Grekiska spenat- och fetaostbiffar - Recept från matkasse.se

45
4
Svårighetsgrad: Medel
Grekiska spenat- och fetaostbiffar

Matiga och fräscha spenatbiffar med fetaost tillsammans med en fräsch sallad – perfekt som en god vegetarisk sommarmiddag.

En god tzatsiki till biffarna lyfter smakerna ytterligare och känslan av att vara i Grekland är påtaglig. Som ett litet tips kan man ta en liten skvätt god olivolja, en tesked honung och lite citronsaft i tzatsikin också.

Kategorier:

Vardagsmiddag
Huvudrätter
Vegetariskt
Biffar
Linas Matkasse
Receptet kommer från Linas Matkasse.

"Månadens kasse" från  logga för Linas Matkasse

Ta del av unika erbjudanden!
flexitariankasse

Flexitariankasse

Fågel, fisk och gröna goda middagar!

Du behöver:

  • 1 påse spenat (liten)
  • 1 kg måpotatis
  • 200 g fetaost
  • 1 st citron
  • 1 st bananschalottenlök
  • 2 dl matyoghurt
  • 1 st gurka
  • 2 st tomater
  • 1 frp salladsmix
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 1 st ägg
  • 1 msk torkad oregano
  • svartpeppar
  • salt
  • vetemjöl
  • chili flakes

Gör så här:

  1. Skala och dela 1 kg småpotatis i mindre bitar. Koka i lättsaltat vatten ca 15 min, eller tills potatisen är mjuk.
  2. Tzatziki: Grovriv 1/2 gurka och pressa ur vätskan. Blanda gurka, 2 dl matyoghurt, 1 vitlöksklyfta (pressad) och 2 krm salt i en skål.
  3. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Fräs 1 påse spenat (sköljd) och 2 vitlöksklyftor (pressade) 2-3 min. Ta från värmen och tillsätt finrivet skal av 1 citron. Lägg i ett durkslag och pressa ur överflödig vätska med en sked. Spara pannan.
  4. Sallad: Skala den använda citronen med en vass kniv. Filéa eller skär den i bitar. Tärna 1/2 gurka och 2 tomater. Skiva 1 bananschalottenlök tunt. Lägg allt i en skål. Ringla 1 msk olivolja över salladen och tillsätt 2 krm chili flakes, lite salt och nymald svartpeppar.
  5. Mosa eller pressa den kokta potatisen i en bunke. Blanda ner spenatfräset, 1 ägg, 200 g fetaost (smulad), 2 msk vetemjöl, 1 msk torkad oregano, 1 tsk salt och lite nymald svartpeppar.
  6. Forma smeten till 8 platta biffar. Häll lite vetemjöl på en tallrik och vänd biffarna i mjölet.
middagstips - matkasse.se
middagstips