Tärna 1 aubergine och lägg på ett fat. Blanda med 1/2 tsk salt och låt stå ca 10 min. Häll bort eventuell vätska och låt torka på lite hushållspapper.
Skala och finhacka 1 gul lök, 2 vitlöksklyftor och 1 morot.
Fräs 1 kg kycklinglår runtom i lite olja i en stekpanna 2-3 min, eller tills kycklingen fått en fin stekyta. Krydda med 3/4 tsk salt och lite nymald svartpeppar.
Hetta upp olja i en stekgryta. Fräs aubergine 2-3 min. Tillsätt lök, vitlök och morot och fräs ytterligare 1-2 min. Krydda med 1 msk torkad oregano, 1/2 msk torkad rosmarin och 1 krm malen kanel.
Tillsätt den stekta kycklingen, 1 burk krossade tomater, 1 1/2 dl vatten, 1 tärning kycklingbuljong och 1 tsk sambal oelek till grytan. Låt sjuda 15-20 min, eller tills kycklingen är genomstekt.
Vitlöksbröd: halvera 250 g ciabatta på längden (horisontellt). Pressa 2 vitlöksklyftor. Gnid in snittytan på brödet med vitlöken. Stek bröden på båda sidor i en stekpanna med olja 2-3 min.
Smula 150 g fetaost. Grovhacka 1 förp kalamataoliver och 1/2 kruka timjan.
Strö fetaost, oliver och timjan över grytan och servera med vitlöksbröd.
Kakor är också mat! Som alla andra sidor använder matkasse.se webbplatskakor. Ingen information som kan identifiera dig sparas. Läs mer under länken "kakor" längst ner på sidan
Spara upp till 1375 kr på 5 kassar från HelloFresh och upptäck nya vegetariska mästerverk. Upptäck nya gröna favoriter och spara upp till 1549 kr på 6 matkassar från HelloFresh. HelloFresh Recension