Gratinerad spetskål med ostronskivling - Recept från matkasse.se

35
4
Svårighetsgrad: Enkel
Gratinerad spetskål med ostronskivling

Kategorier:

Vardagsmiddag
Huvudrätter
Vegetariskt
Gratänger
Middagsfrid
Receptet kommer från Middagsfrid.

"Månadens kasse" från  logga för Linas Matkasse

Ta del av unika erbjudanden!
flexitariankasse

Flexitariankasse

Fågel, fisk och gröna goda middagar!

Du behöver:

  • 1 spetskål (600 g)
  • 3 msk olivolja
  • 1 fp fullkornsbulgur (250 g)
  • 100 g gul lök (1–2 st)
  • 1 zucchini
  • 1 fp ostronskivling (200 g)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 ½ dl havregrädde
  • 1 fp kokta linser (400 g)
  • 1 citron
  • ½ fp solroskärnor (50 g)
  • 50 g riven parmesan
  • 1 fp körsbärskvisttomater (500 g)
  • 50 g rödlök (½–1 st)
  • 1 fp persilja (20 g)

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°. Spetskål (ugnsform 20 x 30 cm)
  2. Dela 1 spetskål (600 g) i 8 klyftor. Lägg i formen, ringla över 1 msk olivolja och ½ tsk salt och baka mitt i ugnen ca 15 min.
  3. Koka 1 fp fullkornsbulgur (250 g) enligt anvisningarna på förpackningen.
  4. Grönsaker + sås (traktörpanna): Hacka 100 g gul lök (1–2 st). Skär 1 zucchini i 1 cm stora tärningar och strimla 1 fp ostronskivling (200 g). Hetta upp pannan med 1 msk olivolja. Stek grönsakerna och 2 pressade vitlöksklyftor på hög värme ca 5 min, tills vattnet kokat bort
  5. .
  6. Tillsätt 2 ½ dl havregrädde, 1 fp sköljda kokta linser (400 g), finrivet skal och saften från ½ citron, ½ tsk salt och låt koka upp.
  7. Häll såsen över kålen i formen och toppa med ½ fp solroskärnor (50 g) och 50 g riven parmesan. Gratinera högt upp i ugnen i 15 min, tills täcket är gyllenbrunt.
  8. Tomatsallad (skål): Halvera 1 fp körsbärskvisttomater (500 g). Hacka 50 g rödlök (½–1 st) och 1 fp persilja (20 g). Blanda med 1 msk olivolja, saften från ½ citron och 2 krm salt i skålen. Klart att servera!
middagstips - matkasse.se
middagstips