås
Upp till 1549 kr på 5 kassar!
10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder