Gnocchi med gremolata och mozzarellabollar - Recept från matkasse.se

35
4
Svårighetsgrad: Enkel
Gnocchi med gremolata och mozzarellabollar

Gnocchi och gremolata med spännande tillbehör – en favorit bland alla vegetariska middagarna.

Innehållet i listan skvallrar om en succé och gremolata är en sås som passar till så mycket annat också. Till stekt fisk, en god långkokt köttgryta eller soppor. Att den sedan är väldigt nyttig är bara en stor bonus.

Kategorier:

Vardagsmiddag
Huvudrätter
Vegetariskt
Linas Matkasse
Receptet kommer från Linas Matkasse.

Månadens kasse

linas-julbordskasse

Linas Julbordskasse

Du behöver:

  • 800 g potatisgnocchi
  • 1 frp kikärtor
  • 1 förp minimozzarella
  • 1 knippe bladpersilja
  • 1 st citron
  • 1 förp cocktailtomater
  • 1 st röd chili
  • 1 förp selleri
  • 1 st vitlöksklyfta
  • olivolja
  • salt

Gör så här:

  1. Lägg 800 g potatisgnocchi i en skål. Täck med vatten och låt står till punkt 5. Hetta upp 1/2 msk olivolja i en rymlig stekpanna (sköljda och avrunna), 1 vitlöksklyfta (pressad) och 2 krm salt 5-6 min. Lägg i en skål och spara pannan.
  2. Gremolata: lägg bladen från 1 knippe bladpersilja, finrivet skal från 1 citron och lite saft från halva citronen, 1 vitlöksklyfta (pressad), 2 msk vatten, 1 tsk olivolja och 1 krm salt i en mixerbunke. Mixa grovt.
  3. Sallad: skiva 1 förp selleri tunt på längden och dela 1 förp cocktailtomater. Lägg i en salladskål och blanda med de stekta kikärtorna, pressad saft från den andra hälften av citronen (1-2 tsk), lite olivolja och salt.
  4. Skiva 1 röd chili tunt. Häll av gnocchin i ett durkslag. Hettta upp lite olivoljai den använda stekpannan. Stek chili, gnocchi och 2 krm salt 6-8 min, till gnocchin är knaprig. Ta från värmen och vänd ner gremolatan och 1 förp minimozzarella (avrunna) i pannan.
  5. Servera gnocchi med gremolata, mozzarella och sallad med vitlöksfrästa kikärtor.
middagstips - matkasse.se
middagstips