Sätt ugnen på 225°. Spetskål (ugnsform 20 x 30 cm)
Dela 1 spetskål (600 g) i 8 klyftor. Lägg i formen, ringla över 1 msk olivolja och ½ tsk salt och baka mitt i ugnen ca 15 min.
Koka 1 fp fullkornsbulgur (250 g) enligt anvisningarna på förpackningen.
Grönsaker + sås (traktörpanna): Hacka 100 g gul lök (1–2 st). Skär 1 zucchini i 1 cm stora tärningar och strimla 1 fp ostronskivling (200 g). Hetta upp pannan med 1 msk olivolja. Stek grönsakerna och 2 pressade vitlöksklyftor på hög värme ca 5 min, tills vattnet kokat bort
.
Tillsätt 2 ½ dl havregrädde, 1 fp sköljda kokta linser (400 g), finrivet skal och saften från ½ citron, ½ tsk salt och låt koka upp.
Häll såsen över kålen i formen och toppa med ½ fp solroskärnor (50 g) och 50 g riven parmesan. Gratinera högt upp i ugnen i 15 min, tills täcket är gyllenbrunt.
Tomatsallad (skål): Halvera 1 fp körsbärskvisttomater (500 g). Hacka 50 g rödlök (½–1 st) och 1 fp persilja (20 g). Blanda med 1 msk olivolja, saften från ½ citron och 2 krm salt i skålen. Klart att servera!
Kakor är också mat! Som alla andra sidor använder matkasse.se webbplatskakor. Ingen information som kan identifiera dig sparas. Läs mer under länken "kakor" längst ner på sidan
Spara upp till 1549 kr på 6 kassar från HelloFresh och upptäck nya vegetariska mästerverk. Upptäck nya gröna favoriter och spara upp till 1549 kr på 6 matkassar från HelloFresh. HelloFresh Recension