Grekisk kycklinggryta med kalamataoliver och fetaost - Recept från matkasse.se

40
4
Svårighetsgrad: Medel
Grekisk kycklinggryta med kalamataoliver och fetaost

Kategorier:

Vardagsmiddag
Huvudrätter
Kyckling
Grytor
Linas Matkasse
Receptet kommer från Linas Matkasse.

"Månadens kasse" från  logga för Linas Matkasse

Ta del av unika erbjudanden!
flexitariankasse

Flexitariankasse

Fågel, fisk och gröna goda middagar!

Du behöver:

  • 1 kg kycklinglår
  • 1 förp kalamatoliver
  • 1 burk krossade tomater
  • 1/2 kruka timjan
  • 1 förp. Ciabatta
  • 150 g fetaost
  • 1 aubergine
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 morot
  • 1 tärning kycklingbuljong
  • 1 krm malen kanel
  • olja
  • salt
  • 1 tsk sambal oelek
  • svartpeppar
  • 1 msk torkad oregano
  • 1/2 msk torkad rosmarin

Gör så här:

  1. Tärna 1 aubergine och lägg på ett fat. Blanda med 1/2 tsk salt och låt stå ca 10 min. Häll bort eventuell vätska och låt torka på lite hushållspapper.
  2. Skala och finhacka 1 gul lök, 2 vitlöksklyftor och 1 morot.
  3. Fräs 1 kg kycklinglår runtom i lite olja i en stekpanna 2-3 min, eller tills kycklingen fått en fin stekyta. Krydda med 3/4 tsk salt och lite nymald svartpeppar.
  4. Hetta upp olja i en stekgryta. Fräs aubergine 2-3 min. Tillsätt lök, vitlök och morot och fräs ytterligare 1-2 min. Krydda med 1 msk torkad oregano, 1/2 msk torkad rosmarin och 1 krm malen kanel.
  5. Tillsätt den stekta kycklingen, 1 burk krossade tomater, 1 1/2 dl vatten, 1 tärning kycklingbuljong och 1 tsk sambal oelek till grytan. Låt sjuda 15-20 min, eller tills kycklingen är genomstekt.
  6. Vitlöksbröd: halvera 250 g ciabatta på längden (horisontellt). Pressa 2 vitlöksklyftor. Gnid in snittytan på brödet med vitlöken. Stek bröden på båda sidor i en stekpanna med olja 2-3 min.
  7. Smula 150 g fetaost. Grovhacka 1 förp kalamataoliver och 1/2 kruka timjan.
  8. Strö fetaost, oliver och timjan över grytan och servera med vitlöksbröd.
middagstips - matkasse.se
middagstips