Grillad kycklingfilé med risotto - Recept från matkasse.se

45
4
Svårighetsgrad: Enkel
Grillad kycklingfilé med risotto

Grillad kyckling med risotto kryddat med Västerbottenost och salladslök! Till det stekta rädisor, bara en sån’ sak och goda sockerärtor. Risotton rör man med omsorg och spär med buljong efterhand så att den blir krämig och god.
En god rätt som kan passar som helgmat också, lagad med äkta matkärlek.

Kategorier:

Vardagsmiddag
Huvudrätter
Kyckling
Linas Matkasse
Receptet kommer från Linas Matkasse.

"Månadens kasse" från  logga för Middagsfrid

Ta del av unika erbjudanden!
stora

Originalkassen

- En komplett matkasse för hela veckan!

Du behöver:

  • 650 g kycklingfilé
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 tsk torkad salvia
  • 1 tsk torkad timjan
  • 2 klyfta vitlök
  • 1 tsk salt
  • svartpeppar
  • 1 st gul lök
  • 300 g Arborioris
  • ½ förp salladslök
  • 100 g riven Västerbottensost
  • 1 l vatten
  • 2 tärning kycklingbuljong
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 2 klyfta vitlök
  • 1 knippe rädisor
  • 1 förp sugar snaps
  • olivolja
  • svartpeppar och salt

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
  2. Marinad: Blanda vitvinsvinäger, torkad salvia, torkad timjan, pressad vitlök, salt och nymald svartpeppar i en bunke. Blanda ner kycklingfilé och låt marinera minst 10 min.
  3. Risotto: Koka upp vatten, smulad kycklingbuljong och vitvinsvinäger i en liten kastrull. Dra från värmen. Finhacka gul lök och vitlök. Fräs tillsammans med arborioris i olja i en rymlig stekgryta. Späd riset med buljongen, lite i taget. När det kokat in, tillsätt mer buljong och fortsätt så tills all buljong är slut eller riset känns mjukt, rör om då och då.
  4. Stek eller grilla (i en grillpanna) kycklingen 1-2 min per sida. Lägg över i en ugnsform och tillaga klart mitt i ugnen 10-15 min, tills kycklingen är genomstekt (innertemp 72°C).
  5. Halvera rädisor. Fräs tillsammans med sugarsnaps i lite olja i en stekpanna, 1-2 min. Krydda med lite nymald svartpeppar.
  6. Finstrimla salladslök. Blanda ner salladslök och riven Västerbottensost i risotton. Smaka av med salt.
  7. Servera grillad kyckling med Västerbottensrisotto och frästa primörer.
middagstips - matkasse.se
middagstips