Gnocchi med gremolata och mozzarellabollar - Recept från matkasse.se

35
4
Svårighetsgrad: Enkel
Gnocchi med gremolata och mozzarellabollar

Kategorier:

Vardagsmiddag
Huvudrätter
Vegetariskt
Linas Matkasse
Receptet kommer från Linas Matkasse.

Månadens kasse

linas-presentkort

Linas Presentkort

Du behöver:

  • 800 g potatisgnocchi
  • 1 frp kikärtor
  • 1 förp minimozzarella
  • 1 knippe bladpersilja
  • 1 st citron
  • 1 förp cocktailtomater
  • 1 st röd chili
  • 1 förp selleri
  • 1 st vitlöksklyfta
  • olivolja
  • salt

Gör så här:

  1. Lägg 800 g potatisgnocchi i en skål. Täck med vatten och låt står till punkt 5. Hetta upp 1/2 msk olivolja i en rymlig stekpanna (sköljda och avrunna), 1 vitlöksklyfta (pressad) och 2 krm salt 5-6 min. Lägg i en skål och spara pannan.
  2. Gremolata: lägg bladen från 1 knippe bladpersilja, finrivet skal från 1 citron och lite saft från halva citronen, 1 vitlöksklyfta (pressad), 2 msk vatten, 1 tsk olivolja och 1 krm salt i en mixerbunke. Mixa grovt.
  3. Sallad: skiva 1 förp selleri tunt på längden och dela 1 förp cocktailtomater. Lägg i en salladskål och blanda med de stekta kikärtorna, pressad saft från den andra hälften av citronen (1-2 tsk), lite olivolja och salt.
  4. Skiva 1 röd chili tunt. Häll av gnocchin i ett durkslag. Hettta upp lite olivoljai den använda stekpannan. Stek chili, gnocchi och 2 krm salt 6-8 min, till gnocchin är knaprig. Ta från värmen och vänd ner gremolatan och 1 förp minimozzarella (avrunna) i pannan.
  5. Servera gnocchi med gremolata, mozzarella och sallad med vitlöksfrästa kikärtor.
middagstips - matkasse.se
middagstips