Grekisk kycklinggryta med kalamataoliver och fetaost - Recept från matkasse.se

40
4
Svårighetsgrad: Medel
Grekisk kycklinggryta med kalamataoliver och fetaost

Kategorier:

Vardagsmiddag
Huvudrätter
Kyckling
Grytor
Linas Matkasse
Receptet kommer från Linas Matkasse.

Månadens kasse

linas-presentkort

Linas Presentkort

Du behöver:

  • 1 kg kycklinglår
  • 1 förp kalamatoliver
  • 1 burk krossade tomater
  • 1/2 kruka timjan
  • 1 förp. Ciabatta
  • 150 g fetaost
  • 1 aubergine
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 morot
  • 1 tärning kycklingbuljong
  • 1 krm malen kanel
  • olja
  • salt
  • 1 tsk sambal oelek
  • svartpeppar
  • 1 msk torkad oregano
  • 1/2 msk torkad rosmarin

Gör så här:

  1. Tärna 1 aubergine och lägg på ett fat. Blanda med 1/2 tsk salt och låt stå ca 10 min. Häll bort eventuell vätska och låt torka på lite hushållspapper.
  2. Skala och finhacka 1 gul lök, 2 vitlöksklyftor och 1 morot.
  3. Fräs 1 kg kycklinglår runtom i lite olja i en stekpanna 2-3 min, eller tills kycklingen fått en fin stekyta. Krydda med 3/4 tsk salt och lite nymald svartpeppar.
  4. Hetta upp olja i en stekgryta. Fräs aubergine 2-3 min. Tillsätt lök, vitlök och morot och fräs ytterligare 1-2 min. Krydda med 1 msk torkad oregano, 1/2 msk torkad rosmarin och 1 krm malen kanel.
  5. Tillsätt den stekta kycklingen, 1 burk krossade tomater, 1 1/2 dl vatten, 1 tärning kycklingbuljong och 1 tsk sambal oelek till grytan. Låt sjuda 15-20 min, eller tills kycklingen är genomstekt.
  6. Vitlöksbröd: halvera 250 g ciabatta på längden (horisontellt). Pressa 2 vitlöksklyftor. Gnid in snittytan på brödet med vitlöken. Stek bröden på båda sidor i en stekpanna med olja 2-3 min.
  7. Smula 150 g fetaost. Grovhacka 1 förp kalamataoliver och 1/2 kruka timjan.
  8. Strö fetaost, oliver och timjan över grytan och servera med vitlöksbröd.
middagstips - matkasse.se
middagstips